Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 872997
Titel artikel Koppeling tussen een grondwatermodel en een oppervlaktewatermodel
Auteur(s) Ngo, X.T. ; Booij, N.
Tijdschrifttitel H twee O : tijdschrift voor watervoorziening en afvalwaterbehandeling
Deel(Jaar)Nummer 28(1995)17
Paginering 513 - 518
Online full text
Trefwoorden (cab) analogen / kanalen / afvoer / grondwaterstroming / hydrologie / modellen / rivieren / waterlopen / water
Rubrieken Geohydrologie, bodemhydrologie
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting De vraag naar hydrologische modellen om de effecten van ingrepen in een hydrologisch systeem te voorspellen neemt nog steeds toe. Uit eigen ervaring is gebleken dat het wenselijk is om hiervoor goede en nauwkeurige wiskundige modellen te gebruiken en eventueel te ontwikkelen. De interactie tussen gronden oppervlaktewater wordt met de bestaande modellen onvoldoende weergegeven. Het doel van dit onderzoek is het realiseren van een koppeling tussen het eindige differentie-grondwaterprogramma Modflow en het oppervlaktewaterprogramma Duflow. Het koppelingsprogramma is met de naam Moduflow aangeduid. Voor de koppeling is een één-stap-algoritme gekozen. De gegevensuitwisseling tussen de twee systemen werkt met behulp van bestanden. Zo wordt de verticale lek q(1), die Modflow berekent aan Duflow doorgegeven. Duflow gebruikt deze lek samen met andere randvoorwaarden om de waterhoogte h in het oppervlaktewatersysteem te bepalen en daarna aan Modflow door te geven. Er zijn twee testberekeningen uitgevoerd. De eerste berekening betreft een theoretisch voorbeeld. Met deze testberekening is getracht het functioneren en de meest elementaire processen van het programma te testen. Vervolgens is met behulp van de tweede berekening een praktijksituatie nagebootst. Er is gekozen voor een onderzoek dat in 1990 in Overijssel heeft plaatsgevonden. Het zogenaamde 'slootproef -onderzoek te Schalkhaar, Overijssel. Dit onderzoek is opgezet om met behulp van veldmetingen en modelberekeningen de bodemweerstand van de Soestwetering te bepalen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.