Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 6 / 6

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: achternaam==Dekking
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Biologisch bedrijfssystemenonderzoek op het OBS \ Biologische akkerbouw : centrale zeeklei [Hoofdstuk uit boek]
Dekking, A. \ 2002
Beschrijving van het onderzoek naar biologische bedrijfssystemen zoals dat vanaf 1979 op het proefbedrijf OBS Nagele (NO-polder) is gestart. Van biologisch-dynamisch bedrijf ontmengde het tot een akkerbouw/vollegrondsgroenteteelt bedrijf. Het onderzo ...
help
Samenvatting van de resultaten van het BD-bedrijfssysteem \ Biologische akkerbouw : centrale zeeklei [Hoofdstuk uit boek]
Dekking, A. \ 2002
De resultaten van het BD-bedrijfssysteem van proefbedrijf OBS Nagele zijn positief. De opbrengsten van de meeste teelten liggen niet ver af van de streefwaarden. Het bedrijf is economisch perspectiefvol; de hoeveelheid handwiedwerk is echter aan de h ...
help
Goede vruchtwisseling en klavers, basis voor bemesting \ Biologische akkerbouw : centrale zeeklei [Hoofdstuk uit boek]
Dekking, A. \ 2002
Verslag van de gevolgde bemestingsstrategie op OBS Nagele, het biologisch proefbedrijf voor de centrale zeeklei. Er worden goede teelttechnische en milieukundige resultaten behaald. Knelpunten zijn het te hoge kali-overschot, de stikstofbemesting van ...
help
Uien en peen nog probleem bij onkruidbestrijding \ Biologische akkerbouw : centrale zeeklei [Hoofdstuk uit boek]
Dekking, A. \ 2002
Verslag van onkruidbestrijding op proefbedrijf OBS Nagele. Onkruidbestrijding kost veel tijd. Nieuwe technieken en strategie leveren veel voordelen op, maar het resultaat is erg afhankelijk van het weer in het voorjaar.
help
Ziekten en plagen; biologisch niet schadevrij \ Biologische akkerbouw : centrale zeeklei [Hoofdstuk uit boek]
Dekking, A. \ 2002
Door een voortgaande optimalisatie is veel vooruitgang geboekt in het voorkomen van grondgebonden ziekten en plagen op proefbedrijf OBS Nagele. Toch is er nog sprake van opbrengstderving.
help
Perspectieven en vooruitblik \ Biologische akkerbouw : centrale zeeklei [Hoofdstuk uit boek]
Dekking, A. \ 2002
Beoordeling van het biologisch onderzoek op OBS Nagele. Het biologisch-dynamische proefbedrijf haalt op alle fronten goede resultaten. Grootste knelpunt blijft de hoeveelheid handwiedwerk.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.