Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 6 / 6

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: achternaam==Meiden
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Bosuitbreiding en houtmarkt \ Nederlands bosbouwtijdschrift [Artikel]
Meiden, H.A. van der \ 1984
Kritische beschouwing van de Nederlandse houtbehoefte in het jaar 2030 in verband met het voornemen van de minister om in dat jaar voor minstens 25% in de eigen houtbehoefte uit de produktie van rondhout te kunnen voorzien
help
Bos en hout in Zweden \ Bos en hout berichten [Artikel]
Meiden, H.A. van der \ 1984
Korte schets van de situatie in Zweden op het gebied van bos en hout, met aandacht voor het bosareaal, de houtproduktie en het overheidsbeleid
help
Ontwikkelingen rond vezelhout \ Bos en hout berichten [Artikel]
Meiden, H.A. van der \ 1984
Bespreking van de situatie in de wereld en in het bijzonder in Nederland ten aanzien van de productie en handel van houtsoorten die geschikt zijn voor de fabricage van papier en spaan en vezelplaten
help
Misvattingen rond 'produktiebos' \ Bos en hout berichten [Artikel]
Meiden, H.A. van der \ 1984
Pleidooi om in de diskussies over het beleid met betrekking tot de bosbouw de ingeburgerde term produktiebos niet meer te gebruiken omdat deze term de indruk wekt dat een dergelijk bos weinig gevarieerd en onaantrekkelijk zou zijn
help
Houtproduktie en onderzoek \ Nederlands bosbouwtijdschrift [Artikel]
Meiden, H.A. van der \ 1984
Voordracht ter gelegenheid van het afscheid van ir. C.P. van Goor van De Dorschkamp. Korte schets van het houtteeltkundig onderzoek, waaraan door ir. Van Goor in zo belangrijke mate richting is gegeven. Auteur gaat in op het functioneren van de bosbo ...
help
Het meerjarenplan bosbouw \ Landbouwkundig tijdschrift : met daarin opgenomen de Groene gids [Artikel]
Meiden, H.A. van der \ 1984
Kommentaar van de direkteur van de Stichting Bos en Hout op het meerjarenplan bosbouw, waarin volgens hem vooral onvoldoende aandacht wordt besteed aan de houtproduktie
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.