Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 21 - 40 / 78

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: achternaam==Vaes
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Kjargaarden , kalvermesterij en zoveel meer \ Management&techniek [Artikel]
Vaes, R. \ 2014
Vorige zomer bezochten de rundveeconsulenten van Boerenbond enkele Deense melk- en vleesveebedrijven. In Ikast, centraal gelegen op het eiland Jutland, bezochten we het bedrijf Kjargaarden. Het is een gemengd bedrijf met akkerbouw, kalvermesterij en ...
help
Eiwitprijzen blijven dalen \ Management&techniek [Artikel]
Vaes, R. \ 2014
Maandelijks bepaalt de Universiteit Wageningen een energietoeslag (kVEM- en kVEVI- prijs) en een eiwittoeslagprijs per kg DVE. Deze worden berekend uit de actuele prijzen van verschillende mengvoergrondstoffen.
help
Biologisch ... een heel ander gevoel \ Management&techniek [Artikel]
Vaes, R. \ 2014
Vorig jaar is Maurice Dezaire omgeschakeld naar een biologisch geitenbedrijf en sinds 3 jaar vangt zijn echtgenote ook personen op in het kader van zorg. Een getuigenis over de nieuwe aanpak in de geitenboerderij Ravensbosch.
help
Toekomst van alternatieve voedergewassen \ Management&techniek [Artikel]
Vaes, R. \ 2014
De melkquotering wordt opgeheven, het nieuwe GLB confronteert bedrijven met vergroeningseisen en we staan voor de discussie over een nieuw MAP. Zijn deze nieuwe ontwikkelingen positief of negatief voor de toekomst van (alternatieve) voedergewassen?
help
Financiële benchmark bedrijfsvoering RWZI‘s in Vlaanderen \ WT-afvalwater [Artikel]
Vaes, G. \ Feyaerts, T. \ De Haeck, B. \ Danckers, H. \ Decock, J. \ D'Hondt, S. \ Soetaert, H. \ 2014
Om de kostenefficiëntie van de exploitatie van de Vlaamse rioolwaterzuivering te toetsen, werd door de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) de opdracht gegeven een financiële benchmark hiervoor op te stellen. Hierbij is in eerste instantie nagegaan in we ...
help
Dat staat als een paal boven water : intelligente inzet infiltratie innoverend \ Riolering : onafhankelijk maandblad voor beleidsmakers en -beslissers in de rioleringssector / uitg. Rioolburo [Artikel]
Willems, E. \ Vaes, P. \ Janssens, J.P. \ 2014
De gemeente Landgraaf heeft te kampen met wateroverlast. Door de klimaatverandering - in combinatie met verstedelijking - is het rioleringsstelsel de afgelopen jaren steeds meer belast. Nu uit zich dat tijdens zware neerslag door water op straat in d ...
help
Eiwitprijzen dalen, energie blijft duur \ Management&techniek [Artikel]
Vaes, R. \ 2013
Maandelijks bepaalt Wageningen UR een energietoeslag (kVEM- en kVEVI-prijs) en een eiwittoeslagprijs per kg DVE. Deze worden berekend uit de actuele prijzen van verschillende mengvoergrondstoffen.
help
Stabiele Eiwitprijs, dure energie \ Management&techniek [Artikel]
Vaes, R. \ 2013
Maandelijks bepaalt de Universiteit Wageningen een energietoeslag (kVEM- en kVEVIprijs) en een eiwittoeslagprijs per kg DVE. Deze worden berekend uit de actuele prijzen van verschillende mengvoergrondstoffen.
help
Duurder eiwit, goedkopere energie \ Management&techniek [Artikel]
Vaes, R. \ 2013
Maandelijks bepaalt de Universiteit Wageningen een energietoeslag (kVEM- en kVEVI-prijs) en een eiwittoeslagprijs per kg DVE. Deze worden berekend uit de actuele prijzen van verschillende mengvoergrondstoffen.
help
Grondstoffenmarkt blijft in beweging \ Management&techniek [Artikel]
Vaes, R. \ 2013
Maandelijks bepaalt de Universiteit Wageningen een energietoeslag (kVEM- en kVEVI- prijs) en een eiwittoeslagprijs per kg DVE. Deze worden berekend uit de actuele prijzen van verschillende mengvoergrondstoffen.
help
Eiwit- en energieprijzen lijken even te stabiliseren \ Management&techniek [Artikel]
Vaes, R. \ 2013
Maandelijks bepaalt Wageningen Universiteit een energietoeslag (kVEM- en kVEVI-prijs) en een eiwittoeslagprijs per kg DVE. Die worden berekend uit de actuele prijzen van verschillende mengvoergrondstoffen.
help
Grondstoffenprijzen dalen voorlopig niet \ Management&techniek [Artikel]
Vaes, R. \ 2013
Maandelijks bepaalt de Universiteit Wageningen een energietoeslag (kVEM- en kVEVIprijs) en een eiwittoeslagprijs per kg DVE. Deze worden berekend uit de actuele prijzen van verschillende mengvoergrondstoffen.
help
Bestendige soja, een duurzame troef? \ Management&techniek [Artikel]
Vaes, R. \ 2013
Draagt bestendige soja effectief bij tot het milieu en is dit product een goede zaak voor de portemonnee van de rundveehouder? Op een symposium van MervoBest zochten ruim 150 gasten uit Nederland, Duitsland, België, Polen, Rusland, Litouwen, Kroatië ...
help
Impact van de nieuwe Code van goed praktijk op het dimensioneren van riolen \ WT-afvalwater [Artikel]
Vaes, G. \ Van Rooij, B. \ Engels, L. \ 2013
De nieuwe Vlaamse Code van goede praktijk voor het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van rioleringssystemen (Ministerieel Besluit van 20/08/12) bevat enkele belangrijke wijzigingen op het vlak van het rioleringsontwerp. In WT-Afvalwater nr. 6 (2012 ...
help
Goedkoper eiwit, duurdere energie \ Management&techniek [Artikel]
Vaes, R. \ 2012
Maandelijks bepaalt de Wageningen UR een energietoeslag (kVEM- en kVEVI-prijs) en een eiwittoeslagprijs per kg DVE. Deze worden berekend uit de actuele prijzen van verschillende mengvoergrondstoffen.
help
Eiwitprijzen over de top? \ Management&techniek [Artikel]
Vaes, R. \ 2012
Maandelijks bepaalt de Wageningen University een energietoeslag (kVEM- en kVEVIprijs) en een eiwittoeslagprijs per kg DVE. Deze worden berekend uit de actuele prijzen van verschillende mengvoergrondstoffen.
help
Efficiënt voederen wordt een uitdaging \ Management&techniek [Artikel]
Vandaele, L. \ De Campeneere, S. \ De Caestecker, E. \ Vaes, R. \ 2012
Melkveehouders zullen zich dit jaar herinneren als een jaar met extreme klimatologische omstandigheden en sterk stijgende voederkosten. Aangezien de prognoses voor de krachtvoederkosten niet meteen een daling tonen, zullen de voederkosten deze winter ...
help
Meten laat goede rantsoenplanning toe \ Management&techniek [Artikel]
Vandaele, L. \ De Campeneere, S. \ De Caestecker, E. \ Vaes, R. \ 2012
Voor je het winterrantsoen samenstelt, is het belangrijk dat je een goed overzicht hebt van de ruwvoedervoorraden op je bedrijf. In combinatie met voederwaardeanalyses kan een realistische verhouding voordroogkuilmaiskuilvoeder van het basisrantsoen ...
help
Landbouwboekhoudingen, hoe evolueren de cijfers? : dossier \ Management&techniek [Artikel]
Vets, H. \ Meulemeester, P. \ Joling, L. \ Schoonhoven, D. \ Vaes, R. \ Huyghe, F. \ Wytynck, W. \ 2012
In dit dossier over bedrijfseconomische boekhouding in de land- en tuinbouw de volgende artikelen: 1) Wanneer volgen de opbrengsten de kosten?; 2) Zwakheden opsporen om te professionaliseren; 3) Berekende bedrijfsvoering nodig bij fruit; 4) Melkveeho ...
help
Sojaprijzen breken alle records \ Management&techniek [Artikel]
Vaes, R. \ 2012
Maandelijks bepaalt de Universiteit Wageningen een energietoeslag (kVEM- en kVEVI-prijs) en een eiwittoeslagprijs per kg DVE. Deze worden berekend uit de actuele prijzen verschillende mengvoergrondstoffen.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.