Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 310

 • help
 • uw selectie
 • export
  U kunt maximaal 250 titels exporteren. Verfijn uw zoekactie..
 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: achternaam==Bannisseht
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
'Beter communiceren in de greenports' : Floor Geerling-Eiff en Jan-willem Donkers, Wageningen UR \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. van \ 2013
LEI en PPO Wageningen UR onderzoeken momenteel hoe in de greenports bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid samen kennis en innovatie dichter bij de tuinder kunnen krijgen. "Er gaat al veel goed op dat gebied, maar er kan wel beter worden gecom ...
help
CSI in de tuinbouw : ontmaskering van 'verdachte' planten via DNA-onderzoek \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2013
De afgelopen jaren loste de politie steeds meer misdaden op dankzij DNA-onderzoek. Ook in de tuinbouw wordt steeds vaker DNA-technieken toegepast. Zo kan er snel antwoord komen op vragen over de identiteit van planten. Daarmee kan illegale vermeerder ...
help
Smartphones, tablets en tuinbouwapps in opmars [thema : smartphones en tablets] \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Vegter, B. \ Bannisseht, Q. von \ 2013
Bellen, mobiel internetten, mailen, foto's maken, weerbericht bekijken, whatsappen met collega's. Voor veel telers is de smartphone al een normale werktool. De tablet volgt in dat spoor. In opkomst zijn apps speciaal ontwikkeld voor gebruik door tele ...
help
Tijdelijke verhuur kassen vereist voorzorgsmaatregelen \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2012
Wie zijn kas verhuurt, is eigenlijk bezig met verpachten. In de praktijk kan dat nadelig uitpakken omdat je als glastuinder niet snel van een pachter afkomt. Tijdelijke verhuur van kassen vereist daarom de nodige voorzorgsmaatregelen.
help
LTO Glaskracht werkt aan nieuwe aanpak herstructurering \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2012
Herstructurering van verouderde glastuingebieden staat op een laag pitje. LTO Glaskracht wil daar verandering in brengen en komt met een nieuwe aanpak. Over enkele weken zullen vijf gebieden onder de loep worden genomen.
help
Tuinbouw in de Tweede Kamer \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2012
Hoe kijken politieke partijen aan tegen thema's die voor glastuinders van belang zijn? In dit artikel worden de standpunten vergeleken.
help
Nieuw glastuinbouwgebied Waddinxveen stap dichterbij \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2012
Het idee voor een nieuw glastuinbouwgebied in Waddinxveen is al vijf jaar oud. Nog steeds is er geen kas gebouwd. Lange procedures en crisis zijn de boosdoener. Toch lijken die hobbels nu genomen en is 'Glasparel' dichterbij dan ooit.
help
Herstructurering Bommelerwaard komt op gang \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2012
De herstructurering van de glastuinbouw in de Bommellerwaard begint op gang te komen. Een aantal tuinders is bezig met bedrijfsverplaatsing. Ook wordt hier en daar al winst geboekt met het beter inpassen van kwekerijen in het landschap.
help
Glassanering Hoeksche Waard op losse schroeven \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2012
Sanering van verspreid liggend glas en uitbreiding van bestaande glastuinbouwbedrijven lijkt verder weg dan ooit in de Hoeksche Waard. De regio liep vorige maand een provinciale subsidie mis van € 2 miljoen. Hoe moet het nu verder?
help
Hoe zien Alton I en II eruit in 2030? \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2012
De glastuinbouwgebieden Alton I en II hebben toekomst. Maar dan moet er wel een herstructurering en herprofilering van de grond komen. Ondernemers, overheden en andere betrokkenen hebben daarvoor de handen ineengeslagen. Een zeven-stappenplan moet he ...
help
Minder onzekerheden voor kwekers Noordse Buurt \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. van \ 2012
Nieuwkoop wil de Noordse Buurt niet langer volledig in natuur veranderen. De dertig kwekers in het verouderde glastuinbouwgebied lopen daardoor tegen veel onzekerheden aan. Op een aantal punten probeert de gemeente die weg te nemen.
help
Kan glastuinbouw profiteren van Metropoolregio? \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2012
De stadsregio's Rotterdam en Haaglanden willen de krachten bundelen en uitgroeien tot één metropoolregio. Die samenwerking zou veel voordelen hebben. Maar wat betekent een Metropoolregio Rotterdam Den Haag voor de glastuinbouw in het gebied?
help
Kas aantrekkelijker maken: waar begin ik mee? \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2012
De meeste mensen die dicht bij glastuinbouwgebieden wonen, zijn best te spreken over de kassen in hun omgeving. Maar over de uitstraling en verzorgdheid van al dat glas zijn de meningen verdeeld. Voor sommige tuinders liggen hier dus kansen.
help
Koudwatervrees voor rioolbuffer met telemetrie \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2012
De gemeente Westland wil dat glastuinders hun afvalwater voortaan zoveel mogelijk op het riool lozen. Om overbelasting van het riool te voorkomen, moeten bedrijven een rioolbuffer met telemetrie hebben. Daar bestaat echter koudwatervrees voor.
help
CO2-sectorsysteem gaat van start \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. van \ 2012
Het gros van de glastuinders heeft deze week een brief van het Productschap Tuinbouw ontvangen met daarin de oproep aangifte te doen van hun CO2-uitstoot in 2011. Wat houdt dat precies in en hoe werkt het systeem erachter?
help
Special vrouw en bedrijf : combineren van werk en privé \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Middelburg, A.-F. \ Neefjes, H. \ Bannisseht, Q. von \ Leth, P. van \ Sleegers, J. \ Vegter, B. \ 2012
Tuindersvrouwen of partners van tuinders werken steeds meer binnen en buiten het bedrijf. Veel worden mede-ondernemer of kiezen voor een baan buiten de deur. In deze eindejaarsspecial is te lezen hoe acht vrouwen de combinatie bedrijf en privé ervare ...
help
Lichtregels vanaf 2013 beter naleefbaar \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2012
De lichtregels zijn bijzonder ingewikkeld. En voorlopig blijft dat ook zo. Vanaf 1 januari 2013 worden de regels wel beter naleefbaar voor telers. Zo mag in de nanacht soms een grotere kier dan 25% worden ingetrokken.
help
'Milieuregels pakken nadelig uit voor kleine bedrijven' \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2012
De steeds strengere milieuregels pakken voor de kleinere glastuinbouwbedrijven vaak nadelig uit. “Ze worden gedwongen tot flinke investeringen, terwijl nut en noodzaak daarvan lang niet altijd vaststaan”, zegt bedrijfsadviseur Alwin van Ruijven van A ...
help
De Westlandse Zoom : luxeparadijs of hoofdpijndossier? \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2011
Wie op een Westlands verjaardagsfeestje de sfeer wil bederven, moet een boom opzetten over De Westlandse Zoom. Sommige telers hebben nog steeds slapeloze nachten van dit woningbouwproject. En ook voor de gemeente is het inmiddels een regelrecht hoofd ...
help
Nieuw Amstel Oost: komt het er of niet? \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bannisseht, Q. von \ 2011
In Nieuwkoop mogen van de provincie Zuid-Holland de komende jaren kassen worden gebouwd. Inmiddels ligt er een plan op tafel voor de ontwikkeling van glastuinbouwgebied Nieuw Amstel Oost. Of dat snel van de grond zal komen, is de vraag.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.