Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 385

 • help
 • uw selectie
 • export
  U kunt maximaal 250 titels exporteren. Verfijn uw zoekactie..
 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: achternaam==Beerling
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
TMR blijft nat en koud : zonder restvoer is voergoot ideaal \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2019
Vier jaar geleden installeerde Teus Kruis Feedslide-voergoten aan de voerhekken van de 0+4+0-ligboxenstal die in 2006 en 2007 is gebouwd.
help
Grasopbrengstmeting : drone speelt (nog) geen rol : thema voederwinning \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2019
Het is nog te vroeg om de wekelijkse ‘farm walk’ met een drone te doen. N de grasopbrengst berekenen op basis van dronebeelden is nog niet mogelijk. Maar daarmee zijn die beelden nog niet nutteloos.
help
Alles elektrisch \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2019
help
Compact-TMR mengen : met verticale voermengwagen \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2019
Een verticale menger moet waterdicht zijn om compact-TMR te mengen. Bovendien moet de wagen meer massa kunnen dragen en het meng­proces vraagt meer vermogen. Wat moet er gebeuren om een verticale voermengwagen geschikt te maken voor compact-TMR?
help
Van het klauwbad af : en beter resultaat \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2018
Tot voor kort dreef Harry de Ruijter zijn melkkoeien om de week door het klauwbad. Tegenwoordig reinigt hij de klauwen in zijn melkrobots.
help
Dunne film-panelen : Geen rendabeler alternatief \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2018
Dunne film-zonnepanelen zijn mooier en efficiënter. Weliswaar heb je wat meer dak nodig voor dezelfde energieopbrengst, maar dat is op stallen vaak geen punt. Waarom is de opmars van deze panelen tot stilstand gekomen?
help
Snel terugverdiend : Ierse Grass Tech-stalvoerwagen \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Rijnsburger, F. \ Beerling, W. \ 2018
Of een investering loont, is vaak lastig uit te rekenen. Maar Nederlandse gebruikers van de Grass Tech Grazer zijn ervan overtuigd dat een investering in deze stalvoerwagen snel is terugverdiend.
help
Van de bulk af : koelcel in plaats van melktank \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2018
Lely heeft een systeem ontwikkeld om verse melk op de boerderij te verwerken, de Lely Orbiter. Dankzij T4C-data en het automatische melksysteem kan zelfs melk van elke koe afzonderlijk worden verpakt.
help
Mobiele minimelkers : kalfkoeien en vastliggers melken \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2018
Bij de aankoop van een minimelker is de keuze reuze. De prijsverschillen zijn enorm en uiteindelijk kunnen ze allemaal niets meer dan een koe melken. Waarop moet je letten bij de aankoop en het dagelijkse gebruik?
help
Water in de put : slangen, pistolen en haspels \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2018
Het schoonspuiten van de melkstal is vaak een haastklus. Verticale slangen m et knijppistolen in de put en een slanghaspel met spuitmond met dr aaibare afsluiter maken het werk een stuk eenvoudiger.
help
Robots melken 10 uur : robotmelken zoals in de melkstal \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2018
Met robots hoef je geen melkstellen meer aan te sluiten. Maar tegelijk moet het bedrijfssysteem op de kop. Toch? Nee hoor. Bij batch milking vervangen enkelbox-robots alleen de melkers.
help
Zelf investeren : of dak verhuren aan coöperatie? \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2018
FrieslandCampina wil dolgraag staldaken huren om ze vol te leggen met zonnepanelen. Is dat interessant? Of kun je beter zelf investeren in zonnestroom. Veehouderij Techniek zocht het uit.
help
Voederbieten opslaan : opslag uitdagender dan voeren \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2018
Wie verliezen bij voederbieten wil minimaliseren kan ze het best meteen na het rooien voeren. Om tot zes maanden of zelfs jaarrond te voeren, moet je de bieten goed opslaan of conserveren.
help
Efficiënter voeren : erfindeling is allesbepalend \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2018
Sneller voeren? Dan is een zelfrijdende voermengwagen aanlokkelijk. Maar levert die altijd voldoende tijdwinst op? Als de erflogistiek slecht of juist heel goed is, is een zelfrijder niet altijd in het voordeel.
help
10.000 koeien voeren Voercentrum TLK Dairy, VS \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2018
Een afvalverwerkingscentrale? Een overslagbedrijf? Wie de plattegrond van TLK Dairy bekijkt zal daar in eerste instantie aan denken. Maar nee, het is een voercentrum.
help
Transitieafdeling : vrijgekomen ruimte goed benut \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2018
Als je de ruimte over hebt, kun je de inrichting van een transitieafdeling overwegen. Over de capaciteit en het ontwerp ervan zijn mondiaal veel adviezen uitgebracht. Veehouderij Techniek vertaalt ze naar Nederland.
help
Het compromis \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2018
Vooral langs watergangen moet bij het klepelen en maaikorven een compromis worden gevonden tussen vijf aspecten: gewicht, banden, capaciteit, afmetingen en bereik. En eigenlijk is er nog een zesde aspect: de gebruikte machine moet immers wel efficiën ...
help
Beproefd en geliefd : rapport : Kubota STW-serie \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beerling, W. \ Lentz, J. \ Vlaanderen, C. \ 2018
Al drie jaar worden de STW-trekkers van Kubota aan het werk gezet in het Nederlandse groen. De gebruikers zijn tevreden, vooral over de hydrostatische aandrijving die eenvoudig te bedienen is. ‘Iedereen kan erop rijden.’
help
Vijzels en vijzels : een wereld van verschil \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2018
Dat de shovel niet zo hoog kan, is vaak niet het beste argument om te kiezen voor een lage voermengwagen. Kijk eens naar de vijzels en de mengkuip. Daarin schuilen verschillen die het verschil maken.
help
Vakdagen Hardenberg : groots door kleine noviteiten \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2018
Voor wereldinnovaties van grote fabrikanten moet je naar Eurotier. In Hardenberg vind je vooral leuke noviteiten van kleine fabrikanten.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.