Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 690

 • help
 • uw selectie
 • export
  U kunt maximaal 250 titels exporteren. Verfijn uw zoekactie..
 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: achternaam==Beunk
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
John Deere 6250R : Powerpack \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Beunk, H. \ 2018
De 6250R is John Deere’s Duitse alternatief voor de ‘dikke Amerikaan’. De trekker combineert een gewicht van nog geen tien ton met een motor van 300 pk, een traploze transmissie en een compacte bouw. Dat is een sterk staaltje.
help
Michelins EvoBib-revolutie : Breed en smal ineen \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Beunk, H. \ 2018
Michelin introduceerde in 1970 de radiaal- en in 2004 de soepele Ultraflex-band. Nu komt Michelin met een derde (r)evolutie: de EvoBib. Bij hoge spanning is het loopvlak van deze band smaller dan bij een lage. Oftewel: veel centimeters in het land en ...
help
83 decibel is écht de max \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Beunk, H. \ 2018
De chauffeur van een McCormick X7 die volgas werkt met de achterruit open, moet officieel stoppen na vier uur werken. Met het raam dicht is dezelfde trekker echter opvallend stil. De Massey Ferguson is daarentegen ook stil met de achterruit open. Het ...
help
Uurkosten onder de loep : Wat kost uw trekker? \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Beunk, H. \ 2018
Afschrijving en restwaarde bepalen voor een belangrijk deel de trekkeruurkosten. En het imago speelt daarbij een doorslaggevende rol. Wij vroegen lezers van de LandbouwMechanisatienieuwsbrief hoe zijn aankijken tegen de verschillende trekkermerken.
help
Massey Ferguson 7726S : De S van Sympathiek \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Beunk, H. \ 2018
De S van de Massey Ferguson 7726S kan staan voor sterk, want dat is de zespitter met 280 pk. Met een stille cabine en plezierige bediening is hij echter vooral sympathiek. De Fieldstar 5-monitor speelt daarin een belangrijke rol.
help
Nieuwe bandenfabrikant in Hardenberg : Made in Holland \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Beunk, H. \ 2018
Nederland heeft er een bandenfabrikant bij: op de locatie van loopvlakvernieuwer Obo in Hardenberg worden onder het merk Magna nu ook nieuwe banden gemaakt. Voor landbouw en grondverzet is er als eerste maat een 24R20.5 beschikbaar.
help
Trekkertest Fendt 313 Vario Profi : Fan van Fendt \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Beunk, H. \ 2018
De kleine Fendt 300 is groot in techniek en groot in het gevoel dat hij overbrengt. Je hoeft dus niet per se een ‘dikke’ boer te zijn om fan van Fendt te worden. Met 102 kW (138 pk) uit een 4,4 liter viercilinder staat de 313 Vario Plus zijn mannetje ...
help
Tien vragen over ploegen in najaar of voorjaar : Grondig anders \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Beunk, H. \ 2018
Natte en zachte winters plaatsen vraagtekens bij het nut van ploegen in het najaar. Als de vorst de grond niet verweert, waaromzou je het ploegen dan niet uitstellen tot het voorjaar? Tien vragen aan drie experts over ploegen in het najaar of in het ...
help
Slagvaardig strooien \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beunk, H. \ 2018
De Eco 250 van het Canadese Ecolawn is een uitkomst voor hovenier s die in korte tijd veel compost willen of moeten strooien. Dat gaat supersnel en met de twee schijven is het strooibeeld goed. Toch hebben we nog een paar wensen.
help
Kleurrijk in het groen : groene Sector Hardenberg \ Tuin en park techniek [Artikel]
Vlaanderen, C. \ Beunk, H. \ 2018
De vakbeurs Groene Sector in de Evenementenhal van Hardenberg is een jaarlijks terugkerend feestje. De beurs staat bij en aanpalend volk hoog op de agenda. Dat is terecht. Hardenberg biedt veel informatie. Het is een kleurrijke beurs in al zijn facet ...
help
Kruien met tractie : e-powerbarrow \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beunk, H. \ 2018
De elektrische kruiwagen is voor de hovenier wat de hulpmotor is voor de fietser. Aandrijving op het wiel verlicht het kruien en maakt het werk makkelijker.
help
Onkruid voegt zich \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beunk, H.. \ Zevenbergen, G. \ 2018
Om te kiemen heeft onkruid vocht en voeding nodig. Een vuile voeg biedt dat volop. Wil je dus zonder glyfosaat (Roundup) het onkruid bestrijden, dan moeten de voegen verdwijnen. Beton is daarvoor het meest geschikt, maar er zijn ook alternatieven.
help
Solis solliciteert \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beunk, H. \ 2018
Solis is nog maar kort in Nederland. Toch vonden er in 2,5 jaar al ruim 170 Indiase trekkers een koper. Na de proef­rit met de nieuwe 26 verbaast ons dat niet. Met goede en betaalbare techniek solliciteert Solis naar een hoog markt­aandeel.
help
Muthing-mutatie \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beunk, H. \ 2018
Müthing komt met compacte front. De afzuiging ervan is heel eenvoudig uit te schakelen. Het prototype van deze mutant maakt indruk.
help
Trekkertest Valtra N154e Versu : Prima vooruitzicht \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Beunk, H. \ 2018
Een wisser met een bereik van 270 graden zegt veel over de zorg waarmee Valtra trek kers bouwt. Ook in het Smart Touch-beeldscherm proef je die zorg. Wij reden de 121 kW (165 pk) sterke Versu met de zelfdenkende transmissie.
help
Motor contra aftakas : infographic \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Beunk, H. \ Stoel, A. \ 2018
Trekkerfabrikanten pronken in de folder graag met het motorvermogen inclusief de boost. Dan is het aantal kW’s het hoogst. Maar bij stilstaand aftakaswerk is die boost meestal niet actief. Dan heb je al gauw 10 kW minder.
help
Natte strijd : drie heetwater-onkruidbestrijders : thema onkruidbestrijding \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beunk, H. \ 2018
Heet water bestrijdt onkruid effectief en schoon. Ook de hovenier wil graag met deze milieuvriendelijke methode aan de gang. Om die reden namen we drie instapmodellen onder de loep: van BioMant, Empas en Kärcher. De verschillen zijn groot.
help
Zout in de zomer : steenzout : thema onkruidbestrijding \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beunk, H. \ 2018
Bij zoutstrooien denken we vooral aan gladheid in de winter en niet aan het bestrijden van onkruid in de zomer. Toch kan het met steen­­zout.
help
Arbeidsvitamine : test: Fendt 313 Vario Profi \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beunk, H. \ 2018
Met 102 kW (138 pk) uit een 4,4 liter viercilinder staat de Fendt 313 Vario Plus zijn mannetje. Verder is de trekker compact, wendbaar en comfortabel – een genot om mee te werken.
help
Super soepel : steyr Profi 4145 S-control 8 \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beunk, H. \ 2018
De Steyr Profi is leverbaar met de S-control 8. Deze bak schakelt acht stappen onder last via een dubbele koppeling en doet dat heel soepel – een genot om mee te werken. Ook op 2.500 meter hoogte op de Grossglockner.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.