Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 5 / 5

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: achternaam==Beurskens - van den Bosch
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Eten is geven \ Dynamisch perspectief / Vereniging voor Biologisch-dynamische Landbouw [Artikel]
Beurskens - van den Bosch, I. \ 2019
De zorg voor de armen, al onze naasten staat hoog in religieuze vaandels. ‘Geven’ is een geestelijke kwaliteit. Ilse verdiepte zich in het boek ‘Voeding en de gevende kracht van de mens’ van Heinz Grill, waarin beschreven wordt dat eten een soort gev ...
help
Wat voedt de mens? : hoe werkt onze spijsvertering? \ Dynamisch perspectief / Vereniging voor Biologisch-dynamische Landbouw [Artikel]
Beurskens - van den Bosch, I. \ 2018
Ton van Osch is op 28 jarige leeftijd geïnspireerd geraakt door de antroposofie. Het antroposofische mensbeeld is een belangrijke drijfveer in zijn persoonlijke leven en in zijn werk als huisarts. Dertig jaar bestudeerde hij samen met Frank Wijnbergh ...
help
Vitale grond onder je voeten, ruimte om te leven \ Dynamisch perspectief / Vereniging voor Biologisch-dynamische Landbouw [Artikel]
Beurskens - van den Bosch, I. \ 2018
Roland Groskamp is eigenaar van Tuingoed Bonatèr in Venhuizen (NH). Hij zorgt met veel aandacht voor dit stukje aarde en alles wat daar op leeft. Hij heeft daarbij twee idealen: smaak en delen. Delen van zijn land en visie.
help
De antroposofische keuken \ Dynamisch perspectief / Vereniging voor Biologisch-dynamische Landbouw [Artikel]
Beurskens - van den Bosch, I. \ 2011
Biologisch-dynamische producten liggen vol voedingsstoffen, vitaliteit en licht- of vormkracht op het aanrecht. Stuk voor stuk met een karaktervolle smaak. Dit alles omdat er met aandacht voor het wezenlijke van plant en dier geteeld is. Wat kunnen w ...
help
Aan tafel bij de zorgboerderij : dynamische keuken \ Dynamisch perspectief / Vereniging voor Biologisch-dynamische Landbouw [Artikel]
Beurskens - van den Bosch, I. \ Hartog, J. \ 2011
Hoe is het eten bij de BD-zorgboerderijen georganiseerd? Hoe gaan de mensen om met de antroposofische visie op een volwaardige maaltijd? En welke invloed hebben de bezuinigingen op het dagelijkse menu? llse Beurskens nam een kijkje in de keuken bij v ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.