Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 42

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: achternaam==Dop
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Het gebruik van natuur voor gezondheid en praktijk : gebruik, beleving en gezondheid voorafgaand aan de herinrichting van een wijkpark in Breda [Boek]
Kruize, H. \ Dop, T. van den \ Hermans, C.L.M. \ Vries, S. de \ Wendel-de Vos, G.C. \ Berg, A. van den \ 2018
help
Capacity building for sustainable aquaculture and fisheries development in Myanmar [Boek]
Steins, N.A. \ Bosma, R. \ Taal, K. \ Bolman, B. \ Bink, E. \ Dop, H. van den \ Dekker, A. \ Vrolijk, C. \ Numan, J. \ Spek, G. \ Pijl, W. van der \ 2015
This report presents the results of a Dutch public-private capacity building (Knowledge to Knowledge or K2K) mission for fostering sustainable aquaculture and fisheries development in Myanmar. The objectives of the K2K mission were to: 1) analyse Mya ...
help
De Meierij : samenwerking doelmatig waterbeheer : verkenning van de huidige situatie, besparingspotenties en de aanzet/kaders voor toekomstige samenwerking [Boek]
Dop, J. \ 2012
Het beheer van het watersysteem, waarbinnen specifiek de (afval)waterketen, ziet zich in de toekomst voor grote uitdagingen gesteld. Ondanks alle inspanningen van de afgelopen decennia voldoet de oppervlaktewaterkwaliteit nog niet aan de Kader Richtl ...
help
Zaagketting spannen \ Tuin en park techniek [Artikel]
Dop, F. \ 2012
Voor uw veiligheid dient de zaagketting niet te strak of te los zitten. Motorzaaginstructeur Mark Hullegie van De Groene Praktijk toont stap voor stap hoe de ketting juist wordt gespannen.
help
Jojoën motorzaag gevaarlijk : uit de groene praktijk \ Tuin en park techniek [Artikel]
Dop, F. \ 2012
Is het onwetendheid, nonchalance of machogedrag? We weten waar ‘jojoën’ met de motorzaag toe leidt: vol gas, met een zaagketting die 80 km/uur draait, in de knieën, schenen, enkels, wreef of tenen zagen. Is veilig starten zo moeilijk of tijdrovend?
help
Risicofactoren en preventieve maatregelen in het kader van het oplopen van Q-koorts in een schapenslachthuis \ Tijdschrift voor diergeneeskunde [Artikel]
Tijms, J. \ Linden, B. van der \ Dop, P. \ Aldaibis, R. \ Lipman, L. \ 2012
Een zoönose is een ziekte die van dieren kan worden overgebracht op mensen. Dit kan via (in)direct contact met dieren, maar ook via het eten van besmet voedsel. Zoönosen nemen de vierde plaats in op de lijst van beroepsrisico's bij mensen die werken ...
help
Ergonomisch draagstel M-L-XL \ Tuin en park techniek [Artikel]
Dop, F. \ 2011
De rugplaat van het Husqvarna Balance XT draagstel is aan te passen aan de lichaamslengte. De M-stand is voor medewerkers tot 160 cm, de L-stand tot 175 cm en de XL-stand tot zo’n 190 cm.
help
Combivijl voor Stihl ketting \ Tuin en park techniek [Artikel]
Dop, F. \ 2011
De combivijl 2-in-1 van Stihl maakt een ketting vijlen eenvoudiger. Hiermee vijlt u in één handeling de beitel scherp én de dieptesteller op de juiste hoogte.
help
Dodemansknop / noodstop : uit de groene praktijk \ Tuin en park techniek [Artikel]
Dop, F. \ 2011
Oude machines van vóór 1995 moeten aangepast zijn aan de huidige veiligheids eisen. Beveiligingen mogen nooit overbrugd worden.
help
Getrapte zaagsnede is veiliger : uit de groene praktijk \ Tuin en park techniek [Artikel]
Dop, F. \ 2011
De hoogwerker biedt uitkomst als een boom geen ruimte heeft om te vallen. Met de getrapte zaagsnede houdt u de controle bij het afblokken.
help
Onderhoud zaaggeleider : uit de groene praktijk \ Tuin en park techniek [Artikel]
Dop, F. van der \ 2011
Aan een braam op de zaaggeleider, kunt u zich lelijk snijden. Bovendien bestaat de kans dat deze losraakt en het loopvlak beschadigt. Vijl bramen op de juiste manier weg.
help
Vetspuitje snel gevuld \ Tuin en park techniek [Artikel]
Dop, F. \ Tilborg, S. van \ Bosmans, R. \ Rensen, H. \ 2010
Het vullen van een vetspuitje voor de motorzaag kan zo’n kliederboel worden dat werknemers het vetspuitje maar helemaal niet meer gebruiken. Er is een handigheidje om de vetspuit snel en zonder ‘gesmeer’ te vul
help
VCA op herhaling : veiligheid \ Tuin en park techniek [Artikel]
Medema, P. \ Dop, P.F. \ 2010
Rond 2000 is de eerste groep groenmensen opgeleid voor het VCA. Nu staat het VCA weer even in het middelpunt, want dit veiligheidscertificaat geldt namelijk tien jaar. Men moet weer op herhaling. Niet voor iedereen is de VCA-cursus een feest. Maar he ...
help
Uv-indicator in helm : uit de groene praktijk \ Tuin en park techniek [Artikel]
Dop, F. \ 2010
De uv-indicator geeft de hoeveelheid uv-straling aan waartegen de helm bestand is. De rode kleur verbleekt door de uv-straling. Als de rode kleur volledig weg is, is de helm afgekeurd.
help
Oliepomp afstellen : uit de groene praktijk \ Tuin en park techniek [Artikel]
Dop, F. \ 2010
Bij een langere geleider en zware zaagomstandigheden dient de oliepomp op maximale opbrengst te zijn ingesteld. Zo voorkomt u onnodige slijtage, trillingen en kettingbreuk.
help
Vijf meter het veiligst : uit de groene praktijk \ Tuin en park techniek [Artikel]
Dop, F. \ 2010
Verkeer passeert u in 1 seconde. Een stuurfoutje kan een werknemer die langs de weg werkt, fataal worden. De rijdende afzetting leidt het verkeer veilig om de werknemer heen en vangt, in het ergste geval, de klap op.
help
Tophendel vraagt opleiding : uit de groene praktijk \ Tuin en park techniek [Artikel]
Dop, F. \ 2010
De tophendelmotorzaag wordt ook wel eenhandszaag of babyzaag genoemd. De extra veiligheidssymbolen duiden echter op aangescherpte wettelijke eisen. Hij is dan ook uitsluitend voor opgeleide boomverzorgers
help
Controleer maar smeer niet te veel : uit de groene praktijk \ Tuin en park techniek [Artikel]
Dop, F. \ 2010
Te veel smeren veroorzaakt lekkende lagerafdichtingen, waardoor het lagervet uit de tandwielkast van de bosmaaier wordt geslingerd en droog loopt.
help
Afstellen bosmaaiertuigje : uit de groene praktijk \ Tuin en park techniek [Artikel]
Dop, F. \ 2009
Het bosmaaiertuigje Husqvarna Balance XT is door een extra, laag bevestigingspunt nu ook door vrouwen ergonomisch te gebruiken
help
Afstellen zijflap bosmaaiertuigje : uit de groene praktijk \ Tuin en park techniek [Artikel]
Dop, F. \ 2009
Doe de praktijktest. Maaien gaat makkelijker als de zijflap goed is afgesteld. De maaikop komt precies recht voor de voeten op de grond.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.