Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 13 / 13

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: achternaam==Eerselmans
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Hermoeren van productievolken \ Maandblad / Vlaamse Imkersbond [Artikel]
Eerselmans, L. \ 1998
help
"In het voorjaar is elke koningin een half volk waard" \ Maandblad / Vlaamse Imkersbond [Artikel]
Eickmeyer, K.A. \ Eerselmans, L. \ 1998
Verzwakte bijenvolken kunnen gebruikt worden als bestedingsvolk door het inhangen van verzegeld broed en het drijfvoederen. Ook kunnen ze fungeren als leverancier van broedraten
help
Het pleegvolk \ Maandblad / Vlaamse Imkersbond [Artikel]
Eerselmans, L. \ 1996
Om de bijen er toe te brengen moeren te gaan kweken, is het noodzakelijk om ze in de stemming van moerloosheid te brengen. Dit kan door de koningin uit het volk te verwijderen of door het contact van de bijen met hun koningin te bemoeilijken
help
In verzekerde bewaring \ Maandblad / Vlaamse Imkersbond [Artikel]
Eerselmans, L. \ 1996
Bestelde koninginnen, per post verzonden, die niet direct ingevoerd kunnen worden
help
De koningin opzoeken op z'n Braziliaans \ Maandblad / Vlaamse Imkersbond [Artikel]
Eerselmans, L. \ 1995
Een 'truuk' is beschreven om met grote slaagkans de koninginnen van bijenvolken op te zoeken. De geafrikaniseerde bijen zijn namelijk agressief, roofzuchtig en zwermlustig (killerbees). Naast deze minder prettige eigenschappen zijn ze vrijwel resiste ...
help
Grotere blaas = grotere opbrengst \ Maandblad / Vlaamse Imkersbond [Artikel]
Eerselmans, L. \ 1995
Het belang van tijdige vernieuwing van de honingraat/-raten in verband met de honingopbrengst
help
Afschuimen \ Maandblad / Vlaamse Imkersbond [Artikel]
Eerselmans, L. \ 1995
Het voorkomen van frosting of ijsbloemen of een onaantrekkelijke witte bovenlaag in honingpotjes. De te volgen werkwijze is schematisch weergegeven
help
Ziekten voorkomen door raatvernieuwing \ Maandblad / Vlaamse Imkersbond [Artikel]
Eerselmans, L. \ 1995
help
Koningin invoeren met Apidea-kastje \ Maandblad / Vlaamse Imkersbond [Artikel]
Eerselmans, L. \ 1995
help
De zuigeling : zwermvorming - volksvermeerdering - varroabestrijding \ Maandblad / Vlaamse Imkersbond [Artikel]
Eerselmans, L. \ 1994
De zuigeling is een variant op de algemeen bekende bedrijfstechnieken om met een ingreep zowel de zwermdrift te doen afnemen als een gerichte volksvermeerdering te bereiken. De voordelen en voorwaarden zijn aangegeven
help
Het goudgele koolzaad: dankbare dracht in deze donkere dagen \ Maandblad / Vlaamse Imkersbond [Artikel]
Eerselmans, L. \ 1994
help
Noodvoeding in het voorjaar \ Maandblad / Vlaamse Imkersbond [Artikel]
Eerselmans, L. \ 1993
help
De honingoogst afnemen in alle kalmte \ Maandblad / Vlaamse Imkersbond [Artikel]
Eerselmans, A. \ 1992
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.