Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 76

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: achternaam==Eeuwema
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Pffffffssssst! : Onderhoud luchtdrukwisselsysteem \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2019
Met een luchtdrukwisselsysteem kun je de bandenspanning van de trekker, zelfrijder of kieper snel aanpassen aan de omstandigheden in het veld of opde weg. Vooral het afvoeren van vocht uit het systeem vraagt om een regelmatige controle.
help
Op de vierkante cm \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2018
PWM-techniek maakt de toediening van bestrijdingsmiddelen op plantniveau mogelijk. Precisielandbouw, zoals precisielandbouw bedoeld is. Mooi natuurlijk, maar hoe werkt die techniek eigenlijk?
help
Slijtage vertelt­ verhaal : onderhoud \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2018
Het slijtagepatroon van een trekker- of kieperband vertelt hoe de gebruiker met zijn banden is omgegaan. Wie lang van zijn banden wil profiteren­, controleert regelmatig het slijtagepatroon.
help
Sleutelen aan spitter : onderhoud \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2018
Een roterende spitmachine is met veel draaiende onderdelen (zoals kettingen, tandwielen en lagers) en slijtdelen (spitschoppen), een onderhoudsgevoelige machine. Waarop moet je letten als je de machine voor het seizoen onder handen neemt?
help
Variabel poten \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2018
Met een variabele pootafstand op de aardappelpootmachine kun je overal op het perceel de ideale pootafstand aanhouden. Mooi natuurlijk, maar hoe werkt dat eigenlijk?
help
Lekkende hydrauliekcilinder : Zoek de oorzaak \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2018
Revisie van een lekkende hydrauliekcilinder is een mooie winterklus. Kun je dat zelf of kun je de cilinder beter naar een specialist brengen? In dit artikel enkele praktische tips en de meestvoorkomende misverstanden.
help
Elektronische kluitenscheiders : Sneller dan zijn schaduw­ \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2018
Elektronische kluitenscheiders zoeken stenen en kluiten in een stroom aardappelen en schieten die er vervolgens uit. Prachtig. Maar hoe werkt zo’n kluitenscheider eigenlijk?
help
Gps op scherp \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2018
Wie zijn gewassen straks weer recht wil zaaien en poten, moet nu controleren of zijn gps-apparatuur nog goed werkt. De systemen zijn tegenwoordig behoorlijk betrouwbaar. Mis gaat het vaak bij de basisinstellingen en bij het afstellen van de randappar ...
help
Elektrische hulptroepen : o werkt dat zo \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2018
Een variabele elektrisch aangedreven wielmotor heeft voordelen ten opzichte van een mechanische of hydraulische overbrenging. ZF heeft een model ontwikkeld voor de voorwielaandrijving. Mooi, maar hoe werkt het?
help
Haviksoog : optische sorteermachine : o werkt dat zo \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2018
Aardappelen sorteren met een optische sorteermachine, zoals de Schouten Optica CS, spaart telers veel tijd. Hart van de deze machine is de visiontechniek. Dat klinkt mooi, maar hoe werkt dat precies?
help
De hobbel vóór zijn \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2017
Cabinevering die anticipeert op oneffenheden vergroten het zit- en rijcomfort van trekkercabines aanzienlijk. Fantastisch. Maar hoe werkt actieve cabinevering eigenlijk?
help
Vierwielaandrijving altijd aan \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2017
De VarioDrive-traploze transmissie op de 1000-serie van Fendt stuurt de voor- en achteras onafhankelijk van elkaar aan. Daardoor staat de vierwielaandrijving tot 25 km/h altijd aan. Handig! Maar hoe werkt het?
help
Van wiel naar rups : o werkt dat zo \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2017
Steeds meer loonwerkers en akkerbouwers monteren driehoeksrupsen op hun landbouwvoertuigen in plaats van wielen. Dat beperkt de wielslip en de bodemdruk. Wat komt er kijken bij de montage van rupsen?
help
Opbrengstmeter op de rooier \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2017
Opbrengstmeting op de aardappelrooier brengt de opbrengstverschillen binnen een perceel in kaart en stelt je in staat om volgend seizoen betere besluiten te nemen. Mooi natuurlijk, maar hoe werkt opbrengstmeting?
help
Tweede leven voor axiaalrol \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2017
Als een axiaalrol van de aardappelrooier is versleten, is die eenvoudig te vervangen voor een nieuwe. Dat is echter wel prijzig. Het is goedkoper om de rol te laten herstellen bij een vulkaniseerbedrijf.
help
Laadassistent : o werkt dat zo \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2017
Handige hulpmiddelen vereenvoudigen het werk van de man op de hakselaar. New Holland ontwikkelde Intelli Fill. Deze techniek vult de kiepwagens automatisch. Dat klinkt prachtig. Maar hoe werkt het?
help
Voetjes aan de vloer : o werkt dat zo : R-Soil Protect \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2017
De R-Soil Protect-techniek van Ropa verdeelt het gewicht van de bietenrooier over de wielen. Dat voorkomt piekbelastingen en dus kan de bandenspanning omlaag. Mooi, maar hoe werkt R-Soil Protect?
help
Centraal gesmeerd \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2017
Centrale smering is niet meer weg te denken op grote oogstmachines. Maar waarop moet je letten bij een dergelijk systeem en hoe functioneertcentrale smering eigenlijk?
help
Secties op de strooier \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2016
Sectieafsluiting op de kunstmeststrooier voorkomt met behulp van gps geheel automatisch dubbele bemesting op gerende percelen. Prachtig. Maar hoe werkt die techniek?
help
Continue mestcheck : O werkt dat zo \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Eeuwema, K. \ 2016
Nutriflow van Veenhuis kan de mineralengehalten in dierlijke mest analyseren en de dosering aanpassen. Eventueel wordt zelfs een andere meststof uit de fronttank bijgemengd. Prachtig, maar hoe werkt het?
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.