Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 235

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: achternaam==Kleis
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Risico microplastic valt nu nog mee \ Resource : weekblad voor Wageningen UR [Artikel]
Kleis, R. \ 2019
Kleine plastic deeltjes in het milieu vormen nog nauwelijks een risico voor mens en dier. Maar als we niks doen, gaat het wel degelijk fout. Dat concludeert een groep Europese experts uit al het bestaande wetenschappelijke onderzoek naar het gevaar v ...
help
Proefschrift over Chinese kool wint coverprijs \ Resource : weekblad voor Wageningen UR [Artikel]
Kleis, R. \ 2019
De Chinese promovendus Xiaoxue Sun heeft afgetekend de tiende Resource Coverprijs gewonnen. De omslag van haar proefschrift over Chinese kool haalde bijna een derde van de stemmen binnen.
help
Inteelt bedreigt Veluwezwijn \ Resource : weekblad voor Wageningen UR [Artikel]
Kleis, R. \ 2019
Ondanks de aanwezigheid van ecoducten leven groepen wilde zwijnen op de Veluwe tamelijk geïsoleerd van elkaar. Inteelt is het gevolg, toont onderzoek van Joost de Jong aan. Hij pleit voor stevig ingrijpen. ‘Want wat is er nog echt wild aan de zwijnen ...
help
Kalkoenen wegen met wiskunde \ Resource : weekblad voor Wageningen UR [Artikel]
Kleis, R. \ 2019
Hoe weeg je een lopende kalkoen? En hoe leer je stoplichten slim samenwerken? Wiskundigen uit binnen- en buitenland zetten er deze week in congreshotel WICC in Wageningen hun tanden in.
help
Mister klimaat \ Resource : weekblad voor Wageningen UR [Artikel]
Kleis, R. \ 2019
Wageningse kennis moet zorgen dat Nederland minder bijdraagt aan de klimaatverandering en beter is voorbereid op de gevolgen ervan. Bram Bregman is binnengehaald om het klimaatonderzoek te bundelen en voor het voetlicht te brengen. ‘Ik zorg dat wat h ...
help
Methaan? De brand erin! \ Resource : weekblad voor Wageningen UR [Artikel]
Kleis, R. \ 2019
Bij de opslag van mest in de melkveehouderij komt methaan vrij. Per liter melk verdwijnt op dit moment ongeveer 13 gram van dit sterke broeikasgas de lucht in. Op de boerderij van Peter van Roessel loopt een opmerkelijke proef om die emissie terug te ...
help
Harry Potter-beker verschiet van kleur \ Resource : weekblad voor Wageningen UR [Artikel]
Kleis, R. \ 2019
Wageningse onderzoekers hebben materiaal gemaakt met toverachtige eigenschappen. Afhankelijk van de lichtinval kun je er doorheen kijken of niet.
help
Mogelijk wolvenwelpjes op de veluwe \ Resource : weekblad voor Wageningen UR [Artikel]
Kleis, R. \ 2019
Er is een kans op pril wolvengeluk op de Veluwe. Dat zegt ecoloog Hugh Jansman van Wageningen Environmental Research na genetisch onderzoek aan wolvenkeutels.
help
Visie : ‘warm voorjaar riskant voor natuur’ \ Resource : weekblad voor Wageningen UR [Artikel]
Kleis, R. \ 2019
De uitzonderlijke warmte van februari kan grote gevolgen hebben voor de beschikbaarheid van water tijdens het komende groeiseizoen. En dat terwijl de natuur de droogte van 2018 nog niet te boven is. ‘We komen hiermee in terra incognita’, zegt onderzo ...
help
Kiplekker in het bos \ Resource : weekblad voor Wageningen UR [Artikel]
Kleis, R. \ 2019
Bomen leggen CO2 vast. Het planten van nieuwe bomen remt dus de opwarming van de aarde af. Pluimveehouders hebben een extra reden om bomen op hun terrein te zetten: de kippen voelen zich meer op hun gemak onder de takken.
help
Plant power \ Resource : weekblad voor Wageningen UR [Artikel]
Kleis, R. \ 2018
Een plant op je bureau is gezond, zeggen ze. Het groen zou wonderen doen voor het binnenklimaat en de werklust. Bewijzen zijn er echter nog nauwelijks. Een proef op kantoren en in zorginstellingen moet nu uitsluitsel geven.
help
Meer wind in de stad dan erbuiten \ Resource : weekblad voor Wageningen UR [Artikel]
Kleis, R. \ 2018
In de stad waait het soms harder dan op het omringende platteland, ontdekte promovendus Arjan Droste. Hij noemt dit verrassende fenomeen het windeilandeffect.
help
Meer reuzenbos door klimaatverandering \ Resource : weekblad voor Wageningen UR [Artikel]
Kleis, R. \ 2018
Reuzenbossen ontstaan alleen als er voldoende neerslag valt. Het veranderende klimaat maakt het mogelijk dat er steeds meer van die bossen komen. Dat blijkt uit onderzoek van onder anderen Marten Scheffer en Egbert van Nes van Aquatische Ecologie en ...
help
Bacteriën moeten bodem Utrechts park kuisen \ Resource : weekblad voor Wageningen UR [Artikel]
Kleis, R. \ 2018
help
Insect heeft andere landbouw nodig \ Resource : weekblad voor Wageningen UR [Artikel]
Kleis, R. \ 2018
Wil het nog goed komen met de insecten in ons land, dan moeten landbouwers drastisch anders gaan boeren. De tijd is er rijp voor, zegt hoogleraar Plantenecologie en Natuurbeheer David Kleijn.
help
'Waterlinzenburger' komt eraan \ Resource : weekblad voor Wageningen UR [Artikel]
Kleis, R. \ 2018
Zin in een kroosburger? Het is nu nog toekomstmuziek, maar een vegaburger op basis van eendenkroos zit eraan te komen. Jurriaan Mes van Wageningen Food & Biobased Research en Ingrid van der Meer van Wageningen Plant Research werken eraan, samen met e ...
help
Meteoroloog meet de 'adem' van Amsterdam \ Resource : weekblad voor Wageningen UR [Artikel]
Kleis, R. \ 2018
Hoe ‘ademt’ Amsterdam? Om dat te meten plaatste Bert Heusinkveld van de leerstoelgroep Meteorologie en Luchtkwaliteit apparatuur op het Carlton Hotel. Een kunststukje op hoog niveau.
help
Bioplastic uit geur van salie \ Resource : weekblad voor Wageningen UR [Artikel]
Kleis, R. \ 2018
Van vluchtige monoterpenen, de citrusgeurtjes van planten, kun je bioplastic maken. Promovenda Esmer Jongedijk ontwikkelde de route die dat mogelijk maakt.
help
Gezonde essen op de pijnbank \ Website Resource [Artikel]
Kleis, R. \ 2018
Gezonde essen uit heel het land zijn op een kwekerij in de Betuwe met opzet besmet met de boosdoener van de verwoestende essentaksterfte. Doel: resistente exemplaren scouten.
help
Componist van de Veluwe \ Resource : weekblad voor Wageningen UR [Artikel]
Kleis, R. \ 2018
Komende maand gaat Wild in première, de nieuwe natuurfilm over de Veluwe. Geluidenman Henk Meeuwsen schiep het natuurgeluid. En dat is niets teveel gezegd.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.