Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 9 / 9

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: achternaam==Mujagic
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Rentes op leningen verder omhoog \ Boerenbusiness [Artikel]
Mujagic, E. \ 2013
Hoewel de Euribor scherp is gedaald, krijgen agrarische ondernemers brieven waarin de bank meldt dat de rente op hun lening omhoog gaat. Het sleutelwoord in de brieven is: opslag.
help
De dreigende agrarische impact van schaliegas \ Boerenbusiness [Artikel]
Mujagic, E. \ 2013
Het al dan niet winnen van schaliegas is een heet onderwerp in Nederland en de Europese Unie. Schaliegas kan in potentie de energiemarkt opschudden, schetst monetair econoom Edin Mujagic. Dit heeft ook zijn impact op de agrarische sector.
help
Dalende prijzen goed voor landbouw? \ Boerenbusiness [Artikel]
Mujagic, E. \ 2012
Europa heeft een wonder nodig om dit jaar te ontsnappen aan de recessie en ook de VS en China krijgen tegenwind. Veel economen waarschuwen voor het gevaar dat de prijzen gaan dalen: deflatie. Waar moet de agrarische ondernemer rekening mee houden als ...
help
Cocktail voor hogere brandstofprijzen \ Boerenbusiness [Artikel]
Mujagic, E. \ 2012
Olie blijft voorlopig stevig geprijsd. Een hogere olieprijs, met een korrelatie met de markt voor granen en meststoffen, resulteert voor agrarische ondernemers in stijgende brandstofkosten. Maar het kan ook extra inkomsten opleveren.
help
Wateroorlog op komst \ Boerenbusiness [Artikel]
Mujagic, E. \ 2012
De agrarische sector gebruikt naar schatting 70 procent van al het zoete water in de wereld. Hoewel het op het eerste gezicht niet zo lijkt, is water nu al schaars op onze aardbol. De komende jaren neemt die schaarste alleen maar toe. Water wordt duu ...
help
Eurobor kan nog lger, maar niet voor lang \ Boerenbusiness [Artikel]
Mujagic, E. \ 2012
Het lijkt er op dat een agrarische ondernemer die van plan is een lening op te nemen, er goed aan doet daar nog even mee te wachten. Monetair econoom Edin Mujagic legt aan de hand van de Euribar rente uit waarom.
help
Kortingseis Albert Heijn nog maar het begin \ Boerenbusiness [Artikel]
Mujagic, E. \ 2012
De korting van twee procent die Albert Heijn eist van haar leveranciers is rechtstreeks een gevolg van de economische schuldencrisis. Toch is deze stap van de grootgrutter nog maar het begin. De druk op agrarische ondernemers de prijzen voor hun prod ...
help
Wereld complexer voor agrarische ondernemer \ Boerenbusiness [Artikel]
Mujagic, E. \ 2011
Hoe is het besluit van de Amerikaanse centrale bank nog eens honderden miljarden in de economie te pompen van invloed op de prijs van graan, vlees of aardappelen? Monetair en macro-econoom Edin Mujagic analyseert de gevolgen voor agrarische onderneme ...
help
Weerextremen hebben een prijs \ Boerenbusiness [Artikel]
Mujagic, E. \ 2011
Langdurige droogtes, overstromingen of - zoals in Nederland - bijna zomer in oktober. De extremen in het weer nemen toe, dus ook de risico’s voor agrarische ondernemers in de teelt van gewassen, zo schetst macro-econoom Edin Mujagic. Deze weerextreme ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.