Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 55

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: achternaam==Poelsma
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Megaschade door minimonsters : schade al meer dan € 80 miljoen \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Beukema, E. \ Esselink, W. \ Oppewal, J. \ Poelsma, B. \ 2015
Een ongekende veldmuizenplaag teistert Friesland. Nu bestrijden heeft amper zin, zeggen deskundigen. Een volgende ramp voorkomen is de boodschap. Maar hoe?
help
Nog te veel hoge scores \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2014
Het gros van de vleeskuikenhouders heeft actie ondernomen om voetzoollaesies te beperken. Toch waren in 2013 de gemiddelde scores in 650 van de ruim 2.000 stallen te hoog.
help
Eisen op (kleine) maat \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2013
Voor pluimveehouders die werken met met JA57-dwergmoederdieren van fokkerijorganisatie Hubbard wordt een aanvulling gemaakt in de welzijnsverordening vleeskuikenouderdieren uit 2003. De welzijnseisen voor dit ras worden versoepeld.
help
Extra aandacht voor kreupelheid \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2013
Als het gaat om voetzoollaesies en medicijngebruik blijft kuikenhouder Arnoud Boerma binnen de perken. Punt van zorg is het aantal kreupele kuikens na de vierde week.
help
Hekel aan hittestress \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2013
Martin Nijkamp koelt zijn twee nieuwste stallen, indien nodig, met padcooling en tunnelventilatie. In drie oudere stallen combineert hij padcooling met nevelkoeling.
help
Lekker lage scores met turf \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2013
Het aantal voetzoollaesies is met het gebruik van turf als strooiselproduct goed binnen de perken te houden, zo ondervindt vleeskuikenhouder Herman Harink in Almelo.
help
Tips & trucs herlezen \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2012
Met de kennis van nu laat Rick van Emous (45) zijn licht schijnen over zijn boekje Tips & Trucs, om het uitkomstpercentage te verbeteren. Het maakte vier jaar terug furore, inmiddels zijn er wat andere inzichten.
help
Bevruchting op peil \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2012
Jan Breteler werkte drie jaar met een proefopstelling van het nieuwe Veranda-systeem van Vencomatic. "Verhalen over achterblijvende bevruchtingspercentages met ouderdieren in groepshuisvesting zijn verleden tijd". Alle groepshokken hebben een verhoog ...
help
Bij nacht en ontij \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2012
Onlangs heeft een pluimveehouder in zijn stal in Oost-Nederland professionele opnameapparatuur gevonden. Is de pluimveesector - in navolging van de varkenshouderij en konijnenhouderij - het volgende doelwit van dierenactivisten?
help
Vermoedens bevestigd \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2012
Zijn voer en voerleverancier nu echt van invloed op het antibioticagebruik, zoals zovelen denken? Ja dus. Harde cijfers bevestigen dit. Pluimveedierenarts Paul Cornelissen geeft uitleg.
help
Liever beter dan groter \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2012
Vleeskuikenhouder en akkerbouwer Jan Pieter Bierema in Usquert (Gr.) vertelt over zijn bedrijfsstrategie: optimaliseren. De vleeskuikenhouder heeft ook een duidelijke mening over Wakker Dier en de almaar groter wordende voercoöperaties.
help
Directe luchtinlaat in nieuwe zeugenstal \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2012
Gerald van de Lagemaat stoot drie bedrijven af. In Harskamp en Lunteren bouwt hij nieuw. De stal in Lunteren heeft een bijzonder ventilatiesysteem.
help
Opblaaswand bespaart 80% gas \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2012
Een opblaasbare wand was voor de inventieve scharrelvleeskuikenhouder Tseard Snoek de oplossing om definitief af te rekenen met de uit de klauwen gelopen gasrekeningen.
help
Te lijf met de gasbrander \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2012
Legpluimveehouder Jan Zwaneveld bestrijdt bloedluis tijdens de leegstand met een kleine gasbrander. 'Daarmee kun je bijna overal bij en pak je ook de eitjes aan. Ook tijdens de ronde moet het kunnen.'
help
Op weg naar 100% klimaatneutraal \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2012
Vleeskuikenhouders Frans en Willemien Uit het Broek bouwden twee stallen volgens het nieuwste Terra Sea-concept. Een investering in energiebesparing en een optimaal stalklimaat.
help
Opgefriste etagestal \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2012
Wim Legemaat en Gea Hulstein gaan hun etagestal uitbreiden van 23.000 naar 40.000 kippen. De legpluimveehouders investeren bovendien in arbeidsgemak en een mestdroogtunnel.
help
'Dit had veel eerder gemoeten' \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2012
Vleeskuikenhouders Karst en Gerri Kleine houden 10.000 vleeskuikens voor het Gildehoen-concept. Ze doen dat zonder antibiotica te gebruiken.
help
Broeden en mesten op één locatie \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2012
Klaas Knol bouwt net over de Duitse grens een innovatief kuikenbedrijf. Daar gaat hij op één locatie zowel broeden als mesten. Dat is efficiënt: kostprijs 4 cent per kilo lager dan op een regulier NL.-bedrijf.
help
Schijnleggers na bedrijfsuitbreiding \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2012
Het vleeskuikenouderdierenbedrijf van Ruth en Ans Kuipers groeide flink. De nieuwbouw bevalt tot dusverre uitstekend, maar in de eerste ronde deed zich wel een probleem voor.
help
'Wondermiddel' redt de ronde \ De pluimveehouderij [Artikel]
Poelsma, B. \ 2012
3.500 dode hennen in vijf weken: de eerste volle ronde van Marco en Chantal Hoogzaad, houders van 34.000 vleeskuikenouderdieren, begon rampzalig. Een op natuurlijke wijze gefabriceerd aanvullend diervoeder bleek de reddingsboei. Het aantal nieuwe gev ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.