Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 278

 • help
 • uw selectie
 • export
  U kunt maximaal 250 titels exporteren. Verfijn uw zoekactie..
 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: achternaam==Simmelink
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Koppensneller : kleine stobbenfrees \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2019
De stobbenfrees werkt het laatste deel van de afgezaagde boom tot onder het maaiveld weg. Daarbij draaien de beitels, niet alleen door de stobbe, maar ook door de grond. Goed onderhoud is daarom van groot belang.
help
Als er een draadje los zit : signaaldraad repareren : thema maaien \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2018
Een robotmaaier heeft verschillende signaaldraden nodig om volautomatisch een grasveld te kunnen maaien. Bij draadbreuk valt het signaal weg. Hoe los je dit probleem op zonder dat je de hele tuin overhoop haalt?
help
Lager vervangen \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2018
Een mes van een cirkelmaaier draait in een maaiseizoen heel wat rondjes. De lagers zorgen ervoor dat dit soepel gaat. In het maai­seizoen smeer je de lagers regelmatig. ’s Winters controleer je ze en zonodig vervang je ze.
help
Accu-toestand : accu elektrisch voertuig \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2018
In de groensector neemt het aantal elektrische voertuigen flink toe. Deze voertuigen hebben een flink accupakket. Het accutype bepaalt hoe je hem in tiptop-conditie houdt.
help
Machinehart : hydrauliekolie in wiellader \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2018
Het hydraulisch systeem is het hart van een wiellader. Goed onderhoud is de basis van een lange levensduur met weinig storingen. Dit begint met het dagelijks onderhoud dat de gebruiker zelf kan uitvoeren. Voor het periodieke onderhoud kun je het best ...
help
Veilig de lucht in : klimmateriaal \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2018
Voor de controle en snoeien in bomen wordt veel gebruik gemaakt van klimmateriaal. Dat moet buiten de reguliere keuring om dagelijks worden gecontroleerd op deugdelijkheid.
help
Water onmisbaar \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2018
Met het verbod op chemische onkruidbestrijding op verhardingen is het belang van vegen toegenomen. Voor een goede werking van de veeg-zuigwagen is het van belang om de machine regelmatig te reinigen met veel water.
help
Na het maaiseizoen : onderhoud : zitmaaier \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2018
Voordat je de gazonmaaier in de winter wegzet, is het zinvol om de maaier kritisch te controleren op slijtage en de machine alvast een onderhoudsbeurt te geven.
help
Een bak licht \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Simmelink, J. \ 2017
Met een kieper achter de trekker hebt, is het zicht achter de kiepwagen slecht in het donker. De montage van een extra werklamp op de achterklep of op het frame van de kieper verbe tert het zicht aanzienlijk.
help
Onderhoud : STIHL-bosmaaier : zagen met de bosmaaier \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2017
Als je de maaikop van de bosmaaier verwisselt voor een zaagkop, kun je er onder meer bosplantsoen mee snoeien. Voor het scherp houden van het zaagblad gebruik je een vijlset. De tanden van het zaagblad zet je recht met een zetijzer.
help
Precisiewerkje \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Simmelink, J. \ 2017
Met precisiezaaimachines kun je – heel secuur – verschillende soorten zaden in verschillende rijafstanden en op verschillende afstanden in de rij zaaien. Maar die preciesie verlangt wel aandacht. Waarop moet je letten bij de controle van de machine v ...
help
Fris op de maaier : cabine zitmaaier \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2017
Prettige werkomstandigheden in de cabine leveren een bijdrage aan de kwaliteit van het maaiwerk. Daarnaast verhoogt een prettige werkplek de arbeidsvreugde. Daardoor word je minder moe en houd je het werk langer vol.
help
Hete lucht, geen vlammen : heteluchttechniek \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2017
Met het verbod om onkruid op verhardingen chemisch te bestrijden, zijn er andere technieken in beeld gekomen. Eén ervan is onkruid bestrijden met hete lucht. Waar moet je dagelijks naar kijken als je met deze machine op pad wordt gestuurd?
help
Klaar voor de start : sneeuwveger \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2017
Sneeuwruimen is niet te plannen. Daarom moet je voor de winter al zorgen dat de sneeuwveger in tiptop conditie verkeert. Dan kun je ermee aan de slag als de omstandigheden erom vragen.
help
Wel door het gras, niet door de grond : eliet 501 \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2017
Door te verticuteren haal je het oude gras en het mos uit de grasmat en stimuleer je de uitstoeling van het gras. Bij een goede afstelling snijden de messen van een verticuteermachine door de grasmat en niet door de ondergrond.
help
Viertaktmotor zonder carter : stihl 4-mix \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2017
De 4-Mix-motor die Stihl heeft ontwikkeld voor handgereedschap, heeft wel kleppen, maar een oliecarter ontbreekt. De motor wordt gesmeerd door olie in de brandstof. En de kleppen van de motor moet je stellen.
help
Lichtstraal checkt de afgifte \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Simmelink, J. \ 2016
De Tempo-precisiezaaimachine van Väderstad controleert de zaaiafgifte met infraroodstralen. Tijdens het zaaien zie je op de iPad in de cabine of je niet te veel dubbelen zaait en of er veel missers zijn.
help
Bal rolt beter op schoon kunstgras \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2016
Ballen rollen beter op een schoon kunstgrasveld. Machines voor het onderhoud van kunstgras nemen het vuil op en verdelen het opgenomen instrooimateriaal over het kunstgras. Belangrijk voor een goed resultaat is de afstelling.
help
Automatisch vullen \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Simmelink, J. \ 2016
Geoogste producten bewaren in kisten is een logistieke klus. Storingen in het proces leiden tot tijdverlies, maar ook tot beschadigingen aan het product. Het onderhoud van een kistenvuller bestaat vooral uit controle van de verschillendeonderdelen.
help
Vaarwel smeerpijp \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Simmelink, J. \ 2016
Uitlaatgassen van trekkers en zelfrijdende landbouwmachines mogen steeds minder schadelijke uitlaatgassen uitstoten. Hoe werken de technieken om de uitlaatgassen te zuiveren?
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.