Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 471

 • help
 • uw selectie
 • export
  U kunt maximaal 250 titels exporteren. Verfijn uw zoekactie..
 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: achternaam==Sleegers
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Nano-coatings komen eraan : TNO zoekt toepassingen voor de glastuinbouw \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Sleegers, J. \ 2015
Nano-coatings kunnen allerlei nuttige eigenschappen aan materialen meegeven. Op een bijeenkomst van het project Agrivizier in Hoorn discussieerde TNO met tuinders en toeleveranciers over verschillende toepassingen.
help
Weet wat je meet : thema plantmonitoring \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Sleegers, J. \ 2013
"Plantmonitoring is een complexe zaak", zegt Leo Marcelis, hoogleraar Energiezuinige Teelten bij WUR Glastuinbouw. "De meetapparatuur heeft een bepaalde onnauwkeurigheid en alle planten zijn verschillend. Het is goed om stil te staan bij de betrouwba ...
help
Het maximale uit het gewas halen met plantmonitoring : thema plantmonitoring \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Sleegers, J. \ 2013
Met plantmonitoring is de maximale groei uit het gewas te halen. Er bestaan diverse systemen, soms combinaties van technieken, die allerlei parameters aan de plant kunnen meten. Elk van die systemen vertelt iets anders over de groei en heeft zijn eig ...
help
Op weg naar de volautomatische kas : thema plantmonitoring \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Sleegers, J. \ 2013
Verschillende partijen werken aan modellen waarmee het klimaat automatisch gestuurd kan worden, naar de behoefte van de plant. Zullen groene vingers ooit overbodig worden? Zo ver is het nog lang niet. Voorlopig dient plantmonitoring vooral als verfij ...
help
Ideaalbeeld freesia op de kop \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Sleegers, J. \ 2012
Een onderzoek naar bodemisolatie in freesia heeft niet het bedoelde effect opgeleverd. Maar het heeft wel het ideaalbeeld van de plant op zijn kop gezet. De schraalste planten leverden de mooiste takken op.
help
Machine pakt bossen en sorteren steeds vaker op [thema] \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Neefjes, H. \ Sleegers, J. \ 2012
Machines voor het sorteren en bossen van bloemen, al dan niet in combinatie met automatisch inhoezen, zijn volop in de belangstelling. Een rondgang langs fabrikanten en hun klanten leert dat er ondanks de economische tegenwind nog volop ontwikkeling ...
help
Ruiten kapot door bevroren profielen : Interpolis: vorstschade is te voorkomen \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Sleegers, J. \ 2012
Verzekeraar Interpolis ziet op strenge winterdagen steeds vaker schade aan het kasdek ontstaan door vorst. Deels ligt dat aan fouten in de kasconstructie, deels aan energiezuiniger telen. Wat is hiertegen te doen? Want niemand is gebaat bij kapotte r ...
help
Zoetwaterbellen in zoute ondergrond : B-E De Lier en KWR verbeteren techniek \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Sleegers, J. \ 2012
B-E De Lier en KWR hebben een techniek bedacht om zoet water op te slaan in een zoute ondergrond. Als het werkt, zou het veel problemen oplossen. Kwekerij Van der Goes uit Nootdorp gaat het uitproberen.
help
Calamiteiten daargelaten kunnen lozingen sterk terug \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Sleegers, J. \ 2012
Vijf gerberatelers die meededen aan het project Glastuinbouw Waterproof hebben hun lozingen sterk weten terug te dringen. Vier van hen vertellen hoe zij dat doen en wat de voordelen zijn.
help
Energie uit water: serieuze techniek of gebakken lucht? \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Sleegers, J. \ 2012
De laatste tijd duiken steeds meer verhalen op over energie uit water. Sommige tuinders zijn hier al voorzichtig mee aan de gang. Gaat het om sprookjes of om serieuze technieken?
help
Diverse alternatieven voor emissieloze substraatteelt \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Sleegers, J. \ Neefjes, H. \ 2012
In 2027 wil de glastuinbouw nagenoeg emissieloos kunnen telen. Het project Glastuinbouw Waterproof heeft onderzocht of en hoe dat mogelijk is. Inmiddels kan de balans worden opgemaakt. Technisch gezien kan emissie in de meeste substraatteelten aanzie ...
help
Belichten naar behoefte van de plant : thema zuinig omgaan met licht \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Sleegers, J. \ 2012
Van het energiegebruik is assimilatie de grootste kostenpost. Door de belichting efficiënter in te zetten valt dus veel energie te besparen. In de gerberateelt is al een begin gemaakt met 'belichten naar behoefte'. In rozen wordt een dergelijke strat ...
help
Thema : Hortiweek \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bogaard, L. \ Vegter, B. \ Neefjes, H. \ Sleegers, J. \ Middelburg, A.-F. \ 2012
In dit themanummer over de Hortiweek aandacht voor verduurzaming gewasbescherming, energie, kasklimaat, water, automatisering en sortiment. Per onderwerp worden een aantal noviteiten genoemd die op de beursvloer te vinden zijn.
help
Calcium cruciaal bij vochtblaadjes alstroemeria \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Sleegers, J. \ 2012
Bij alstroemeria heeft substraat nog niet tot sterke verbeteringen in productie en kwaliteit geleid. Een onderzoek van WUR Glastuinbouw geeft aanknopingspunten om de bemesting te optimaliseren. Daarmee kan substraat voor alstroemeriatelers aantrekkel ...
help
Handige hulpmiddelen \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Vegter, B. \ Sleegers, J. \ 2012
Na jaren van stormachtige innovaties zijn de ontwikkelingen in de glastuinbouw bijna tot stilstand gekomen. Voor grote investeringen is geen geld meer. Het Vakblad ging op zoek naar handige hulpmiddelen die niet veel geld kosten maar wel het werk een ...
help
Regen en kou krijgen telers niet klein \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bogaard, L. \ Leegwater, A. \ Sleegers, J. \ 2012
Voor buitentelers is het een koud en nat voorjaar geweest. Niet best voor het gewas, wel voor de prijzen. Hoe staan de gewassen die de komende tijd geoogst worden er op dit moment bij? Het Vakblad maakte een rondje door Nederland.
help
VKC krijgt waardering, maar geen geld \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Sleegers, J. \ 2012
De VKC stopt per 1 januari 2013 met de jurering van competities. Keukenhof, Horti Fair en andere organisaties willen de vakkeuringen voortzetten en zoeken naar alternatieven. Andere takken, zoals registratie van nieuwe gewassen, worden mogelijk overg ...
help
Lisianthus wordt kerstbloem \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Sleegers, J. \ 2012
Nu het Productschap Tuinbouw geen productpromotie meer gaat financieren, moeten telers het zelf organiseren. Lisianthustelers hebben daarvoor het bureau 2Deszign uit Rijnsburg ingeschakeld. De bloem wordt neergezet als de nieuwe kerstbloem.
help
'Het was de Wet van Murphy' : teler in slepend conflict met installateurs \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Sleegers, J. \ 2012
Niets is mooier dan een splinternieuw bedrijf waarin alles op rolletjes loopt. Helaas pakt het soms anders uit dan verwacht. Dan kan een droom omslaan in een nachtmerrie.
help
Worsteling in de Elkas \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Sleegers, J. \ 2012
Onderzoeker Gert-Jan Swinkels worstelt met de lamellen in de Elkas, de nieuwe elektriciteitsproducerende proefkas van WUR Glastuinbouw in Wageningen.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.