Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 10 / 10

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: achternaam==Tricht
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Van beleid naar lesprogramma [Presentatie]
Tricht, S. van \ 2015
Presentatie studiemiddag Netwerk Gezelschapsdieren, 3 december 2015.
help
Amersfoort geeft ruimte aan stadslandbouw \ Delta : de groene driehoek tussen ontwerp, techniek en beheer [Artikel]
Tricht, T. van \ Heutinck, L. \ 2012
Je eigen voedsel verbouwen. Steeds meer stedelingen willen dat. Henk Puijk en Mirjam van der Graaf van de gemeente Amersfoort werken mee aan deze ontwikkeling vanuit hun functie als adviseur beheer openbare ruimte.
help
T&L : te leuk om te stoppen \ Delta : de groene driehoek tussen ontwerp, techniek en beheer [Artikel]
Lidth de Jeude, M. van \ Tricht, T. van \ 2012
Je hebt van die mensen, die maar niet van ophouden weten. Neem Charlotte Korthals Altes die pas vorig jaar, op haar 75e afscheid nam van Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten. Of kijk naar Reinier Smits en zijn vrouw Joke Rinsma, die nog even doorgaa ...
help
Schakelen tussen ontwerp en uitvoering \ Delta : de groene driehoek tussen ontwerp, techniek en beheer [Artikel]
Tricht, T. van \ Rijnsbergen, L. van \ 2012
Het uitwerken van het ontwerp van het basispark voor de Floriade is een omvangrijke klus. Ton Vergeldt, projectmanager bij Arcadis, en Judit Loonen, technisch ontwerpster bij Copijn, zijn verantwoordelijk voor deze technische vertaalslag. Ze vertelle ...
help
Spelen met kunst in Arnhemse Vogelaarwijk \ Delta : de groene driehoek tussen ontwerp, techniek en beheer [Artikel]
Koning, M. \ Tricht, T. van \ 2011
Twintig kunstenaars hebben voor Presikhaaf, een Vogelaarwijk in Arnhem, speelkunstwerken ontworpen. Marieke Vromans en Martin Bruining van Buro Buurvrouw maakten 104 palen om de fantasie van kinderen te prikkelen.
help
Vlinders vanuit een technisch perspectief \ Delta : de groene driehoek tussen ontwerp, techniek en beheer [Artikel]
Peters, N. \ Tricht, T. van \ 2011
Bij vlinders denk je niet in eerste instantie aan een technisch staaltje vernuft voor de inrichting van een grote kas. Toch was dit nodig om het vlinderpaviljoen in Artis tot een succes te maken. Marco Quist van Rod’or Advies begeleidde de technische ...
help
Kansen voor de buitenruimte \ Delta : de groene driehoek tussen ontwerp, techniek en beheer [Artikel]
Rijnsbergen, L. van \ Tricht, T. van \ 2011
Een tuin moet leven. Niet alleen door de natuur, maar vooral door de mensen. Deze visie deelt Marleen van Tilburg van BuitenKans Participatieve Groenprojecten met Hans Pijls van Stichting de Wending. In het project Buitenruimte voor Contact geven ze ...
help
Versteende ridders in zicht! \ Delta : de groene driehoek tussen ontwerp, techniek en beheer [Artikel]
Rijnsbergen, L. van \ Tricht, T. van \ 2010
Ontwerper Ronald Rietveld groeide op in Gorinchem, één van de vestingsteden van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. En daar ontstond zijn passie voor het rivierenlandschap met zijn forten en bunkers. Hij begon hij een onderzoek naar de ruim 700 betonwerk ...
help
Onbegrensd Drielandenpark \ Delta : de groene driehoek tussen ontwerp, techniek en beheer [Artikel]
Straaten, E. van \ Tricht, T. van \ 2010
Voor het platteland tussen de steden Maastricht, Sittard, Heerlen, Aken en Luik is een integrale landschapsvisie gemaakt: het Drielandenpark. ‘Dit project gaat over alle land-, provincie-, gewest-, gemeente- en taalgrenzen heen’, zegt projectleider A ...
help
Uitvoering groenbeleid in tijden van crisis \ Delta : de groene driehoek tussen ontwerp, techniek en beheer [Artikel]
Rijnsbergen, L. van \ Tricht, T. van \ 2010
De groenafdeling van de gemeente Tiel heeft nagenoeg alle gebruikelijke beleidsstukken op de plank liggen. André Menting werkt als beleidsmedewerker groen dagelijks met die plannen. Wat leveren de beleidstukken hem in zijn dagelijkse werk op en wat l ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.