Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 7 / 7

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: achternaam==Umar
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Morfologisch onderzoek: levensfasen van een champignon \ De champignoncultuur [Artikel]
Umar, M.H. \ Griensven, L.J.L.D. van \ 1997
help
Morfologisch onderzoek aan clusters \ De champignoncultuur [Artikel]
Umar, H. \ Griensven, L.J.L.D. van \ 1996
De autuers willen duidelijk maken dat goede kennis van de normale anatomische bouw en de morfogenese van de champignon een noodzakelijke voorwaarde is om sommige problemen te begrijpen en eventueel op te lossen
help
Morfologisch onderzoek : het velum \ De champignoncultuur [Artikel]
Umar, M.H. \ Griensven, L.J.L.D. van \ 1995
Het vlies tussen hoed en steel van verschillende paddestoelen speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de primordia, bij de verdere groei van de organen, bij het uitrijpingsproces en bij het ontstaan van pathologische verschijnselen. Onders ...
help
Pathologisch onderzoek van de champignon 2: infecties met bacterien en nematoden \ De champignoncultuur [Artikel]
Umar, M.H. \ Griensven, L.J.L.D. van \ 1994
De bacterieflora in de champignonteelt is onmisbaar voor de knopvorming van de vruchtlichamen. Het mycelium profiteert van de aanwezigheid van de stofwisselingsprodukten van b.v. bacterien in de dekaarde. Nematoden in de dekaarde hebben een indirecte ...
help
Morfologisch onderzoek van de champignon. 2. Lichtmicroscopie \ De champignoncultuur [Artikel]
Umar, M.H. \ Griensven, L.J.L.D. van \ 1994
Het diagnostisch-morfologisch onderzoek is in essentie een vergelijking tussen normaal en afwijkend materiaal. In dit artikel zijn een aantal histologische beelden weergegeven van normale champignons
help
Pathologisch onderzoek van de champignon. 1. Rozekam \ De champignoncultuur [Artikel]
Umar, M.H. \ Griensven, L.J.L.D. van \ 1994
Een ziekte van onbekende etiologie
help
Morfologisch onderzoek van de champignon 1: basisbegrippen \ De champignoncultuur [Artikel]
Umar, M.H. \ Griensven, L.J.L.D. van \ 1994
In dit artikel worden basisbegrippen uit de morfologie van de champignon beschreven en wordt uitgelegd hoe het onderzoek naar vorm en opbouw wordt uitgevoerd. Dit is het eerste van een serie waarin nader wordt ingegaan op verschillende ziekten en afw ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.