Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 7 / 7

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: achternaam==Vermander
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Groene begraafplaatsen : van oude gebruiken naar nieuwe noden \ Groencontact [Artikel]
Vermander, C. \ Druart, H. \ Farla, N. \ Storms, J. \ Vande Kerckhove, A. \ Decock, A. \ 2012
"De begraafplaats is één van die zeldzame plaatsen die zich vandaag weten te onttrekken aan de gebruikelijke ruimteclaims die voortkomen uit private belangen. Logisch, want als 'ruimte van verlies' - verlies van tijd, macht, middelen - valt er op de ...
help
Nieuwe begraafplaats van Wevelgem : landschap biedt kader voor individueel rouwproces \ Groencontact [Artikel]
Vermander, C. \ 2012
Recentelijk werd de begraafplaats van Wevelgem uitgebreid met een landschappelijke zone van circa 20.800 m2. Omwille van zijn specifieke kwaliteiten werd aan deze vernieuwde begraafplaats de vijfjaarlijkse Arthur Olivierprijs toegekend. Bij de uitbre ...
help
Uitbreiding van de begraafplaats te Koksijde : tuin van de eeuwige rust \ Groencontact [Artikel]
Vermander, C. \ Smet, L. de \ 2007
De nieuwe begraafplaats van Koksijde biedt naast ruimte voor de ter aardebestelling eveneens een rustplaats voor de levenden die ons laat mediteren in een groen kader en een open landschap. Een typologie van de omgeving, het project en het ontwerp
help
De Hollainhof, een woonproject in Gent \ Groencontact [Artikel]
Vermander, C. \ Mol, T. van \ 1999
Presentatie van een groenconcept bij een sociaal woonproject op de terreinen van de voormalige Hollainkazerne in Gent
help
Parkbegraafplaats Sint-Fredegandus te Deurne \ Groencontact [Artikel]
Vermander, C. \ Van Mol T. \ 1997
Het project Antwerpen-Deurne is weer een andere variant op het thema begraafplaatsen. Het beoogt de ombouw van een bestaande begraafplaats, waarbij een klein landschappelijk beschermd gedeelte van het oude kerkhof behouden blijft
help
Het ontwerpen van interieurbeplanting in openbare gebouwen \ Groencontact [Artikel]
Vermander, C. \ Mol, T. van \ 1994
help
Wonen tussen groen : Ter Groenen Boomgaard een woonprojekt in Kuurne \ Groencontact [Artikel]
Vermander, C. \ Mol, T. van \ 1990
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.