Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 116

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: achternaam==Vlaanderen
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Zicht op elke hoek : 360-gradencamera \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Vlaanderen, C. \ 2018
Hoe groter de machine des te slechter het zicht rondom het voertuig vaak wordt. Een 360-gradencamera lost dit probleem op. De montage van zo’n camerasysteem is betrekkelijk eenvoudig. De kalibratie ervan heeft wel wat voeten in de aarde.
help
Strijder tot het einde : AS-motor AS 940 Sherpa 4WD - thema maaien \ Tuin en park techniek [Artikel]
Vlaanderen, C. \ 2018
Hoog gras, dikke takken en afval. De AS 940 Sherpa-ruwterrein­maaier van AS-Motor krijgt veel te verwerken. Toch beklimt hij moeiteloos hellingen en worstelt zich door zwaar verwilderde bermen. Onderdelen zoals stuurstangen, lagers en snaren zijn gev ...
help
Variatie in snipperwerk \ Tuin en park techniek [Artikel]
Lentz, J. \ Vlaanderen, C. \ 2018
Snoeihout versnipperen kan met een trommel, met een rad, met rechte of ronde messen en met klepels. Alle systemen hebben voor- en nadelen, zo blijkt uit deze systeemtest van een Eliet, twee GreenMechs en een Rabaud. Het loont om bij de aankoop kritis ...
help
Door huis en tuin \ Tuin en park techniek [Artikel]
Vlaanderen, C. \ 2018
Machinedealer Angenendt uit Overasselt (Gld.) importeert de versnipperaars van het Nieuw-Zeelandse merk Hansa. De C13 Compact is een hoveniersmachine waarmee je takken tot een dikte van 9 cm kunt versnipperen. De power hiervoor komt uit een Honda GX3 ...
help
Van korrel naar maaier \ Tuin en park techniek [Artikel]
Vlaanderen, C. \ 2018
In de Britse Husqvarna-fabriek in Aycliffe zet de fabrikant duizenden tonnen granulaatkorrels om in robotmaaiers. Wij namen een kijkje bij de grotendeels handmatige productie.
help
Studiedag \ Tuin en park techniek [Artikel]
Vlaanderen, C. \ 2018
Een hovenier of groenaannemer die een studiedag organiseert? Het is niet het eerste waar je aan denkt. Toch levert zo’n dag kostbare informatie en eventueel nieuwe opdrachten op, aldus participatiebedrijf Werkom Groen uit Wormerveer (NH).
help
Hip en vernuftig \ Tuin en park techniek [Artikel]
Vlaanderen, C. \ 2018
Onlangs presenteerde Iseki de SF 224, de opvolger van SFH 240. Deze machine kreeg een nieuw design, een eenvoudige maaihoogteverstelling en een grotere opvangbak. Ook kwam er een nieuw model: de SF 235. Tuin en Park Techniek reed met de laatste.
help
Voor dag en dauw \ Tuin en park techniek [Artikel]
Vlaanderen, C. \ 2018
Dauw en lichte regen zorgen bij verticuteermachines op een zuigwagen nog wel eens voor problemen. Niet bij de VCU van Trilo. Die is altijd inzetbaar, vertellen gebruikers die wij spraken. De VCU is eenvoudig instelbaar en vraagt weinig onderhoud. Je ...
help
Kleurrijk in het groen : groene Sector Hardenberg \ Tuin en park techniek [Artikel]
Vlaanderen, C. \ Beunk, H. \ 2018
De vakbeurs Groene Sector in de Evenementenhal van Hardenberg is een jaarlijks terugkerend feestje. De beurs staat bij en aanpalend volk hoog op de agenda. Dat is terecht. Hardenberg biedt veel informatie. Het is een kleurrijke beurs in al zijn facet ...
help
Smal kruigemak : camisa Speedy Dumper \ Tuin en park techniek [Artikel]
Vlaanderen, C. \ 2018
Stichting R.K. Begraafplaatsen kocht via Van der Klugt Groentechniek in Stellendam (ZH) een Camisa Speedy Dumper. De dumper van Italiaanse komaf heeft een 8,7 kW (11,8 pk) sterke Honda-benzinemotor, maar is er ook met een Subaru-motor met een vermoge ...
help
Zicht op elke hoek : 360-gradencamera \ Tuin en park techniek [Artikel]
Vlaanderen, C. \ 2018
Met een 360-gradencamera-systeem verdwijnen dode hoeken. De montage is eenvoudig, de kalibratie heeft wel wat voeten in de aarde.
help
Super voor snoeiafval : tS GS Puma 35D \ Tuin en park techniek [Artikel]
Vlaanderen, C. \ Zevenbergen, G. \ 2018
De GS Puma 35D van het Duitse TS Industrie is geliefd bij hoveniers en gemeenten voor het versnipperen van fijn en warrig snoeiafval. De invoerband maakt het werk eenvoudig en veilig. Wel zijn sommige gebruikers kritisch over de kwetsbaarheid en de p ...
help
Snelle multimaaier \ Tuin en park techniek [Artikel]
Vlaanderen, C. \ 2018
De Swardman Edwin 2.0 kan dankzij de verwisselbare cassettes maaien, verticuteren, harken, borstelen en reinigen. Een multi­functionele machine, waarbij je wel flink moet doorstappen.
help
Harley tegen onkruid \ Tuin en park techniek [Artikel]
Vlaanderen, C. \ 2018
Via Van Ommeren Machines heeft Eikelboom Machineverhuur uit Ede (Gld.) een Harley TM-5-frees van de Amerikaanse fabrikant Paladin geï. De frees bestrijdt het onkruid op halfverhardingen, zoals grind- en schelpenpaden. Achterop de machine past een zaa ...
help
Quad voor in de stad : aanschaftips quad \ Tuin en park techniek [Artikel]
Vlaanderen, C. \ 2018
Een heteluchtinstallatie op een quad is vaak maatwerk. Kies daarom voor een werkquad met voldoende opbouwmogelijkheden, praktische afmetingen en eenvoudige bediening.
help
Stille stratenstraler : Adler Heater 500 : thema onkruidbestrijding \ Tuin en park techniek [Artikel]
Vlaanderen, C. \ 2018
Stil, wendbaar en erg heet. Zo omschrijven de gebruikers de Heater 500 van de Duitse fabrikant Adler. Deze infraroodstraler is degelijk gebouwd en de bediening is eenvoudig. De slanghaspel en ontstekers moet de fabrikant wel verbeteren, vinden de geb ...
help
Zicht op iedere hoek : 360-gradencamera op voermengwagen \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Vlaanderen, C. \ 2018
Een getrokken of zelfrijdende voermengwagen heeft veel dode hoeken. Een 360-gradencamera biedt de chauffeur continu zicht rondom het voertuig.
help
Gebruikte band in trek : bodem sparen met ander rubber \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Vlaanderen, C. \ 2018
Tweedehands trekkerbanden zijn in trek en het aanbod neemt toe doordat akkerbouwers eerder afscheid nemen van hun oude banden. Melkveehouders kunnen.
help
Vegen en borstelen : holder SX 1200 \ Tuin en park techniek [Artikel]
Vlaanderen, C. \ 2018
Machinefabrikant Holder heeft voor de werktuigendragers uit de B- en C-serie een nieuwe veegmachine met opvang ontwikkeld. De SX 1200 bestaat uit twee borstels en een zuigmond die je in de fronthef hangt en een watertank en opvangbak die achterop de ...
help
Verreiker : McConnel PA4330 \ Tuin en park techniek [Artikel]
Vlaanderen, C. \ 2018
De PA4330 van McConnel is ideaal voor het scheren van hagen. De arm reikt ver, heeft zijn eigen hydraulieksysteem en past op vele machines. Sommige onderdelen blijken echter niet opgewassen tegen de krachten en het gewicht van de aanbouwwerktuigen.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.