Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 9 / 9

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Rubriek==212-M-8
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Droog vervoer van bloemen is kostenbesparend \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Middelburg, A.-F. \ 2012
Door bloemen droog te transporteren van teler naar eindklant kunnen er veel kosten bespaard worden. Dit blijkt uit het onderzoeksproject Compact en droog van de Wageningen UR.
help
FloraHolland test zeetransport Keniaanse rozen naar Europa \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Middelburg, A.-F. \ 2012
Op initiatief van FloraHolland worden dit jaar elf keer rozen over zee van Kenia naar Europa vervoerd. De eerste testvaart is inmiddels achter de rug. Als de resultaten positief uitpakken zullen nog dit jaar de eerste 'zeebloemen' uit Afrika direct v ...
help
Luchtvrachtcapaciteit Kenia baart zorgen \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Middelburg, A.-F. \ 2010
Lage tarieven en de economische crisis zorgen ervoor dat de luchtvaartcapaciteit op de Keniaanse markt krimpt. Volgens forwarders en vliegmaatschappijen moeten de tarieven omhoog om het transport van bloemen vanuit Kenia te garanderen.
help
De plantentrein kan rijden nu nog een machinist \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Middelburg, A.-F. \ 2010
Vervoer per spoor van planten is haalbaar. Het is groener, goedkoper en betrouwbaarder dan vervoer over de weg. Nadelen zijn dat het minder flexibel is en langer duurt. Dit blijkt uit het GreenRailProject. Het is nu wachten op een logistiek dienstver ...
help
CoCos : hoe staat het ermee? \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Middelburg, A.-F. \ 2010
In het CoCos-project is veel kennis opgedaan over het transport over zee van bloemen. In de praktijk bieden Israël en Zuid-Amerika kansen. Ethiopië en Kenia niet. Momenteel wordt ingezet op export van bloemen met de boot naar Helsinki en Sint-Petersb ...
help
Vliegtuigen staan stil : sierteelt aan alle kanten geraakt \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Middelburg, A.-F. \ Neefjes, H. \ 2010
Het is de sierteelt niet ontgaan. Een kleine week was er geen vliegverkeer mogelijk boven een groot deel van Europa. Veel buitenlandse telers die naar Europa exporteren, stekproducenten en handelsbedrijven gericht op verre bestemmingen konden geen ka ...
help
Zeetransport is nog geen gelopen koers \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Middelburg, A.-F. \ 2009
Zeetransport van bloemen neemt nog altijd toe. Met name vanuit Ecuador en Colombia komt steeds meer per schip. Niet iedereen is daar gelukkig mee. Volgens een aantal betrokkenen gaat het vaak fout. Het imago van 'zeebloemen' is momenteel slecht
help
Zeetransport wel of niet op het klokfront \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Middelburg, A.-F. \ 2009
FloraHolland en de VGB vinden dat zeetransport niet vermeld hoeft te worden op het klokfront. Zeetransport is belangrijk voor de centrumfunctie van de veiling en het zegt niets over kwaliteit. Veel telers zijn het hier niet mee eens.
help
Werken aan soepel vervoer van bloemen en planten : efficiëntie, spreiding en alternatieven moeten transport verzekeren \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Middelburg, A.-F. \ 2008
De drukte op de wegen heeft zijn neerslag op het sierteeltvervoer. De files worden langer en de vraag van afnemers wordt frequenter. Het wordt steeds lastiger om de bloemen en planten van af de veiling of teler tijdig bij de klant af te leveren. Wat ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.