Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 4 / 4

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Rubriek==402-C
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Rtk-gps, een hot item : thema mechanisatie \ Proeftuin nieuws [Artikel]
Delanote, L. \ Decuypere, T. \ Volkaert, A. \ 2011
Rtk-gps is een hot item in de landbouw. Een aantal telers zijn pionier en rijden ondertussen al één of twee seizoenen op rkt-gps door het Vlaamse land. Ook de proefcentra proberen hun steentje bij te dragen. PSKW, BPW en PCBT kochten in 2010 een rkt- ...
help
De erwten van erf : GPS geïntegreerd in teelt : reportage \ Trekker : maandblad over trekkers en werktuigen [Artikel]
Blomsma, A.-J. \ 2009
ERF bv in Lelystad teelt erwten en doet dat biologisch. Dat stelt speciale eisen aan de teelt en aan de machines waar mee gewerkt wordt. Zaaibedvoorbereiding, zaaien, aandrukken en schoffelen/eggen vormen een met elkaar samenhangedn systeem. Daarbij ...
help
Teilflächenspezifische Grunddüngung \ Bio-land : Fachzeitschrift fuer den Organisch-Biologischen Land- und Gartenbau [Artikel]
Madsen, G. \ 2009
Door gebruik te maken van moderne hulpmiddelen als GPS en GIS is het mogelijk de akker heel specifiek te bemesten. Uit de praktijk blijkt wel dat het alleen loont voor grote bedrijven op een vlak gebied, de investeringskosten en het nut moeten zorgvu ...
help
Deskstudie robotisering : de smaak van morgen [Boek]
Zande, J.C. van de \ Tonneijck, A.E.G. \ Schans, D. van de \ 2005
Robotisering is een van de ontwikkelingen die belangrijk worden geacht voor het realiseren van een pesticidearme landbouw. In dit rapport zijn de meest actuele kennis en inzichten over dit onderwerp bijeen gebracht.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.