Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 6 / 6

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Rubriek==409-A
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Natuurspeelleertuin als afstudeerproject \ Tuin en landschap : veertiendaags vakblad voor de groenvoorziening [Artikel]
Vrolijk, M. \ 2011
Leren communiceren met een echte opdrachtgever en levensechte gebruikers. Dat is het voornaamste dat drie HAS-studenten hebben geleerd van hun afstudeeropdracht een natuurspeelleertuin te ontwerpen. "Alles was nieuw voor ons."
help
'Tweede fase PCT-terrein krijgt groene uitstraling' \ De boomkwekerij : waarin opgenomen "De plantenbeurs" [Artikel]
Mens, R. \ 2011
Na veel weerstand, overleg en plannen, wordt deze week gestart met het tweede fase van het PCT-terrein. Het compromis: geen vijfde fase en veel groen.
help
Jeugd en groen : een gouden combinatie : geschikte thema's zijn groen, milieu en duurzaamheid \ Groen : vakblad voor groen in stad en landschap [Artikel]
Kamerbeek, S. \ Kummeling, I. \ Panhuijzen, B. \ 2011
De combinatie groen en jeugd staat al enige jaren flink in de belangstelling. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (voorheen LNV) heeft op dit thema diverse stimuleringsprojecten gestart, er zijn groene organisaties die coaliti ...
help
Steunpunt Landschap werkt! : succesvolle match basis voor aansprekende projecten in Zuidoost Friesland \ Groen : vakblad voor groen in stad en landschap [Artikel]
Scheper, A. \ 2011
Een manifiek uitzichtpunt aan de rand van het beekdal van Tjonger, een boerenlandpad langs eeuwenoude grenspalen en het eerste publiekprivate landschapsfonds in Friesland. Het Steunpunt Landschap zorgt voor actie. Mensen komen in beweging en beleid v ...
help
Landschapsplan Landelijk Strijp : brug naar het Groene Woud \ Groen : vakblad voor groen in stad en landschap [Artikel]
Veenenbos, H. \ Weerd, T. de \ Bakker, N. \ 2011
Sinds enkele jaren werkt Eindhoven hard aan zijn ontwikkeling tot Brainport, tot internationale toplocatie voor technologische kennis en innovatie. Daar passen nieuwe, wervende werklocaties bij, maar ook een versterking van het algehele vestigingskli ...
help
Investeren in het landelijk gebied \ ESB Economisch statistische berichten [Artikel]
Jongeneel, R. \ Polman, N. \ Slangen, L. \ 2011
Door de Wet inrichting landelijk gebied (ILG) hebben de provinciale overheden in 2007 verantwoordelijkheden gekregen voor ontwikkeling en uitvoering van gebiedsgericht beleid. Aan een belangrijke randvoorwaarde voor een efficiëntere publieke goederen ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.