Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 12 / 12

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Rubriek==502-F-4
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Handleiding betere mestbenutting [Brochure]
Bussink, W. \ [2015]
Voor de groei van gras en mais is de juiste (kunst)mestsoort van belang voor een goede groei en ontwikkeling. Deze handleiding gaat hierop in en sluit tevens aan bij de leidraad 'Benut N-meststoffen optimaal, te beginnen in het voorjaar’.
help
Just say N2O : from manufactured fertiliser to biologically-fixed nitrogen [Brochure]
cop. 2012
Evidence suggests that farming systems that use legumes and clover to fix nitrogen naturally behave differently in terms of nitrogen retention and loss than those that use manufactured nitrogen fertilisers. A move away from manufactured nitrogen woul ...
help
Strategiekaart kunstmestarm Boeren [Brochure]
Oostdam, J. \ Philipsen, B. \ Hoog, B. van der \ [ca. 2011]
Een beschrijving volgt van de Strategiekaart. Deze strategiekaart is ontwikkeld door het praktijknetwerk Kunstmestloos Boeren en is bedoeld als hulpmiddel voor geïnteresseerden, die ook op zoek zijn naar de beste strategie om kunstmestgebruik te mini ...
help
Regels voor handel en vervoer van EG-meststoffen [Brochure]
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit \ [2008]
Wat zijn EG-meststoffen en informatie over het verhandelen, vervoer, opslag, verpakkingseisen en registratie
help
Regels voor handel en vervoer van compost [Brochure]
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit \ [2008]
In deze folder staan de regels voor handel en vervoer van compost; wat is compost en wat zijn de eisen?
help
Uit de mest- en mineralenprogramma's : stikstofmonitoring gescheurd grasland op praktijkvelden (2004-2005) [Brochure]
Wees, N.S. van \ Dekker, P.H.M. \ 2005
In het project 'Scheuren van grasland' is in 2004 en in 2005 onderzoek verricht naar de stikstofdynamiek bij de teelt van tulpen en aardappelen op gescheurd grasland. Op verschillende momenten zijn Nmin-metingen uitgevoerd om een indruk te krijgen va ...
help
Uit de mest- en mineralenprogramma's : bemesting en opbrengst van ons productiegrasland [Brochure]
Aarts, H.F.M. \ 2005
Vanaf 2006 heeft ook de Nederlandse boer te maken met gebruiksnormen voor meststoffen. Om die voor grasland vast te kunnen stellen, en in Brussel te kunnen verdedigen, moeten we weten in hoeverre de praktijk erin slaagt stikstof (N) en fosfaat (P2O5) ...
help
Uit de mest- en mineralenprogramma's : stikstofmonitoring gescheurd grasland op praktijkvelden (2003 - 2004) [Brochure]
Wees, N.S. van \ Dekker, P.H.M. \ 2005
In het project 'Scheuren van grasland' is in 2003/2004 onderzoek verricht om zicht te krijgen op de stikstofdynamiek bij de teelt van tulpen en aardappelen op gescheurd grasland in praktijksituaties. Hiervoor zijn op verschillende momenten minerale s ...
help
Uit de mest- en mineralenprogramma's : fosfaatmanagement op praktijkbedrijven [Brochure]
Dekker, P.H.M. \ Wijk, C. van \ 2005
De ruimte voor fosfaatbemesting wordt de komende jaren beperkt om accumulatie van fosfaat in de bodem te stoppen. Betere benutting van fosfaat is nodig om het opbrengstniveau op peil te houden. Dit geldt vooral bij fosfaatbehoeftige gewassen zoals aa ...
help
Uit de mest- en mineralenprogramma's : stikstofoverschotten op bedrijven en percelen in de open teelt sectoren [Brochure]
Radersma, S. \ Berge, H.F.M. ten \ 2003
De mest- en mineralenprogramma's hebben onder meer ten doel om geschikte indicatoren vast te stellen voor de emissies van mineralen vanuit de landbouw. Eén van de projecten die daartoe worden uitgevoerd, is onder andere gericht op de vraag: hoe verta ...
help
Optimale T-som? bemest een weidesnede vroeger dan een maaissnede! [Brochure]
Baars, T. \ 2000
Dit vlugschrift bespreekt het artikel in het tijdschrift Meststoffen (1999, p. 84-85) over de Tsom in relatie tot het tijdstip van bemesten in het voorjaar. Ook worden aanvullende opmerkingen gemaakt.
help
Regels voor het gebruik van kalkmeststoffen [Brochure]
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit \
Wat zijn kalkmeststoffen en de gebruiksnormen
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.