Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 10 / 10

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Rubriek==502-F-4
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Bemesting in de vollegrondssierteelt \ Sierteelt&groenvoorziening [Artikel]
Van Haecke, D. \ Braekman, P. \ Lauwers, N. \ 2014
In het huidige bemestingsseizoen kregen bepaalde percelen al een basisbemesting. Het gaat dan vaak over een organische bemesting om het organische stofgehalte van het perceel op peil te houden. In de meerjarige teelten, zoals veel boomkwekerijgewasse ...
help
Verzurende meststof geeft meer fosfaat \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Berg, G. van den \ 2010
Verzurende meststoffen verbeteren de beschikbaarheid van fosfaat in de grond. Het effect ontstaat door omzetting van ammonium in nitraat en/of door opname van ammonium door de wortels. Het verzurende effect verschilt per grondsoort.
help
Bemesting potplanten : actuele zaken [Presentatie]
Voogt, W. \ 2010
Powerpointpresentatie van een cursus Agravisie over de bemesting van potplanten.
help
Indirecte bemesting bij vaste planten \ BloembollenVisie [Artikel]
Berg, H. van den \ 2009
Wat speelt er nog meer mee bij de bemesting van vaste planten?
help
De voedingsopname van Cymbidium tijdens de teelt : onderzoek naar het verloop van de voedingsopname gedurende een jaar bij drie grootbloemige en één mini cultivar Cymbidium op een praktijkbedrijf [Boek]
Voogt, W. \ Winkel, A van \ 2008
Bij Cumbidium zijn de verbruikscijfers voor N en P van bedrijven hoog, in vergelijking met de huidige verbruiksnormen glastuinbouw. Uit eerder uitgevoerd onderzoek is gebleken dat de N- en P-behoefte van het gewas Cymbidium in vergelijking met de mee ...
help
Stikstofbehoefte voor elke plant anders \ De boomkwekerij : waarin opgenomen "De plantenbeurs" [Artikel]
Berg, H. van den \ 2007
Adviseur Henk van den Berg geeft aan dat verschillen in groeistadium en gewastype leiden tot een heel andere bemestingsbehoefte bij planten
help
Meststoffen naar eigen recept: computer maakt potgrond voor een optimale start \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Vegter, B. \ 2006
De potgrondindustrie heeft ingespeeld op steeds specifiekere wensen van klanten. Zij biedt potgrond aan die precies wordt samengesteld zoals de teler dat wil. Een gebalanceerder start van de teelt is op die manier mogelijk
help
Minder fosfaat nodig in cyclaam \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]Bijbehorende website
Middelburg, A.-F. \ 2006
Uit onderzoek blijkt dat de cyclaam Maxora toe kan met minder fosfaat: 0,5 mmol (=157 kg per ha) is genoeg. Hiermee voldoet ze aan de Glami-norm voor 2010. Het gebruik van fosfaatbuffer Compalox heeft een geringe invloed op de grootte van een plant
help
Spelen met de fosfaatgift \ BloembollenVisie [Artikel]
Wildenbeest, G. \ 2006
Voor visueel aantrekkelijke vaste planten is het al te weelderig en lang uitgroeien een probleem. Door de fosfaatgift te verminderen kan een compactere plant met behoud van bloemkwaliteit worden verkregen, zo blijkt uit proeven van het PPO in Lisse m ...
help
Invloed bemesting op groei en kwaliteit cyclamen [Boek]
Verberkt, H. \ Jongh, M.A. de \ 1995
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.