Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 6 / 6

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Rubriek==502-F-4
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Glastuinbouw ziet organische meststoffen uit veeteelt wel zitten \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Meer, M. van der \ 2002
Onderzoek naar het toepassen van organische meststoffen in vloeibare vorm bij gesloten teeltsystemen in de bloemisterij. Gegevens in bijgaand kader: analyse zeugenmest met vermelding van EC, pH en percentage mineralen
help
Meststoffengebruik is onderschat probleem voor potplantentelers : potplanten - bemesting \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Jagers op Akkerhuis, F. \ 2002
help
Snijbloementelers bezorgd over normen bemesting en energie : snijbloemen - milieu \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Kamminga, H. \ 2002
Snijbloementelers hebben hun twijfels over de haalbaarheid van de conceptnormen voor energie-, middelen- en meststoffengebruik uit het Besluit glastuinbouw
help
Milieu: op naar minder meststoflozingen bij grondteelten \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Rooden, J. van \ Waalwijk van Doorn, J. van \ 2001
Door de beregening van kasgewassen in de vollegond af te stemmen op de behoefte van de plant kan de uitstoot van stikstof omlaag
help
Pioen kan uit de voeten met langzaamwerkende meststoffen \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Heutink, B.A. \ Pronk, A.A. \ 2001
Het gebruik van vaste dierlijke mest is beperkt toegestaan. Langzaamwerkende stoffen kunnen een alternatief zijn. Gegevens in bijgaande tabel: behandelingen en doseringen van de meststoffen en gemiddeld aantal neuzen na de teeltperiode.
help
Landbouwkundige waarde van compost \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Bokhorst, J. \ 2000
Dit artikel is een van de werkdocumenten uit het project Mest als Kans. Dat is een demonstratie- en bewustmakingsproject rond vaste mest en compost. De betekenis van compost voor de humusopbouw en plantenvoeding wordt in tabellen beschreven. Gegevens ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.