Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 8 / 8

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Rubriek==501-N-3-d
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Nieuwe kansen voor duurzame biomassa: afvalwater zuiveren met wilgen [Boek]
Otte, A. \ Boosten, M. \ 2014
Nederland heeft vooral ervaring met helofytenfilters als het gaat om natuurlijke waterzuiveringssystemen. In onder andere Zweden, Denemarken en de VS is echter ook ervaring opgedaan met waterzuiverende wilgenplantages. Deze plantages leveren nuttige ...
help
De wilg, een keiharde groeier en een medicijn voor (bijna) alle kwalen : het geslacht Salix, 'van kruipende dwergen tot opgaande reuzen' \ Boomzorg : vakblad voor boomverzorging en boombeheer in de openbare ruimte [Artikel]
Mauritz, J.P. \ 2013
Voordat Bayer met zijn aspirientjes de aarde veroverde, was de wilg hen voor. Niet alleen komt de wilg net als het aspirientje overal ter wereld voor. Onze voorouders gebruikte de wilg voor hetzelfde doel: als pijnstiller. Uit de bast van de wilg wor ...
help
Knotbomen : zeven tips voor je aan het knotten gaat \ Groencontact [Artikel]
Deroose, P. \ 2012
Nu de periode van knotten aangebroken is geven we graag enkele nuttige tips. Temeer omdat we op het terrein meermaals geconfronteerd worden met slecht of verkeerd geknotte bomen. Dit is jammer voor de bomen zelf maar ook voor het landschap en de natu ...
help
Populierenland [Website]
Stichting Populier \ [ca. 2003]
Een site met heel veel informatie over populieren.
help
Salix Aurita \ Dendroflora [Artikel]
Laar, H.J. van de \ 1987
In 1980 werd van een aantal Nederlandse kwekerijen een Salix-sortiment opgeplant op een proefveld in Zundert. Na beoordeling worden twee geselecteerde uitstekende typen Salix aurita worden op grote schaal vermeerderd en in het najaar van 1988 via het ...
help
Ontstaan en ontwikkeling van natuurlijke wilgenbossen in de Lepelaarplassen [Studentenverslag]
Coo, H. de \ 1981
help
Een orienterend onderzoek naar de invloed van langdurige overstromingen op de vitaliteit van de wilgen in de Oostvaardersplassen [Boek]
Wigbels, V.L. \ 1978
help
De knotwilg [Boek]
Alleijn, W.F. \ Dijkstra, J. \ Kapma, B.J. \ 1975
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.