Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 12 / 12

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="cultuurlandschap"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Fietsen door verdwenen rivieren \ Geografie [Artikel]
Smit, E. \ Kootstra, D.S. \ 2010
Door de Utrechtse Waarden loopt een fietsroute die je wegwijs maakt in de aardkundige geschiedenis van dit ooit kletsnatte stukje Nederland
help
Ruim baan voor de Darthuizerpoort \ Geografie [Artikel]
Hoogendoorn, W. \ 2009
Dat de Utrechtse Heuvelrug deel uitmaakt van een veel groter complex van stuwwallen in Midden-Nederland weten best veel mensen. Maar over het ontstaan van "Het gat van den Bergh" oftewel de "Darthuizerpoort" is aanzienlijk minder bekend. Herstel van ...
help
Nationale landschappen, bruikbaar concept voor het beheer van cultuurlandschappen? \ Geografie [Artikel]
Renes, J. \ 2008
Al meer dan 25 jaar probeert de overheid Nationale Landschappen van de grond te krijgen. Goede voornemens struikelen echter keer op keer over conflicterende belangen. In maart start minister Verburg van LNV met frisse moed een pilot met enkele gebied ...
help
Het duurzame landschap volgens de gebroeders Van Limburg \ Geografie [Artikel]
Piket, J.J.C. \ 2006
Aan de hand van de middeleeuwse getijdenboeken en de 19de eeuwse kaarten van Tranchot beschrijft Jan Piket hoe het cultuurlandschap in de late middeleeuwen in harmonie raakte met de natuurlijke landschapselementen. Er ontstonden evenwichtige landscha ...
help
Onder Flevoland \ Geografie [Artikel]
Kerkhoven, A. \ Visser, P. \ Verbers, A. \ 2006
De provincie Flevoland, net 20 jaar oud, kampt met het saaie imago van een nieuw, vlak land zonder veel historie. Onterecht, want onder de oppervlakte bevinden zich fraaie afzettingen en gave sporen van landschappen en bewoning uit een ver verleden. ...
help
Een nukkig landschap : de cultuurhistorische waarde van de Hoekse Waard \ Geografie [Artikel]
Ham, W. van der \ 2005
Terwijl minister Pronk de Hoeksche Waard nog aanwees als nationaal landschap, wil de huidige minister van VROM het gebied laten ontwikkelen tot een locatie van grootschalige bedrijvigheid, distributie en logistiek. Aanleiding om de landschappelijke w ...
help
Ministerie van LNV faalt met historische cultuurlandschappen \ Geografie [Artikel]
Renes, J. \ 2001
help
Nederlandse landschappen van wereldformaat : cultuurlandschappen op werelderfgoedlijst \ Geografie [Artikel]
Dockum, S. van \ Lochem, S. van \ Marrewijk, D. van \ Renes, J. \ 1997
help
Een halve eeuw verandering : Rozenburg \ Geografie [Artikel]
Meijer, H. \ 1995
help
Sint Annabos : een bedreigd wijstveen \ Geografie [Artikel]
Mourik, J. van \ 1994
help
Een landschap dat geweest is, komt niet weer : de Goese Poel : landschap werd reservaat \ Geografie [Artikel]
Beenhakker, A. \ 1993
help
De beschermde landschappen van Slabroek \ Geografie [Artikel]
Mourik, J.M. van \ 1993
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.