Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 8 / 8

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="cultuurlandschap"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Landschap in Nederland [Website]
[ca. 2014]
Deze website gaat over het Nederlandse cultuurlandschap. Met cultuurlandschap wordt het landschap bedoeld dat door mensen in het verleden naar hun hand is gezet. Hierbij gaat het niet alleen om de landelijke gebieden maar ook om de ontwikkeling van s ...
help
Top-100 historische geografie Nederland [Website]
2013
Met de Top-100 presenteert de vakwereld van historisch-geografen onder auspiciën van de Dr. A.A. Beekman-stichting zich aan de buitenwereld. In deze StoryMap zijn 99 historisch-geografische objecten, landschappen en/of landschapselementen verzameld. ...
help
GeoFort [Website]
Stichting GeoFort \ 2009
GeoFort in Herwijnen moet maximaal 50.000 bezoekers per jaar gaan trekken. Dat is voor de langere termijn de prognose van Bart Bennis en Willemijn Simon van Leeuwen die het Fort aan de Nieuwe Steeg aan het omvormen zijn tot hét centrum van Nederland ...
help
Waterloopbos : het mooiste bos van Nederland [Website]
2008-
Het Waterloopbos is aangelegd in 1944 en is daarmee samen met het Voorsterbos, het oudste bos van Flevoland. Het Waterloopbos ligt in het buitengebied van Marknesse in de Noordoostpolder. In 1952 droeg de Rijksoverheid het Waterloopbos over aan het W ...
help
Netwerk Historisch Cultuurlandschap (NHC) [Website]
[ca. 2007]
Het NHC is opgericht in 2006 en komt voort uit de wens om de tot dan toe sterk versnipperde groep van personen en instellingen die zich in hun dagelijkse werk of in hun vrije tijd bezighouden met onderzoek, beleid en educatie op het gebied van het hi ...
help
De Grebbelinie [Website]
Rietberg, B. \ 2002
help
Nieuwe Hollandse Waterlinie : nationaal project [Website]
2001
help
Ons WCL, Waardevol Cultuurlandschap [Website]
Agrarische bedrijven die volgens de WCL-normen te werk gaan, dus speciale aandacht besteden aan landschap, milieu, een gezonde bedrijfsvoering en producten van echte kwaliteit hebben (trefwoorden: WCL, cultuur, cultuurlandschap, limburg, erfbeplantin ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.