Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 5 / 5

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="demografie"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Zes misverstanden over krimp \ RO : ruimtelijke ontwikkeling magazine [Artikel]
Rie, C. de \ Zeeuw, F. de \ 2010
Bevolkingsdaling vraagt om een geheel nieuwe manier van denken en doen als het gaat om de ruimtelijke inrichting van ons land. In dit artikel komen zes misverstanden aan bod over welke opvattingen er leven over krimpgebieden. En een visie wordt gegev ...
help
Geen kramp door krimp ; Hoor en wederhoor \ RO : ruimtelijke ontwikkeling magazine [Artikel]
Dam, F. van \ 2007
Frank van Dam (Ruimtelijk Planbureau) neemt de stelling in dat het afnemend aantal inwoners nauwelijks ruimtelijke gevolgen heeft. Er si volgens hem alleen directe invloed op de woningbouw. Van Dam gaat niet in op enkele demografische ontwikkelingen ...
help
Landbouw blijft 'groot-grondgebruiker' \ RO : ruimtelijke ontwikkeling magazine [Artikel]
Stolwijk, H.J.J. \ Westhoek, H. \ 2007
Het is een misvatting dat 'de landbouw uit Nederland verdwijnt' of dat er landbouwgrond 'over' is. Landbouw zal nog lange tijd de dominante grondgebruiker zijn. Wat wel te sturen is, is de kwaliteit en functieverandering van het landelijk gebied. Een ...
help
Benut de potenties van dubbelkrimp \ RO : ruimtelijke ontwikkeling magazine [Artikel]Bijbehorende website
Hendriks, M. \ 2007
Koppel het afnemen van de bevolking aan de noodzaak om water meer ruimte te geven. Dat is in een notedop de boodschap van het onderzoeksprojekt Dubbelkrimp
help
De wervende kracht van één stoplicht : krimp in de regio [ruimtelijk bekeken] \ RO : ruimtelijke ontwikkeling magazine [Artikel]
Boer, J. \ 2007
Zeeuws-Vlaanderen, Zuid Limburg en Noordoost-Groningen krijgen tussen nu en 2025 te maken met een daling van het aantal huishoudens. Onderzoekers voorspellen grote leegstand van woningen en verloederde wijken. Hoe gaan bestuurders om met dat sombere ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.