Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 243

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="dierproeven"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Ambitieplan BPRC voor de periode 2019-2025 [Boek]
2019
Plan van aanpak van het Biomedical Primate Research Centre (BPRC) om het aantal dierproeven met apen bij het BPRC met 40% te verminderen.
help
Kamerbrief met reactie op het ambitieplan van het BPRC en de verkenning bundeling proeven met apen : kamerbrief [Brief]
Engelshoven, I. van \ 2019
In deze brief informeert de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het beleid ten aanzien van proeven met apen om de transitie naar proefdiervrije innovaties te versnellen.
help
Advies gecontroleerde vocht- en voedselinname bij proefdieren [Brief]
Schouten, C. \ 2018
help
Van aap naar beter : een verkenning en dialoog over proeven met apen [Boek]
Geesink, I. \ Bodegom, L. van \ Peters, M. \ 2018
Aanleiding voor deze verkenning is de wens van de Tweede Kamer om zo snel mogelijk te komen tot een afbouw naar nul van het aantal proeven met apen (niet - humane primaten ) in Nederland. Die afbouw mag geen gevolgen hebben voor “ ... het onderzoek d ...
help
Transitie proefdiervrije innovatie : filosofie en werkwijze [Boek]
2018
De filosofie en werkwijze van de Transitie Proefdiervrije Innovatie (TPI) bevat de uitgangspunten van het transitietraject, de governance, de ambitie en de oplossingsrichtingen. Het is tot stand gekomen in samenwerking met de gezamenlijke vormgevers ...
help
Transitie Proefdiervrije Innovatie (TPI) [Brief]
Schouten, C. \ 2018
Kamerbrief over transitie proefdiervrije innovatie (TPI).
help
Reactie op de verkenning van het Rathenau Instituut “Van aap naar beter” en toekomstvisie Biomedical Primate Research Centre (BPRC) [Brief]
Engelshoven, I. van \ 2018
Kamerbrief met de reactie van minister van Engelshoven van het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap over het rapport van het Rathenau Instituut, dat gaat over alternatieven voor proeven met apen.
help
Alternatieven voor dierproeven [Video]
Bouwmeester, H. \ 2018
Wageningen University & Research kan al 80% van de dierproeven in voedingsonderzoek vervangen. Dit percentage kan omhoog. Daarom blijven wij actief werken aan het vervangen, verminderen en verfijnen.
help
Beantwoording vragen over het gebruik van uit het wild gevangen dieren in een dierexperiment [Brief]
Schouten, C. \ 2018
Beantwoording vragen over het gebruik van uit het wild gevangen dieren in een dierexperiment
help
Welzijn en ongemak : de Raad voor Dierenaangelegenheden 1993-2018 [Boek]
Jacobs, N. \ Theunissen, B. \ 2018
De uitbraak van mond-en-klauwzeer in 1961-1962 duurde langer en trof meer dieren dan die in 2001.1 En toch herinneren we ons de laatste als de grote MKZ-crisis. Terwijl de kranten begin jaren zestig kort en zakelijk berichtten over het verloop en de ...
help
Beantwoording vragen over experimenten op schapen [Brief]
Schouten, C. \ 2018
Kamerbrief met antwoorden op vragen over experimenten op schapen.
help
Dierproeven voor de veehouderij : het belang van dierenwelzijn, duurzaamheid en een ketenbenadering : samenvatting [Boek]
2018
De Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA) is een onafhankelijke Raad van deskundigen die de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gevraagd en ongevraagd adviseert over multidisciplinaire vraagstukken op het gebied van dierenwelzijn inclusi ...
help
Stand van zakenbrief moties en toezeggingen najaar 2018 [Brief]
Schouten, C. \ 2018
Kamerbrief over de stand van zaken over toezeggingen, verzoeken en moties najaar 2018
help
Dierproeven : verslag van een algemeen overleg [Boek]
2018
De vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hebben op 7 juni 2018 overleg gevoerd met mevrouw Van Engelshoven, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, en mevrouw Scho ...
help
Beantwoording vragen over de zienswijze ‘Dierproeven ten behoeve van de Veehouderij’ van de RDA [Brief]
Schouten, C. \ 2018
Antwoorden op de vragen van het lid Wassenberg (PvdD) over de zienswijze ‘Dierproeven ten behoeve van de Veehouderij’ van de Raad voor Dieraangelegenheden (2018Z17954, ingezonden 9 oktober 2018).
help
De staat van het dier : rapportage [Boek]
2018
Eind 2018 heeft Kantar Public in opdracht van de Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA) het onderzoek ‘De Staat van het Dier’ uitgevoerd. In totaal deden er 2.010 Nederlanders mee aan het onderzoek. In dit onderzoek is gekeken wat de meningen van de N ...
help
Aanbevelingen gemeentelijk dierenwelzijnsbeleid : Dierenbescherming 2018 [Boek]
Groep Programma’s en Lobby \ 2018
help
Out of the box : statistical methods for the analysis of automated home cage experiments [Proefschrift]
Vendrig, Nadia J. \ 2018
help
Steeds minder proefdieren \ Resource : weekblad voor Wageningen UR [Artikel]
Kleis, R. \ 2017
Wageningse onderzoekers gebruiken steeds minder proefdieren. In vijf jaar tijd is het gebruik gehalveerd, vooral door strengere regels en bezuinigingen op onderzoek. WUR werkt bovendien aan nieuwe technologieën die dierproeven kunnen vervangen.
help
Vernieuwde dierproefwet frustreert dieronderzoekers \ Resource : weekblad voor Wageningen UR [Artikel]
Ramaker, R. \ 2017
De nieuwe aanvraagprocedure voor dierproefvergunningen veroorzaakt veel bureaucratische rompslomp en onduidelijkheid. Dat zeggen Wageningse dieronderzoekers. De Centrale Commissie Dierproeven (CCD) erkent de overgangsproblemen, maar ziet al verbeteri ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.