Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 394

 • help
 • uw selectie
 • export
  U kunt maximaal 250 titels exporteren. Verfijn uw zoekactie..
 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="docenten"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Dossier CBBE docentendagen [Dossier]
[ca. 2016]
Het CBBE organiseert docentendagen. Docenten uit het mbo, hbo en wo komen bijeen om er zich te verdiepen in de verschillende aspecten van de Biobased Economy. In dit dossier zijn de presentaties van de docentendagen bij elkaar gebracht.
help
Tips voor de teamvergadering [Factsheet]
[2016]
help
Smaakmissie groente : Groep 7/8 [Boek]
[2016]
Het hoofddoel van het Voedsel Educatie Platform is: Komen tot een toegankelijk en gecoördineerd aanbod van kwalitatief hoogwaardig en innovatief educatiemateriaal over voeding en voedsel voor de jeugd van 4 t/m 18 jaar, met als primaire doelgroep het ...
help
Koekalverij in de les : Jan Vlooswijk heeft een aangepaste stal voor werk als praktijkdocent \ Veeteelt : magazine van het Koninklijk Nederlands Rundvee Syndicaat NRS [Artikel]
Capellen, J. van \ 2016
Al elf jaar combineert Vlooswijk zijn werk als melkveehouder met zijn baan als praktijkdocent melkveehouderij aan het Wellantcollege in Houten. Hier worden mas-studenten opgeleid voor een toekomst in de melkveehouderij.
help
Regioleren : professionalisering van docenten, docententeams en organisaties met behulp van scenario’s [Brochure]
Wesselink, R. \ Gulikers, J. \ Dubbeldam, R. \ [ca. 2016]
Deze rubric beschrijft negen rollen voor docenten bij regioleren. Een tool die goed inzetbaar is voor de ontwikkeling van docenten in de verschillende rollen, maar ook bruikbaar is op team-, school- en HRM-niveau.
help
Specialist vaker voor de klas \ Akker magazine : onafhankelijk vakblad voor de akkerbouw [Artikel]
Jonkheer, E. \ 2016
CAH Vilentum in Dronten haalt graag praktijkmensen in de collegezalen. Steeds vaker geven specialisten uit het akkerbouwbedrijfsleven er een gastles en laten aan studenten zien wat hun beroep inhoudt. Maar ook de bedrijven zoeken aansluiting bij het ...
help
Docentendag ‘biobased meets circular economy’ [Presentatie]
2016
Presentaties van de CBBE docentendag 'Biobased meets circular economy' op 17 november 2016.
help
Docentendag Biobased Economie Ketens & Agrologistiek : 21 januari 2016 [Presentatie]
2016
Presentaties gegeven op de docentendag over de biobased economy; ketens en agrologistiek.
help
Zelf groene lessen geven \ Resource : weekblad voor Wageningen UR [Artikel]
Born, T. van den \ 2015
Groen mbo is vaak een onbekende wereld voor de universiteit. Maar voor Wageningse studenten van bos- en natuurbeheer of plant- en dierwetenschappen ligt er een kans. Bijvoorbeeld docent worden in een opleiding dierverzorging.
help
Scheikundedocenten zoeken context : Woudschoten Chemie Conferentie viert zilveren jubileum \ Chemie magazine : maandblad van de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie [Artikel]
Hooimeijer, M. \ 2015
Feest in 2015 voor de Woudschoten Chemie Conferentie: al 25 jaar is dit dé ontmoetingsplek voor scheikundedocenten om kennis op te doen en te delen. De link met het bedrijfsleven wordt steeds meer gelegd. Docenten zoeken naar context voor hun lessen: ...
help
Onderwijs als plakbandrolletje \ Vakblad groen onderwijs : onafhankelijke uitgave [Artikel]
Nijman, J. \ 2015
Frank Ruiter vergelijkt onderwijs met een plakbandrolletje. Het begin vinden is soms moeilijk. Maar als je het begin gevonden hebt, gaat het vanzelf. Dat je leerlingen kunt helpen in hun ontwikkeling, daar geniet hij van.
help
Docenten spijkeren elkaar bij over inhoudsstoffen \ Kennis & innovatie [Artikel]
2015
Vanuit zijn enthousiasme en gedrevenheid voor de zorg voor onze aarde inspireert lector Productontwikkeling bij HAS Hogeschool Gert-Jan van Delft zijn collega’s van andere onderwijsinstellingen. De transitie naar de biobased economy zal plaatsvinden ...
help
Lerarenregister nu nog vrijwillig, straks verplicht : kwaliteit en (bij)scholing \ Vakblad groen onderwijs : onafhankelijke uitgave [Artikel]
Versteeg, M. \ 2015
In 2017 moeten alle leraren in het primair onderwijs (po), het voortgezet onderwijs (vo) en het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) zijn opgenomen in het lerarenregister. Alleen leraren die zich geregistreerd hebben, mogen vanaf dat jaar nog les geven. ...
help
Nieuwe energie : professionalisering in de praktijk \ Vakblad groen onderwijs : onafhankelijke uitgave [Artikel]
Born, T. van den \ 2015
Professionalisering van docenten verhoogt onderwijskwaliteit. Dat inzicht heeft politiek en onderwijs bewogen afspraken daarover te maken. Een kijkje op de werkvloer wat dat kan inhouden voor groen mbo en voor groen hbo. “Het geeft nieuwe energie.”
help
Van de waan van de dag naar toekomstgericht handelen : scholingstraject voor responsief teamleider \ Vakblad groen onderwijs : onafhankelijke uitgave [Artikel]
Nijman, J. \ 2015
Nadenken over je professionele identiteit, daar gaat het om in het scholingstraject voor responsief leiderschap. Teamleiders van Groenhorst en Lentiz kregen een nieuw perspectief op hun eigen functioneren.
help
Een vertrouwde omgeving bieden : Danny van Winsen \ Vakblad groen onderwijs : onafhankelijke uitgave [Artikel]
Nijman, J. \ 2015
In zijn zoektocht naar een passende opleiding meldde Danny van Winsen zich ooit aan als vbo-leerling op de school in Kesteren. Nu helpt hij leerlingen bij diezelfde zoektocht.
help
Kennis in de klas brengen : Cor Duim \ Vakblad groen onderwijs : onafhankelijke uitgave [Artikel]
Nijman, J. \ 2015
Nieuwe kennis moet sneller in het onderwijs landen, vindt Cor Duim. Daarom zet hij zich in om kennis beter te delen. “Dat is essentieel voor de kleine veehouderijopleidingen.”
help
Lesgeven voor de camera \ Wageningen world : magazine van Wageningen UR en KLV over werken aan de kwaliteit van leven [Artikel]
Branderhorst, A. \ 2015
Wageningen University zet in op onderwijs dat mensen van over de hele wereld en uit alle lagen van de bevolking kunnen volgen. ‘Er bestaan veel misverstanden over online onderwijs, maar langzamerhand krijgen mensen er vertrouwen in.’ Dit jaar is Wage ...
help
Op de bres voor lekker en eerlijk voedsel : biologische landbouwwetenschappers 13 jaar later \ Wageningen world : magazine van Wageningen UR en KLV over werken aan de kwaliteit van leven [Artikel]
Branderhorst, A. \ 2015
Ze hoorden bij de eerste lichting studenten die Organic agriculture gingen doen. Inmiddels veredelt Loes Mertens groenten bij biologisch zaadbedrijf De Bolster. Studiegenote Janne Mulders doceert over voedsel bij de Hogeschool van Amsterdam.
help
Het Groene Lyceum AOC Oost Almelo [Video]
2015
AOC Oost Almelo startte in 2007 met het Groene Lyceum. De leerlingen werken er in individuele leertrajecten en krijgen tijdens de opleiding in toenemende mate zelf de regie. Differentiatie is daarbij een belangrijk uitgangspunt met consequenties voor ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.