Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 128

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="doden van dieren"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Improving animal welfare in poultry slaughterhouses : How to reduce stress, suffering and ease handling [Boek]
2019
To date the electrical water-bath is still the most-used stunning system for poultry in Europe. However, due to advantages for animal welfare and meat quality, gas stunning systems are becoming more and more popular. Moreover, the use of the electric ...
help
Dierenwelzijn in pluimveeslachterijen : Verminderen van stress, pijn en verwondingen [Boek]
2019
In Europa wordt het meeste pluimvee verdoofd met een elektrisch waterbad. Gasverdoving wint echter aan populariteit vanwege dierenwelzijnsvoordelen en een betere vleeskwaliteit. Bovendien is het gebruik van het elektrische waterbad – door verscherpte ...
help
'EURCAW-Pigs' European Reference Centre for Animal Welfare [Presentatie]
Spoolder, H. \ 2018
Presentatie en agenda in het kader van de Animal welfare challenges.
help
Beantwoording vragen over slachten van vissen [Brief]
Dam, M. van \ 2017
Hierbij ontvangt u de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Ouwehand (PvdD) over het levend strippen en half slachten van vissen (kenmerk 2017Z00002, ingezonden op 2 januari 2017).
help
Beantwoording vragen inzake wildlife crime [Brief]
Dam, M. van \ 2017
In deze Kamerbrief de antwoorden op de vragen gesteld door de leden Smaling en Van Gerven (beiden SP) inzake wildlife crime (ingezonden op 3 januari 2017 onder nummer 2017Z00039).
help
Naleefmonitor kleine middelgrote dieren : kleine- en middelgrote roodvleesslachthuizen [Boek]
2017
Naleefmonitor voor de naleving van regels van kleine en middelgrote roodvleesslachthuizen, thema dierenwelzijn.
help
Naleefmonitor dierenwelzijn regels grote roodvleesslachthuizen [Boek]
2017
De NVWA houdt streng toezicht op bedrijven in de veesector en vleessector. We letten op voedselveiligheid en dierenwelzijn. We houden permanent toezicht op slachthuizen.
help
Het dier en de dood \ Resource : weekblad voor Wageningen UR [Artikel]
Kleis, R. \ 2016
Elke dag worden in ons land duizenden dieren gedood. Het lijkt iets vanzelfsprekends. Maar dat is het niet, zegt hoogleraar Dier en samenleving Elsbeth Stassen. Dieren doden roept altijd vragen op. Vragen die moeilijk te beantwoorden zijn. Een nieuw ...
help
Disentangling the domestic contract : understanding the everyday-life construction of acceptability -or non-acceptability- of keeping and killing animals for food [Proefschrift]
Nijland, Hanneke J. \ 2016
help
Beantwoording vragen over het afschieten van katten [Brief]
Dam, M. van \ 2015
Staatssecretaris Van Dam (EZ) beantwoordt de vragen van het Kamerlid Thieme (PvdD) over het afschieten van katten.
help
Draagkrachtmodellen in reewildbeheer \ Vakblad natuur bos landschap / Stichting Vakblad Natuur Bos Landschap [Artikel]
Dekker, J. \ Vreugdenhil, S. \ Hollander, H. \ 2015
Reeënbeheer in Nederland is in beweging. De populatie groeit en rechters kijken kritisch naar de onderbouwing van afgegeven ontheffingen. Afschot werd altijd bepaald aan de hand van draagkrachtmodellen. In dit artikel beschrijven we hoe dat werkt, zo ...
help
Negen vragen over pijn bij vissen \ Visionair : het vakblad van Sportvisserij Nederland [Artikel]
Hoog, A. van 't \ 2015
Door de maatschappelijke wens om consumptievis diervriendelijker te doden, blijft het onderwerp ‘pijn bij vissen’ voor discussie zorgen. Vooral de vraag of vissen kunnen lijden staat daarbij centraal. Op grond van de meest recente literatuur daarom n ...
help
Doden eendagshaantjes binnen drie jaar geschiedenis : onderzoeksprojecten lopen stuk op praktische haalbaarheid \ Pluimveeweb : onafhankelijk vakblad voor pluimveehouder [Artikel]
Burgers, R. \ 2015
Met de actieve zoektocht naar een oplossing voor het doden van eendagshaantjes laat de pluimveesector zien dat ze zich terdege bewust is van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het is immers geen groot grof schandaal of dierwelzijnsprobleem, ...
help
Beantwoording vragen over het doden van wilde dieren door trofeejagers [Brief]
Dijksma, S.A.M. \ Ploumen, L. \ 2015
Antwoorden van staatssecretaris Dijksma (EZ) en minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) op de vragen gesteld door het lid Smaling (SP) over het doden van wilde dieren door trofeejagers.
help
Beantwoording vragen over walvisjacht Faeröer-eilanden [Brief]
Dijksma, S.A.M. \ 2015
Staatssecretaris Dijksma (EZ) beantwoordt vragen van het Kamerlid Thieme (PvdD) over de dolfijnenslachtingen op de Faeröer-eilanden.
help
Rapportage Welzijnscommissie Vogelgriepuitbraak 2014 [Boek]
Schakenraad, M. \ 2015
Rapportage van de Welzijnscommissie Vogelgriepuitbraak 2014. De Welzijnscommissie moet nagaan of de ruimingsacties ter bestrijding van de uitbraak van vogelgriep op een uit oogpunt van dierenwelzijn verantwoorde manier plaatsvinden.
help
Beantwoording vragen over het verstrekken van subsidie op het doden van kuikens [Brief]
Dijksma, S.A.M. \ 2015
Antwoorden van staatssecretaris Dijksma (EZ) op de vragen van het Kamerlid Thieme (PvdD) over het verstrekken van subsidie op het versnipperen van kuikens.
help
Beantwoording vragen over Europese berisping van nertsenhouders [Brief]
Dijksma, S.A.M. \ 2015
Antwoorden van staatssecretaris Dijksma (EZ) op vragen van het Kamerlid Van Gerven (SP) over een Europese berisping van Nederlandse nertsenhouders.
help
Economische haalbaarheid voor een nieuw keten model in de Nederlandse legpluimveehouderij [Studentenverslag]
Hendrix, H.H.J. \ 2015
Veel mensen vinden het moreel-ethisch verwerpelijk om dieren te doden direct na de geboorte. Het doden van haantjes in de legpluimveehouderij roept daarom weerstand op bij meerdere partijen binnen en buiten de agrarische sector. Het doel van dit onde ...
help
Schriftelijk overleg muizenschade in Noord-Nederland [Brief]
Dijksma, S.A.M. \ 2015
Staatssecretaris Dijksma (EZ) informeert de Tweede Kamer over het schriftelijk overleg muizenschade in Noord-Nederland.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.