Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 7 / 7

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="erosie"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
The use of landscape system approach in predicting the distribution of ecotopes : Samaria biosphere reserve, Crete, Greece = Een landschap-systeem benadering voor het voorspellen van ecotopen in het Samaria biosphere reservaat (Kreta, Griekenland) [Landschap 20 jaar jong, TYLE] \ Landschap : tijdschrift voor landschapsecologie en milieukunde [Artikel]
Nyktas, P. \ 2003
The scope of this study was to utilize methods widely used in soil survey and land evaluation in the ecologically important mountainous region (Lefka Ori, West Crete)
help
Waterverbruik van bossen \ Landschap : tijdschrift voor landschapsecologie en milieukunde [Artikel]
Veen, A. \ 1992
help
Erosie in de duinen bij Bergen aan Zee : de samenhang tussen geomorfologische processen, bodem en vegetatie \ Landschap : tijdschrift voor landschapsecologie en milieukunde [Artikel]
Hulshoff, R.M. \ Jungerius, P.D. \ 1988
help
Themanummer : erosie in Nederland \ Landschap : tijdschrift voor landschapsecologie en milieukunde [Artikel]
1985
Weergave van lezingen, gehouden op een studiedag, gewijd aan erosie. Ter sprake komen: de kustafslag van Texel; schorkliferosie in de Oosterschelde; oeverafslag in de grote rivieren; bodemerosie in Zuid-Limburg; winderosie in de duinen
help
Erosie in Nederland : een overzicht \ Landschap : tijdschrift voor landschapsecologie en milieukunde [Artikel]
Eppink, L.A.A.J. \ 1985
Na een algemene beschrijving van erosie als een natuurkundig verschijnsel en versnelde bodemerosie als een sociaal probleem, wordt aandacht besteed aan de betekenis van wind en water op de erosie in Nederland
help
De relatie tussen erosie en enkele landbouwgewassen in het Ransdalerveld, Zuid-Limburg \ Landschap : tijdschrift voor landschapsecologie en milieukunde [Artikel]
Eijsden, G.G. van \ Imeson, A.C. \ 1985
Bodemerosie en wateroverlast in Zuid-Limburg lijken in ernst toe te nemen. Toch is er weinig bekend over de werkelijke snelheid van de erosieprocessen. In 1983 is een onderzoek begonnen in Zuid-Limburg naar de relatie tussen landbouwgewassen en bodem ...
help
Oeverafslag langs de grote rivieren \ Landschap : tijdschrift voor landschapsecologie en milieukunde [Artikel]
Pol, W. van de \ 1985
Over oeverafslag en de diverse bestijdingsmethoden. Eveneens wordt aandacht besteed aan de resultaten van kribvakmetingen in het kader van de proefnemingen met zesbaksduwvaart
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.