Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 77

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="etensresten"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Driegangenmenu uit de kliko \ Resource : weekblad voor Wageningen UR [Artikel]
Thung, P. \ Ramaker, R. \ 2015
Jaarlijks gooit de gemiddelde Nederlander een kleine vijftig kilo aan voedsel in de kliko. Onderzoekers laten de inwoners van Wageningen nu tegen elkaar strijden om zo min mogelijk te verspillen. Deze foodbattle start op maandag 16 maart.
help
Verpakkingsgrootte & voedselverspilling [Boek]
Voedingscentrum \ 2015
80% van de Nederlanders geeft aan voedsel te verspillen, waarbij jongeren relatief vaker voedsel verspillen dan ouderen. Een op de drie verspilt vanwege de hoeveelheid in de verpakking. Verpakte groenten vormen belangrijk aandachtsgebied.
help
Lespakket voedselverspilling [Boek]
Aalst, S. \ [ca. 2014]
Lespakket over voedselverspilling te gebruiken voor groep 5 t/m 8 (inclusief verdiepingsmodule voor groep 7 en 8).
help
No waste [Presentatie]
[ca. 2014]
Presentatie voor het onderwijs over voedselverspilling. Hoe kunnen we voedselverspilling tegengaan?
help
Consument zoekt manieren om minder voedsel te verspillen [Boek]
2014
In 2010 is het onderzoek naar voedselverspilling voor het eerst uitgevoerd onder 500 respondenten. Dit jaar is het onderzoek herhaald, om inzicht te krijgen in trends en ontwikkelingen ten aanzien van voedselverspilling.
help
Kliekipedia : een encyclopdie vol tips voor kliekjes [Website]
[ca. 2014]
Jaarlijks gooien we per persoon 50 kilo goed voedsel in de afvalbak. Niet iedereen is zich daar bewust van. En het is eigenlijk heel simpel om er iets aan te doen. Daarom heeft SIRE een TV-spot ontwikkeld, waarin we op een leuke manier vertellen dat ...
help
Damn Food Waste [Website]
[ca. 2014]
Website van Damn Food Waste. Damn Food Waste is een evenement dat tot doel heeft de bewustwording over voedselverspilling te verhogen.
help
Dossier voedselverspilling [Dossier]
Timmermans, A.J.M. \ [2014]
Alleen al in Nederland wordt jaarlijks voor enkele miljarden euro’s aan bruikbaar voedsel de kliko ingegooid of onnodig laagwaardig verwerkt. Onderzoek van Wageningen UR toont aan dat 40 tot 50 procent minder voedselverspilling haalbaar is.
help
Voedselverliezen bij huishoudens : Inspiratiedag Food 31 maart 2014 'Wat beweegt de voedselconsument' ’ [Presentatie]
Westerhoven, M. van \ 2014
powerpoint presentatie waaruit blijkt dat het bewustzijn t.a.v. de eigen voedselverspilling is toegenomen, maar dit heeft nog niet de gewenste gedragsverandering teweeg gebracht.
help
Monitor voedselverspilling : update 2009-2012 [Boek]
Soethoudt, H. \ Bos-Brouwers, H. \ 2014
In opdracht van het ministerie van Economische Zaken (MinEZ) is in 2011-2012 door Wageningen UR Food & Biobased Research een monitor ontworpen, met het doel een betrouwbaar beeld te geven van de hoeveelheid voedselverspilling in Nederland. Belangrijk ...
help
Chip berekent houdbaarheid [Video]
Omroep Gelderland \ 2013
Nog opeten of toch weggooien? In de toekomst hoeven we niet meer te twifelen. Dankzij een chip op de verpakking kunnen we dan aflezen of het voedsel nog goed is. In: Nieuwsuitzending. - TV Gelderland, 2013, 2013-01-13.
help
Na invoering At Your Request in Ziekenhuis Gelderse Vallei: meer patiënten eten bord leeg \ Food hospitality : vakblad voor management van eten & drinken in de zorg [Artikel]
Sas, M. van \ Verhagen, K. \ Kooren, N. \ Ploeg, C. van der \ Herrewijn, S. \ Assum, S. van den \ 2013
Ziekenhuis Gelderse Vallei voerde in november 2012 het nieuwe maaltijd-serviceconcept At Your Request in. In april 2013 werd in een tussenmeting de hoeveelheid voedselverspilling gemeten. Eén van de uitkomsten is dat er veel minder voeding van patiën ...
help
Zuiniger met voedsel levert flinke besparing op [Video]
2013
Wie let op wat hij weggooit aan etenswaren kan honderden euro's per jaar besparen. Uit een proef van Wageningen Universiteit blijkt dat gezinnen 20% minder eten kunnen weggooien.
help
De feiten over voedselverspilling [Boek]
[ca. 2013]
Nederlanders gooien samen dagelijks bijna tien miljoen boterhammen weg. Het is slechts een klein onderdeel van de in totaal 800 miljoen kilo aan voedsel die consumenten in Nederland jaarlijks in de vuilnisbak laten verdwijnen: samen goed voor een bed ...
help
Voedselverspilling : de feiten op een rij [Brochure]
2013
Feiten over voedselverspilling in Nederland.
help
Wereldreis naar de vuilnisbak [Brochure]
[ca. 2013]
Deze beelden gemaakt door Ruigwerk, geven een indruk van voedselverspilling, het zijn beelden van: een aardbei, banaan, peul, rijst en sinaasappel.
help
Bepaling voedselverliezen in huishoudelijk afval in Nederland : vervolgmeting 2013 [Boek]
2013
In opdracht van de Ministeries van Infrastructuur en Milieu en van Economische Zaken, gecoördineerd door het Voedingscentrum en onder begeleiding van Milieu Centraal, Rijkswaterstaat Leefomgeving en Wageningen University & Research Centre is met dit ...
help
Voedselverspilling in de zorg : afvalmetingen in Ziekenhuis Gelderse Vallei geven opmerkelijke resultaten \ Food hospitality : vakblad voor management van eten & drinken in de zorg [Artikel]
Soethoudt, H. \ Gameren, Y. van \ 2013
Metingen in Ziekenhuis Gelderse Vallei hebben aangetoond dat een groot deel van de verstrekte maaltijden in de afvalbak verdwijnt. Het in juni 2012 uitgevoerde onderzoek geeft opmerkelijke resultaten. Zo blijkt bijvoorbeeld dat 30% van al het klaarge ...
help
Monitor voedselverspilling : mid-term rapportage [Boek]
Soethoudt, H. \ Timmermans, T. \ 2013
Dit document is een mid-term rapportage, waarin de hoeveelheid voedselverspilling in 2009 en 2011 in kaart is gebracht. De onderzoeksvraag luidt: Bouw een structuur (monitor) om de voedselverspilling in Nederland in kaart te brengen en becijfer de vo ...
help
Zonde om weg te gooien \ Consumentengids : maandblad van de Nederlandse Consumentenbond [Artikel]
2013
Te veel groente en fruit eindigt in de vuilnisbak: slap geworden, overrijp. Hoe voorkom je dat voedsel bij het afval belandt? Koel en slim bewaren is het devies.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.