Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 8 / 8

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="fotoperiodiciteit"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Binnenkort belichte wintertomaten van eigen bodem \ Proeftuin nieuws [Artikel]
Lapage, E. \ 2004
Effect van kunstlicht (mobiel en vast licht) op hommels, biologische bestrijders en opbrengst bij de teelt van tomaten in de winterperiode
help
Scherminstallatie levert aanzienlijke besparing op voor de glastuinbouw \ Proeftuin nieuws [Artikel]
2002
Investeren in een scherminstallatie of het vernieuwen van een schermdoek kan een interessante energiebesparende optie zijn. De hoeveelheid energie die wordt bespaard, is afhankelijk van het doektype en het aantal uren dat een schermdoek wordt geslote ...
help
Glas wassen, een must \ Proeftuin nieuws [Artikel]
Herck, L. van \ Lapage, E. \ 2002
Een mogelijkheid om de teeltomstandigheden van glasgroenten te optimaliseren is het reinigen van het kasdek. Onderzoek is gedaan naar het effect van gereinigd glas op de lichtsterkte. Gegevens in bijgaande grafieken: 1) Lichtmetingen: niet gereinigd ...
help
Aardbeien doorteelt : koude en bijbelichten \ Proeftuin nieuws [Artikel]
Lieten, F. \ 1996
help
Aardbei : de KDT-plant : een mogelijke (r)evolutie \ Proeftuin nieuws [Artikel]
Lieten, F. \ Baets, W. \ 1994
help
Aardbei doorteelt : tekort aan koude compenseren met belichten \ Proeftuin nieuws [Artikel]
Lieten, F. \ 1994
Bij de doorteelt van Elsanta laat de strekking in het voorjaar vaak te wensen over als de planten gedurende de winterperiode te weinig koude hebben gekregen. De winterrust wordt dan niet of onvoldoende doorbroken waardoor de hergroei te gering is. Bl ...
help
NFT - kropsla : belichting tijdens opkweek en teelt \ Proeftuin nieuws [Artikel]
Benoit, F. \ Ceustermans, N. \ 1993
help
Belichting van veldsla, waterkers en kervel in NFT \ Proeftuin nieuws [Artikel]
Benoit, F. \ Ceustermans, N. \ 1992
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.