Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 8 / 8

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="friesland"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Ik wil loeigoeie zorg [Website]
[ca. 2012]
Kieswijzer 'ik wil loeigoeie zorg' is bedoeld voor iedereen die een vorm van dagbesteding, werken of wonen zoekt op een kleinschalige locatie in een groene omgeving.
help
Stichting Zilt Perspectief [Website]
[ca. 2011]
Stichting Zilt Perspectief verricht op Texel en in het Friese Zurich onderzoek naar de kansen voor teelt en verwerking van gewassen op zilte landbouwgrond rond de Wadden. Het project kreeg ruim twee miljoen euro subsidie uit het Waddenfonds. Ook de p ...
help
Fruit yn Fryslân [Website]
[ca. 2010]
De Stichting Fruit Yn Fryslân probeert oude Friese fruitrassen op te sporen en weer aan te planten.
help
It Griene Nêst [Website]
Stichting 'It Griene Nêst' \ [ca. 2008]
'It Griene Nêst', biedt een combinatie van een zorgboerderij en een Kenniscentrum voor zeldzame of oorspronkelijke Friese of met Fryslân verbonden dieren-, planten- en fruitrassen
help
Stichting MAK Blokweer : theater van het landschap [Website]
Stichting MAK Blokweer \ [ca. 2008]
In Blokker bij Hoorn (NH) ligt Mak Blokweer,het Milieu Activiteiten Centrum met Kijkboerderij in het unieke natuurpark Blokweer. Het centrum, de kijkboerderij en het gebied worden beheerd door stichting Mak Blokweer. De stichting heeft tot doel het v ...
help
EHS dicht bij huis: Informatie voor de ecologische hoofd structuur in Friesland [Website]
Berends, F. \ Haarsma, F. \ Groot, K. de \ [ca. 2005]
Het project EHS dicht bij huis is een project dat wordt uitgevoerd door het AOC Friesland te Leeuwarden. De studenten van de studierichting groene ruimte spelen hierbij een belangrijke rol. Door middel van dit project wordt geprobeerd een bijdrage te ...
help
Grashof graszoden [Website]
Grashof is leverancier en producent van graszoden, gevestigd rond Gorredijk (nabij Heerenveen). Op de site wordt aandacht besteed aan o.a. aanleg, onderhoud, ziekten en ongedierte.
help
De Friese Bierbrouwerij Us Heit [Website]
De Friese Bierbrouwerij Us Heit voor al uw bieren, rondleidingen, excursies en bierproefavonden. (trefwoorden: bier, bierbrouwerij, brouwerij, bier, bierbrouwen, proeflokaal, museum)
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.