Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 11 / 11

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="geïntegreerde bestrijding"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Duurzaam telen begint bij jou [Website]
[2010]
Website van de campagne 'Duurzaam telen begint bij jou'. Hier vindt u nieuws over duurzaam telen per gewasgroep en er wordt ingegaan op de ontwikkeling en het gebruik van geïntegreerde gewasbeschermingmethoden (Good Practices).
help
Maize cropping with less herbicide [Website]
Melander, B. \ 2009
Geïntegreerde onkruidbeheersing (IWM) is een brede term die veel methoden dekt die kunnen worden gecombineerd en op verschillende manieren in het gewas kunnen worden toegepast. Deze vormen dan gezamenlijk een IWM-strategie. Maïs is een breedverspreid ...
help
MHLD online [Website]
Plant Research International \ 2006
MLHD betekent Minimum Letale Herbicide Dosering. MLHD is een nieuw concept binnen de chemische onkruidbeheersing. Doelstelling is een goede onkruidbestrijding waarbij herbiciden worden ingezet in precies die dosering die het onkruid doet doodgaan (de ...
help
BioPol biosystems [Website]
BioPol \ [ca. 2006]
Website van Biopol, leverancier van hommels en biologische bestrijders. (trefwoorden: biologische bestrijders, bestuiving, ommels, hommeldoos, bladluis, trips, spint, mineervlieg, witte lieg, wolluis, perenbladvlo, varenrouwmug, motten, bodemplaag, b ...
help
Opticrop [Website]
Opticrop \ [ca. 2005]
Op deze webpagina wordt het bedrijf Opticrop kort toegelicht en bestaat de mogelijkheid om een voorbeeldfax te downloaden van het programma Mycos dat adviezen geeft omtrent de bestrijding van Mycosphaerella in kool. In dit programma wordt alle releva ...
help
Koppert Biological Systems [Website]
[ca. 2005]
De website geeft informatie over biologische bestrijding van ziekten en plagen (welk biologisch middel gebruiken tegen welke ziekte/plaag in welk gewas). Bovendien is een neveneffectendatabase beschikbaar, waardoor tot een optimale keuze van een midd ...
help
Dacom plant service [Website]
Dacom plant service \ 2004-2006
Op deze webpagina wordt het bedrijf Dacom Plant Service B.V. kort toegelicht en bestaat de mogelijkheid om productbeschrijvingen te lezen van het programma Plant-Plus. Plant-Plus geeft adviezen voor o.a. de bestrijding van Stemphylium in asperge en d ...
help
Certis Nederland : gewasoplossingen [Website]
Certis Nederland \
help
MLHD bestrijding [Website]
Informatie en nieuws over een methode voor chemische onkruidbestrijding met zeer lage dosering (MLHD) (trefwoorden: akkerbouw, MLHD, geïntegreerde bestrijding, gewasbescherming)
help
Hilbrands laboratorium [Website]
Het Hilbrandslaboratorium in Wijster verricht praktijkonderzoek en adviseert op het gebied van plant- en bodemgezondheid. Gericht op de aardappelteelt. (Trefwoorden: bloembollen, aardappelmoeheid, aaltjes, aardappelen, geïntegreerde bestrijding, gewa ...
help
Richtlijnen geintegreerde bestrijding [Website]
Website Koppert Biological Systems. In de richtlijnen leest u alles over de onderdelen van de geïntegreerde gewasbescherming. Achtereenvolgens komen aan de orde: Geleide bestrijding, Cultuurmaatregelen, Bedrijfshygiënische maatregelen, Mechanische be ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.