Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 10 / 10

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="geneeskunde"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Brucella melitensis - vrij: de betekenis daarvan \ Veehouder en dierenarts [Artikel]
Vellema, P. \ 1998
Het belang van de ziektevrije status in relatie tot handelsrichtlijnen die gelden voor schapen en geiten
help
Thermometer altijd bij de hand : luchtwegaandoeningen bij runderen; een permanente bedreiging \ Veehouder en dierenarts [Artikel]
Hollanders, W.J.G. \ 1997
Preventieve maatregelen en aanwijzingen voor ziektebehandeling
help
Varken : voorkomen melkziekte beter dan genezen \ Veehouder en dierenarts [Artikel]
Raymakers, R.J.M.L. \ 1995
Maatregelen om de kans op melkziekte bij zeugen te verlagen
help
Rund : grote rol voor preventieve maatregelen tegen mastitis : antibiotica soms overbodig \ Veehouder en dierenarts [Artikel]
Kremer, W.D.J. \ 1995
Ingegaan wordt op de effectiviteit van antibiotica bij de bestrijding van mastitis
help
Varken : controle entprogramma ziekte van Aujeszky \ Veehouder en dierenarts [Artikel]
Bakker, J. \ Oosterlaak, A.K. \ 1995
Sinds 1 september 1993 is het verplicht om varkens te vaccineren tegen de ziekte van Aujeszky. Intensief enten is namelijk een voorwaarde voor een succesvol bestrijdingsprogramma. Deze vaccinaties worden gecontroleerd. De auteurs geven antwoord op de ...
help
Pijn bij dieren \ Veehouder en dierenarts [Artikel]
Rutgers, L.J.E. \ 1995
Dieren zijn wezens met gevoel. Dat betekent dat ze pijn kunnen hebben. De vraag is echter hoe wij te weten kunnen komen dat een dier pijn voelt. We hebben dan ook de plicht om pijn te voorkomen of te bestrijden. Dat geldt ook als er operaties bij die ...
help
Nieuwe konijneziekte VHD eist zijn tol [Viral Haemorrhagic Disease] \ Veehouder en dierenarts [Artikel]
Hage, M.H. van der \ 1994
Beschrijving van symptomen, ziektebeeld, ziekteverloop en preventiemaatregelen
help
Wormbolus veilig middel in preventie worminfecties bij rundvee \ Veehouder en dierenarts [Artikel]
Borgsteede, F.H.M. \ 1992
Werkingsmechanisme van 3 bolustypen ter preventie van maagdarm- en longworminfecties
help
Entreacties bij pluimvee \ Veehouder en dierenarts [Artikel]
Voeten, A.C. \ 1991
help
Leverbot bij schaap en rund: regeren is vooruitzien \ Veehouder en dierenarts [Artikel]
Moll, L. \ 1988
Door de "Werkgroep Leverbotprognose" worden jaarlijks voorspellingen gedaan over de kans op leverbot aan de hand van het verloop van de buitentemperatuur, de hoeveelheid neerslag, het aantal leverbotslakken en het percentage door leverbot aangetaste ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.