Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 8 / 8

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="grondwater"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Koeien & kansen: het bedrijfswaterplan [Video]
2015
Water is voor iedereen belangrijk. Goed watermanagement betekent niet alleen rekening houden met eigen belangen maar ook met die van de omgeving. Het watermanagement van een melkveebedrijf is divers. Koeien & Kansen laat in een video het waarom zien ...
help
Animatie Structuurvisie Ondergrond (STRONG) : [Video]
Groene Steden \ 2014
Het is druk in de grond onder onze voeten. Er is een visie op de ondergrond nodig om nieuwe ontwikkelingen zoveel mogelijk in goede banen te leiden, en de belangrijke functies te beschermen. Ingrepen in de ondergrond doen we voor tientallen jaren en ...
help
In de Ondergrond [Video]
Schroevers, M. \ 2014
Bodem, water en ondergrond zijn een natuurlijk systeem dat voor steeds meer functies gebruikt wordt: infrastructuur, energiewinning, waterwinning etc. De drukte in de ondergrond dwingt ons samen te werken en keuzes te maken op basis van kennis en vis ...
help
KD09P09 - Bart Bouwens - De Waterontspanner [Video]
Bouwens, B. \ STOWAvideo \ 2012
Presentatie op de 6de Kennisdag Inspectie Waterkeringen 2009 met een uitleg over een nieuwe methode: de waterontspanner. Waterontspanners zijn zand- of grindpalen, die tot in de watervoerende zandlaag van de dijk reiken en in verbinding staan met het ...
help
Flexibel peil: effect op grondwater en waterkeringen [Video]
STOWAvideo \ 2012
Gedurende 2 jaar zijn de effecten nagegaan van de toepassing van flexibel peilbeheer op grondwater, waterkeringen, oevers en waterkwaliteit.
help
Flexibel peil: minder gesleep met water! [Video]
STOWAvideo \ 2012
Verschillende mogelijkheden worden aangegeven van toepassing van flexibel peilbeheer.
help
Benutten aardwarmte nog niet zonder problemen [Video]
2009
Aardwarmte kan in delen van Drenthe net zo goedkoop worden gebruikt voor verwarming van gebouwen en huizen als gas. Dat blijkt uit onderzoek van de provincie naar de toepassingsmogelijkheden van aardwarmte in Roden-Leek, Assen en Zuidoost-Drenthe. Op ...
help
Groundwater: global change and challenge [Video]
2008
Korte film ‘Groundwater: global change and challenge', waarin voor een niet-gespecialiseerd publiek mondiale grondwatervraagstukken worden uitgelegd,. IGRAC heeft nog drie grondwater films geproduceerd met de volgende titels: Groundwater without bord ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.