Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 11 / 11

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="hydrocultuur"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Substraatonderzoek chrysant volgt twee sporen \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Neefjes, H. \ 2010
Het onderzoek met chrysant op substraatbedden richt zich nadrukkelijker op het doorontwikkelen van systemen die de praktijk snel kan oppakken. Daarnaast is er fundamenteel onderzoek, ook in substraatloze teeltsystemen.
help
Bemesting tulp verandert langzaam \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Neefjes, H. \ 2004
Bemestingsadviezen voor tulpenbroeiers, zowel bij waterbroei alsook bij de potgrondbroei
help
'Het kost tien jaar grond en zand'. Firma Pronk ging over op tulpen broeien op stromend water \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Neefjes, H. \ 2004
Overgaan van tulpenbroei in potgrond naar tulpenbroei op stromend water (eb/vloed): een bedrijfsreportage
help
Teeltsysteem op maat voor anthurium \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Neefjes, H. \ 2004
Gotensysteem voor de teelt van anthuriums is een duurzaam, simpel en goedkoop systeem
help
Op zoek naar het bemestingsrecept voor waterbroei tulp \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Neefjes, H. \ 2003
Overzicht van onderzoek naar bemesting rond waterbroei en bemesting bij tulp en aandacht voor het gebruik van meervoudige, zuivere meststoffen (Birri, een nieuwe Noorse meststof)
help
Tulp : sneller bollen prikken zonder zere vingers \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Neefjes, H. \ 2002
Mechanisatie van het planten van tulpenbollen voor de waterbroei is een arbeidsvriendelijke oplossing
help
Pionieren met grootschalige tulpenbroei op eb/vloed-systeem \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Neefjes, H. \ 2002
Eb/vloed-broeierij van tulpen vraagt minder energie dan de teelt met stromend water vanwege minder rondpompen van het water: een bedrijfsreportage
help
Waterteelt zomerbloemen : vaste planten op water in bloei \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Neefjes, H. \ 2002
Onderzoek naar mogelijkheden vaste planten in bloei te trekken op water. Aconitum reageerde negatief, phlox groeit moeizaam op water en alchemilla (vrouwenmantel) deed het goed
help
Bemesten. Super FK : de balans na twee jaar praktijktesten \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Neefjes, H. \ 2002
Effecten van bemesten met kalifosfaat in vloeibare vorm (Super FK) op de groei van het gewas (rozen): verslag van onderzoek op Proeftuin Zwaagdijk
help
Variaties in teeltgoten borduren voort op simpel basisprincipe \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Neefjes, H. \ 2001
Overzicht van type goten voor de teelt van siergewassen onder glas
help
Snijbloemen - Gerbera. Dààr draait het om bij Moving Flowers : bloemen op rolcontainers voor beheersen van de kosten \ Vakblad voor de bloemisterij [Artikel]
Neefjes, H. \ 2000
Presentatie van een intern transportsysteem (rolcontainers) voor de teelt van snijbloemen (gerbera's)
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.