Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 5 / 5

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="inkomsten uit arbeid"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
‘Een zaak van lange adem’ \ VHG magazine : nieuwsmagazine van de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners [Artikel]
Bos, A. \ 2011
Lobbyen is een zaak van lange adem. Een voorbeeld daarvan is het ‘BTW-dossier’. Al lange tijd probeert Branchevereniging VHG de nationale politiek ertoe te bewegen om de BTW op aanleg en onderhoud van particuliere tuinen te verlagen naar 6%. Deze maa ...
help
Steeds meer boeren-ZZP'ers : rondkijken bij collega's én geld verdienen \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Drenth, H. \ 2011
Meer en meer akkerbouwers gaan naast hun bedrijf werken als zelfstandige zonder personeel (ZZP'er). Maar harde cijfers ontbreken.
help
'Loonwerktarieven even hoog als in jaren negentig' \ BloembollenVisie [Artikel]
Wildenbeest, G. \ 2011
De machines zijn veel groter en het werk dat ze uitvoeren is vaak van beter kwaliteit. Maar toch rekent menig loonwerker nog hetzelfde tarief als in de jaren negentig. 'Een rooimachine van vier ton voor een tarief van twintig jaar geleden, eigenlijk ...
help
Vaste kosten per zoogkoe stijgen : boekhoudexpert Marc Cools: 'Investeringsdrang bij vleesveehouders is terug van weggeweest' : serie Economie [deel 3] \ VeeteeltVlees : vakblad voor vleesveehouders in Nederland en Belgie [Artikel]
Nantier, G. \ 2011
Door investeringen stijgen de vaste kosten per zoogkoe. De toegerekende afschrijvingen en intresten hebben hun weerslag op het uiteindelijke inkomen uit arbeid. In een behoorlijk jaar behalen de betere bedrijven een arbeidsinkomen van 500 euro per zo ...
help
Hoe kan ik mijn meewerkende partner belonen? \ De boomkwekerij : waarin opgenomen "De plantenbeurs" [Artikel]
Goudriaan, E. \ 2011
Ik heb een boomkwekerij die ik run in de vorm van een eenmanszaak. Nu werkt mijn partner regelmatig mee binnen het bedrijf. Welke mogelijkheden heb ik om mijn partner een zakelijke beloning te geven?
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.