Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 7 / 7

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="japan"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Tijd staat stil in keizerlijke tuin \ Tuin en landschap : veertiendaags vakblad voor de groenvoorziening [Artikel]
Dijk, H. van \ 2009
Je mag in de tuin van de keizerlijke villa Katsura niet van de wandelroute afwijken. Die laat je alle bijzonderheden van de vierhonderd jaar oude Japanse tuin zien. Van het kaarsrechte bamboebos, de rustgevende theepaviljoens tot het spiegelde water
help
Denkend aan Holland op Japanse Pacific Flora \ Tuin en landschap : veertiendaags vakblad voor de groenvoorziening [Artikel]
Klap, P. \ 2004
In het kader van een ontwerpwedstrijd voor een tuin, aan te leggen op de Pacific Flora (de grootste tuinbouwtentoonstelling in Japan), ontwierpen twee studenten van de opleiding Groene ruimte van het Wellant College een natuurlijke Hollandse tuin. De ...
help
Pacific Flora 2004 : tuinbouwtentoonstelling met een Japans tintje \ Tuin en landschap : veertiendaags vakblad voor de groenvoorziening [Artikel]
Wijchman, G. \ 2004
Beschrijving van de opzet van de Pacific Flora 2004 in Hamamatsu, Japan, en van de Nederlandse inzending op deze internationale tuinbouwtentoonstelling. Het accent van de Nederlandse inzending ligt op het gebruik van bloembollen en vaste planten in p ...
help
Een tuin met een ziel \ Tuin en landschap : veertiendaags vakblad voor de groenvoorziening [Artikel]
Dijk, H. van \ 2003
De essentie van de Japanse tuin en enige voorbeelden van Japanse tuinen in Europa
help
Herdenking 400-jarige handelsbetrekkingen met Japan [thema: Groen in 2000] \ Tuin en landschap : veertiendaags vakblad voor de groenvoorziening [Artikel]
Klap, P. \ 2000
Een greep uit de activiteiten die op het programma staan ter viering van 400 jaar handelsbetrekkingen met Japan, o.a. in het Siebold-huis en de Hortus Botanicus in Leiden, de Keukenhof in Lisse, en in Sneek (Friese Japandagen)
help
Japanse tuin straalt enorme rust uit \ Tuin en landschap : veertiendaags vakblad voor de groenvoorziening [Artikel]
Klap, P. \ 1999
Ontwerp van een Japanse tuin met afbeeldingen van beplanting en ornamenten
help
Leidse hortus herdenkt Von Siebold met Japanse tuin \ Tuin en landschap : veertiendaags vakblad voor de groenvoorziening [Artikel]
Tjon Sie Fat, L. \ 1989
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.