Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 7 / 7

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="medicinale planten"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
De exotische uitstraling van Kalopanax \ BloembollenVisie [Artikel]
Berg, E. van den \ 2012
De exotische uitstraling van Kalopanax. Met zijn grote decoratieve blad en karakteristieke habitus heeft Kalopanax een bijna tropische uitstraling. De plant is vrij onbekend maar dat is onterecht. Vooral meerstammige exemplaren groeien uit tot indruk ...
help
Andere invalshoeken : nauwkeurig \ BloembollenVisie [Artikel]
Dwarswaard, A. \ 2008
In de rubriek Nauwkeurig wordt deze keer wordt ingegaan op de vaste plant Echinacea
help
Flowers & Foods voor innovaties bollensector : branche nieuws \ BloembollenVisie [Artikel]
Dwarswaard, A. \ 2007
Een gesprek met directeur Ernst van den Ende van PPO bollen, bomen en fruit in Lisse over de twee projecten die door het bloembollenbedrijfsleven zijn ingediend en waarbij PPO een rol als kennisleverancier speelt. Het eerste project betreft het onder ...
help
Kruisen binnen de soort \ BloembollenVisie [Artikel]
Dwarswaard, A. \ 2007
Het hele jaar door is in de KAVB-keuringszaal een zeer gevarieerde hoeveelheid bol- en knolgewassen te zien. In de rubriek Nauwkeurig wordt op een van die gewassen ingegaan. Dit keer is dat Convallaria majalis
help
Gaultheria siert herfst en winter \ BloembollenVisie [Artikel]
Berg, E. van den \ 2007
Bij Gaultheria speelt de bloem een rol, maar meer nog dan dat gaat de aandacht uit naar de bes. Extra verkleuring van het blad dat bij sommige soorten van groen naar paarsbruin verandert. Kortom : juist in herfst en winter vraagt Gaultheria alle aand ...
help
Plantenextracten uit bolgewassen : Holland Biodiversity boort nieuwe markt aan \ BloembollenVisie [Artikel]
Wildenbeest, G. \ 2004
Holland Biodiversity (HBD) richt zich op de levering van en bemiddeling in plantenextracten voor de farmaceutische, voedings- en cosmetische industrie. Een praktijkvoorbeeld is de uit narcissen gewonnen stof galanthamine waarmee de ziekte van Alzheim ...
help
Eucalyptus, een bekende tropische plant \ BloembollenVisie [Artikel]
Berg, E. van den \ 2003
Sierwaarde, economische waarde en medicinale waarde van Eucalyptus
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.