Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 14 / 14

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="mortaliteit"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Zeehondensterfte in Nederland als gevolg van griepvirus is voorbij [Brief]
2015
Staatssecretaris Dijksma (EZ) schrijft de Tweede Kamer dat de verhoogde zeehondensterfte als gevolg van het griepvirus voorbij is. Zij kijkt met waardering terug op de goede samenwerking met de gemeenten, de drie zeehondencentra en de andere betrokke ...
help
Voortgang zeehondensterfte : [kamerbrief] [Brief]
Dijksma, S.A.M. \ 2014
Brief van staatssecretaris Dijksma (EZ) aan de Tweede kamer over het verloop van de zeehondensterfte van de afgelopen week.
help
Verhoogde zeehondensterfte in de Nederlandse Waddenzee [Brief]
Dijksma, S.A.M. \ 2014
Brief aan de burgemeesters van de Waddeneilanden en de Waddenzeekustgemeenten.
help
Beantwoording vragen over biggensterfte door onderkoeling [Brief]
Dijksma, S.A.M. \ 2014
Antwoorden van staatssecretaris Dijksma (EZ) op vragen van het Kamerlid Thieme (PvdD) over biggensterfte door onderkoeling.
help
Destructiecijfers grote grazers Oostvaardersplassen winterseizoen 2012-2013 [Brief]
2013
Brief van staatssecretaris Dijksma (EZ) aan de Tweede Kamer over de destructiecijfers grote grazers Oostvaardersplassen winterseizoen 2012-2013.
help
Verzamelbrief bijen en neonicotinoïden : [kamerbrief] [Brief]
Dijksma, S.A.M. \ 2013
Brief van staatssecretaris Dijksma (EZ) aan de Tweede Kamer over de stand van zaken van het Europees besluitvormingsproces inzake het verbod op neonicotinoïden, de openbaarheid van gegevens in gewasbeschermingsmiddelendossiers en bijen.
help
Ctgb reactie op het rapport "Analyse van vertrouwel¡jke studies over imidacloprid en b¡jen" [Brief]
2013
Brief van CTGB over het rapport 'Analyse van vertrouwelijke studies over imidacloprid en bijen'.
help
Voorstel van de Europese Commissie voor communautaire actie n.a.v. de EFSA herbeoordeling van 3 neonicotinoïden [Brief]
Dijksma, S.A.M. \ 2013
Brief van staatssecretaris van Economische Zaken, Sharon A.M. Dijksma aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal over de stand van zaken naar aanleiding van de EFSA herbeoordeling van 3 neonicotinoïden. Dit naar aanleiding van haar inb ...
help
Reactie op verzoek van lid Ouwehand over onderzoek naar bijen en bijensterfte [Brief]
Bleker, H. \ 2012
Brief van staatssecretaris Bleker (EL&I) aan de Tweede Kamer met zijn reactie op de verzoeken van het Kamerlid Ouwehand (PvdD) over onderzoek naar bijen en bijensterfte.
help
Gegevens mortaliteit honden en katten met extreem platte snuiten in vliegtuigen [Brief]
2011
In een brief aan staatssecretaris Atsma van het Ministerie van infrastructuur en milieu meldt de Koningin Sophia Vereeniging tot Bescherming van Dieren dat verschillende vliegmaatschappijen inmiddels het vervoer van honden en kattenrassen met een pla ...
help
Reactie op uw brief d.d. 26 september 2011 inzake literatuuronderzoek neonicotinoïden en bijensterfte [Brief]
Bleker, H. \ 2011
Brief aan Universiteit Utrecht over literatuuronderzoek over neonicotinoïden en bijensterfte.
help
Waterkrachtcentrale en visgeleiding : [kamerbrief] [Brief]
Bleker, H. \ 2011
De staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie beantwoordt kamervragen van de leden Jacobi en Samson (PvdA) over waterkrachtcentrales en visgeleidingssystemen.
help
Aantallen dieren en sterftecijfers : [kamerbrief] [Brief]
Verburg, G. \ 2010
Kamerbrief over de stand en sterfte van heckrunderen, konikpaarden en edelherten in de Oostvaardersplassen van 2005 tot en met 2009. De minister heeft de Kamer deze cijfers toegezegd op 28 januari 2010
help
Plan van aanpak "Minder biggensterfte in de Nederlandse zeugenhouderij" : [kamerbrief] [Brief]
Verburg, G. \ 2009
Kamerbrief waarmee de minister de Kamer informeert over het plan van aanpak om voortijdige sterfte van biggen te verlagen. In februari wordt gerapporteerd over de voortgang en de resultaten van het plan
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.