Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 1026

 • help
 • uw selectie
 • export
  U kunt maximaal 250 titels exporteren. Verfijn uw zoekactie..
 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="oogstmachines"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Vraag biomassa stijgt: speciaal energiebos in Wesepe wordt geoogst [Video]
2017
De vraag naar houtige biomassa stijgt. En dus worden er zogenaamde energiebossen aangelegd. In Wesepe is een paar jaar geleden zo'n speciaal bos aangelegd en vandaag werd er geoogst.
help
Specifieke banden sparen de bodem \ Management&techniek [Artikel]
Vandenbosch, A. \ 2016
Michelin is en blijft hét premiummerk in de bandenwereld. Nieuwe producten staan volledig in kader van het respect voor de bodem.
help
Claas wil koploper blijven in de maïsoogst \ Management&techniek [Artikel]
Huybrechts, M. \ 2016
Claas stelde onlangs een aantal nieuwigheden in het maïssegment voor aan de Europese landbouwpers. De Duitse oogstspecialist vond het belangrijk de veranderingen in het veld te kunnen tonen. Ook moest iedereen de kans krijgen om zelf met de machine t ...
help
Automatisch plukken is dichterbij dan we denken \ Management&techniek [Artikel]
Dieleman, P. \ 2016
Op de recentste ‘Internationale Mechanisatie- en Demonstratiedag Aardbei’ in Hoogstraten was een prototype van een plukrobot voor aardbeien te zien. De ontwikkelaars willen een betere plukkwaliteit garanderen en, indien nodig, een tekort aan plukkers ...
help
Kansen en knelpunten voor industriebloemkool \ Management&techniek [Artikel]
Van Bavel, J. \ 2015
Kwaliteitsvolle bloemkolen telen kan maar met een weloverwogen rassenkeuze en een goede teelttechniek. Maar ook het oogstproces is belangrijk om kwaliteit na te streven. Deze aspecten kwamen aan bod tijdens een studieavond rond industriebloemkool in ...
help
Sweet Pepper Harvesting Robot [Presentatie]
Bontsema, J. \ 2015
Korte presentatie van de plukrotot SWEEPER, de opvolger van CROPS (FP7). Hoe wordt hij gebruikt en wat is het effect van het gebruik in de glastuinbouw.
help
Mechanisatie in groenteteelt geshowd op werktuigendagen \ Management&techniek [Artikel]
Delbeke, S. \ 2015
Op de voorbije Werktuigendagen demonstreerden diverse constructeurs de werking van 19 verschillende tuinbouwmachines. Zowel nieuwe plant- en oogstmachines voor diverse groenten als bestaande preirooiers met aanpassingen voor een betere werking kwamen ...
help
IRS proefvelden rooien en verwerken [Video]
2015
In dit filmpje kunt u het traject volgen dat een suikerbietenmonster aflegt vanaf een IRS-proefveld tot en met de verwerking in het analyselokaal. Vanaf 2013 is dit systeem in gebruik.
help
C6000-serie voor de boer die zelf wil oogsten \ Management&techniek [Artikel]
2015
Landbouwmachinefabrikant Deutz-Fahr introduceerde in juli in Kroatië haar nieuwe C6000-maaidorserreeks. In de buurt van haar maaidorserfabriek in Zupanja stelde de fabrikant haar nieuwe ‘kleine’ 5-schuddermachine voor. Ideaal voor landbouwers die bij ...
help
Claas is klaar voor Agritechnica \ Management&techniek [Artikel]
Huybrechts, M. \ 2015
De grote mechanisatiefirma’s brengen op dit moment hun nieuwigheden voor Agritechnica 2015, de oogstmachines aan beurt.
help
Automatisering in de tuinbouw : dossier \ Management&techniek [Artikel]
Van Bavel, J. \ Bobbelyn, E. \ 2015
In dit dossier Automatisering in de tuinbouw de volgende artikelen: Trendsetter in sorteer- en verpakkingsmachines. Oogstsystemen paprika's is neusje van de zalm. Blutsen beheersen met de elektronische vrucht.
help
Oogst van energiegewassen is opkomende markt : dossier \ De loonwerker : onafhankelijk maandblad voor de Nederlandse loonwerksector [Artikel]
Bakker, A. \ 2014
Energiegewassen staan steeds meer in de belangstelling. Duurzame energie levert een positieve bijdrage aan een schoner milieu. Bovendien wordt het gestimuleerd door de overheid omdat deze als doelstelling heeft om in de toekomst steeds meer energie o ...
help
5de generatie Dewulf R3060 \ De loonwerker : onafhankelijk maandblad voor de Nederlandse loonwerksector [Artikel]
Vanderstraeten, A. \ 2014
Eind april stelde de gekende oogstspecialst Dewulf NV de 5de generatie voor van hun 3-wielige zelfrijdende 2-rijige aardappelrooiers. De R3060 heeft een complete redesign ondergaan waarbij de gebruiker centraal staat. Superieure kwaliteit van het ein ...
help
CROPS : intelligent sensing and manipulation for sustainable production and harvesting of high value crops, clever robots for crops : final report sweet-pepper harvesting robot [Boek]
Hemming, J. \ Bontsema, J. \ Bac, W. \ Edan, Y. \ Tuijl, B. van \ Barth, R. \ Pekkeriet, E. \ 2014
Tussen mei en juli 2014 zijn kasexperimenten met de geïntegreerde paprika oogstrobot in een gewas met rode paprika’s uitgevoerd bij een Nederlandse teler. Tijdens deze experimenten is de haalbaarheid van het autonoom oogsten van paprika's bewezen. De ...
help
Verwerken niet houtige biomassa - Deel B: Oogsten [Boek]
Holshof, G. \ Schoot, J.R. van der \ Schooten, H. van \ Durksz, D. \ 2014
In deze brochure wordt praktisch beschreven waar bij het oogsten van gras op moet worden gelet. Deze brochure is onderdeel van een aantal brochures met informatie hoe om te gaan met het oogsten en verwerken van niet houtige biomassa, die niet wordt g ...
help
Automatische druiven plukker werkt efficiënter \ Management&techniek [Artikel]
Vandenbosch, A. \ 2014
Een automatische druivenplukker is nog een ongewoon zicht in de Lage Landen. Recent leverde New Holland voor het eerst een plukmachine af in Nederland. Op wijndomein de Apostelhoeve in Maastricht plukt men vanaf nu automatisch.
help
Evoluties van bietrooiers en -reinigers : dossier \ Management&techniek [Artikel]
Vandergeten, J. P. \ 2014
Dossier met de volgende artikelen; 1. Grondtarra beheersen is een absolute noodzaak 2. Leg je bieten niet zomaar op een hoop 3. Nieuwe evoluties in het rooimateriaal
help
Hennep oogsten met Wim Vos \ Akker magazine : onafhankelijk vakblad voor de akkerbouw [Artikel]
Jonkheer, E. \ 2014
In ongeveer anderhalve maand tijd moet Dun Agro uit Oude Pekela (GR) 928 hectare vezelhennep oogsten. Wim Vos is de man die ervoor zorgt dat alles gladjes verloopt. Akker liep een dagje mee om te zien wat daar bij komt kijken.
help
PASSI: nieuw oogstsysteem voor proefvelden \ Cosun magazine / uitg.: Cooperatie Cosun [Artikel]
Tijink, F. \ 2014
Het IRS heeft sinds 2013 een nieuw systeem voor de oogst, de weging, de monstername en het monstertransport van suikerbieten vanaf de proefvelden. Het systeem ‘Plot harvesting And Sampling System IRS’ heet afgekort PASSI.
help
Maïsstro en -kolven apart oogsten in een werkgang \ Management&techniek [Artikel]
Vleeschouwers, B. \ 2014
In het kader van Arbor, een Europees Interregproject, organiseerde Inagro een demonstratie van het apart oogsten van maïsstro en maïskolven. De demo vond half oktober plaats in Oostmalle en trok een zestigtal nieuwsgierigen.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.