Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 14 / 14

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="opbrengsten"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Goede snijmaïs telen bij lagere bemestingsnormen [Brochure]
Middelkoop, J. van \ [2015]
De flyer geeft advies over het telen van snijmais binnen de strenger geworden gebruiksnormen. Gekeken wordt naar de opbrengsten en het principe van organische mest in de rij.
help
Handleiding betere mestbenutting [Brochure]
Bussink, W. \ [2015]
Voor de groei van gras en mais is de juiste (kunst)mestsoort van belang voor een goede groei en ontwikkeling. Deze handleiding gaat hierop in en sluit tevens aan bij de leidraad 'Benut N-meststoffen optimaal, te beginnen in het voorjaar’.
help
De Vlaamse zuivelbarometer [Brochure, serie]
2015-
De Vlaamse zuivelbarometer zuivelbarometer geeft steeds de resultaten weer van het laatste kwartaal, de melkprijzen en de kosten voor de melkveehouder.
help
Opbrengsten 2009-2013 [Brochure]
Balen, D. van \ Haagsma, W. \ 2014
Nieuwsbrief in het kader van de bodemprojecten op PPO-proefbedrijf Lelystad.
help
Beperkte bijbemesting volstaat voor goede biologische prei-opbrengst [Brochure]
Delanotte, L. \ Beeckman, A. \ Rapol, J. \ [ca. 2014]
MAP4 legt aan de groentetelers een aantal nieuwe normen en maatregelen inzake bemesting op. Deze zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en 'best practices' in de gangbare teelt en zijn niet zonder meer toepasbaar in de biologische landbouw. Dit ...
help
Economische evaluatie 2011-2012 : bodemkwaliteit op zandgrond [Brochure]
Spruijt, J. \ Haan, J. de \ 2014
Voor het project Bodemkwaliteit op zandgrond worden de opbrengst en de kosten vergeleken van handmatig wieden tegenover grondbewerking tegen onkruid. Bemesten met drijfmest tegenover meststoffen en NKG (niet kerende grondbewerking) tegenover ploegen.
help
Navajo brengt perspectief op bio : rassenproef prei late herfst biologische teelt 2013 [Brochure]
Delanote, L. \ Rapol, J. \ [2013]
In de biologische preiteelt is de rassenkeuze het voornaamste instrument ter beheersing van ziekten en sleet. Enkele gangbare hybrides doen het ook goed onder biologische teeltomstandigheden. Kan de biologische Navajo aansluiting vinden?
help
Energie uit hout [Brochure]
Drooge, G. van \ Domhof, B. \ 2010
Binnen het TransForum project Zelfsturing & Profit is op initiatief van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden (koepel van de zes agrarische natuurverenigingen in de Noordelijke Friese Wouden) een businesscase opgezet. Doel van de businesscase is het ...
help
Climate and agriculture Northern Netherlands [Brochure]
Prins, P. \ [2009]
Agriculture is a major economic factor in the north of the Netherlands. It is, therefore, highly important to assess in time how global climate change may impact agriculture in this part of the country and what measures could be taken. To gain this i ...
help
Informatieblad mineralen en milieukwaliteit : elf jaar fosfaatevenwichtsbemesting op grasland: lange termijn effecten op opbrengst en fosforgehalte van gras [Brochure]
Middelkoop, J. van \ Salm, C. van der \ 2008
In 1997 zijn veldproeven op grasland aangelegd waarbij de landbouwkundige en milieukundige effecten van fosfaatevenwichtsbemesting worden onderzocht. Dit informatieblad geeft resultaten voor de opbrengst en kwaliteit van het gras in de periode 1997- ...
help
Mega opbrengsten gras rode klaver [Brochure]
Iepema, G. \ Eekeren, N. van \ 2005
In 2003 en 2004 zijn op het bedrijf van Pier Eringa (Burgwerd, Friesland) opbrengstbepalingen gedaan in een proef waarin acht verschillende rode klaver rassen vergeleken werden onder maaiomstandigheden. Dat van een perceel met een mengteelt van gras ...
help
Uit de mest- en mineralenprogramma's : bemesting en opbrengst van ons productiegrasland [Brochure]
Aarts, H.F.M. \ 2005
Vanaf 2006 heeft ook de Nederlandse boer te maken met gebruiksnormen voor meststoffen. Om die voor grasland vast te kunnen stellen, en in Brussel te kunnen verdedigen, moeten we weten in hoeverre de praktijk erin slaagt stikstof (N) en fosfaat (P2O5) ...
help
Uit de mest- en mineralenprogramma's : bepalen van opbrengst, nutriëntengehalte en voederwaarde van grasland met beelden [Brochure]
Schut, A.G.T. \ 2004
Beeldvormende spectroscopie is een techniek waarmee de gewasreflectie in beelden wordt vastgelegd. Met beelden kan snel en automatisch worden gemeten met een direct resultaat ter plekke. Op basis van reflectie wordt in laboratoria de samenstelling va ...
help
Uit de mest- en mineralenprogramma's : proeven naar graslandvernieuwing: resultaten van het eerste jaar [Brochure]
Velthof, G.L. \ Hoving, I.E. \ 2003
Het scheuren van grasland in het kader van graslandvernieuwing kan leiden tot uitspoeling van stikstof. Bij graslandvernieuwing moet daarom de afweging worden gemaakt tussen de landbouwkundige en milieukundige gevolgen. In 2002 is experimenteel onder ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.