Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 7 / 7

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="probleemoplossing"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Het belang van de vruchtbaarheid op een melkveebedrijf \ Diergeneeskundig memorandum [Artikel]
Opsomer, G. \ 2013
In dit Diergeneeskundig Memorandum zal een overzicht worden gegeven omtrent de meest voorkomende vruchtbaarheidsproblemen bij moderne melkkoeien. Aandacht zal worden besteed aan het belang van een goede vruchtbaarheid op bedrijfsniveau, in het bijzon ...
help
"Laat anderen meekijken" : Ilse Matser, lector familiebedrijven hogeschool Windesheim en directeur Centrum van het Familiebedrijf \ Grondig : vakblad voor de cumelasector, specialisten in groen en infra [Artikel]
Stok, T. van der \ 2013
Familiebedrijven zijn een onderschatte en onderbelichte groep ondernemingen in Nederland. Juist voor die groep zou meer aandacht moeten zijn, omdat ze zorgen voor stabiliteit in bedrijfsvoering en werkgelegenheid, stelt Ilse Matser, lector familiebed ...
help
Beslisboom snijmaïs op zandgrond : duurzaam en praktisch oplossen van problemen in de teelt van snijmaïs [Presentatie]
[2013]
Als onderdeel van een teelthandleiding voor snijmais is een beslisboom opgenomen met als doel de maisteelt duurzaam te maken en de veeteler behulpzaam te zijn bij het oplossen van praktische problemen.
help
Wat verdwijnt er eerder... de kip of het ei? : inspiratiesessie 3 december 2013 over gezonde pluimveehouderij [Video]
Zanders, R. \ 2013
Een mogelijke toekomstbenadering in deze TED-filmpresentatie ( Technology, Education and Design) onder de titel 'Wat verdwijnt er eerder... de kip of het ei?'. Vanuit de huidige situatie van de Nederlandse pluimveesector en met een terugblik op de la ...
help
De wereld dat ben jij : jongeren presenteren lokale acties \ P+ : people, planet, profit [Artikel]
Unen, A. van \ 2013
Acties ontwikkelen rondom wereldthema’s, laat dat maar aan jongeren over. Dat bleek tijdens de presentatie van alle resultaten van het jongerenconcept World=U, een gezamenlijk initiatief van Rabobank Foundation, Wereld Natuur Fonds (WNF) en Nederland ...
help
Problemen in de put : leg alle afspraken goed vast \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2013
De melkstal is het hart van het melkveebedrijf. Functioneert die niet naar behoren, dan stapelen de problemen zich snel op. Wil je verhaal kunnen halen, leg dan voor de installatie alle afspraken op papier vast.
help
The enabling institutional context for integrated water management: lessons from Melbourne \ Water research : the journal of the International Association on Water Quality [Artikel]
Ferguson, B.C. \ Brown, R.R. \ Frantzeskaki, N. \ Haan, F.J. de \ Deletic, A. \ 2013
There is widespread international acceptance that climate change, demographic shifts and resource limitations impact on the performance of water servicing in cities. In response to these challenges, many scholars propose that a fundamental move away ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.