Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 8 / 8

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="proeven"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Groene vingers dankzij GreenQ [Video]
2015
Filmpje van GreenQ. GreenQ is dienstverlener op het gebied van kennis van teelt en teeltgerelateerde processen in food & flowers. In Myanmar leren zij boeren hoe ze tomaten kunnen verbouwen.
help
Fertiplus [Video]
2015
Biochar (g)een wondermiddel voor Europese landbouwbodem!
help
Onderzoek naar effect van LED-licht en diffuus glas in tomaat [Video]
2013
Dit project is onderdeel van het kaderprogramma Kas als Energiebron, en heeft als doelstelling 40% energie te besparen. Op dit moment zijn er 2 belangrijke ontwikkelingen in de glastuinbouw. De eerste ontwikkeling is die van diffuus glas. Diffuus lic ...
help
130312 Deltaproof/Rijk met je dijk P202 Joost Schaminée [Video]
Schaminée, J. \ STOWAvideo \ 2013
Presentatie 'Praktijkonderzoek Dijken op veen' door Joost Schaminée (Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier) in de Deltaproofweek 2013: Rijk met je dijk
help
Boomgaard-robot op proef in Erichem [Video]
2013
Video van een boomgaardrobot die nu op proef draait bij een teler in Erichem. De machine kan schoffelen, maaien en sproeien. Volgens de ontwikkelaars levert de robot de gebruiker tijd en geld op en is het een grote sprong voorwaarts wat betreft de Ne ...
help
De zoektocht naar de oplossing van de bijensterfte [Video]
2012
Video over het voorkomen van massale bijensterfte. In deze presentatie wordt gekeken naar het effect van het toedienen van ijzer dat de bijenvolken in de winter zou kunnen helpen om deze door te komen. De meningen van geïnterviewden zijn hierover zij ...
help
EcoFutura flash [Video]
2009
Filmpje over de combinatie van glastuinbouw en aquacultuur. In dit project is onderzocht of de combinatie kasteelt en tilapiateelt technisch en economisch haalbaar is.
help
LED verlichting in de tuinbouw : een revolutie [Video]
2008
Video over een proef met LED-verlichting op 380 m2 tomatenplanten bij Royal Holland in Middenmeer. Als de Nederlandse glastuinbouw op LED overschakelt, scheelt dat de bouw van twee nieuwe kolencentrales
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.