Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 18 / 18

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="recreatie"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Groen voor grijs [Video]
2017
Het project Groen voor Grijs wil de inzet van groen bevorderen voor de gezondheid en het welbevinden van mensen. Het project wordt gesubsidieerd door de Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen omdat zij willen zien wat het effect is van groen in de ...
help
Agriculture in and near urban areas : a call for an integrated approach to urban planning [Video]
2016
Video about agriculture in and near urban areas
help
GPTV: Welcome to the Village wil duurzaam festival zijn [Video]
2015
Dit weekend barst muziekfestival Welcome to the Village weer los. Drie dagen lang kan het publiek genieten van muziek, performances, lekker eten en drinken en hopelijk mooi weer. Maar Welcome to the Village wil meer zijn dan een bron van vermaak. Er ...
help
Deltaplan ontmoet Sigmaplan : veldbezoek 23 april 2015 [Video]
2015
Op donderdag 23 april organiseerden STOWA en Rijkswaterstaat in samenwerking met Vlaamse counterparts in België een excursie naar de Kalkense Meersen in Vlaanderen. Dit is een cluster van getijdengebieden langs de Schelde die recentelijk zijn heringe ...
help
Vismigratierivier Afsluitdijk [Video]
Nieuwe Afsluitdijk \ 2014
Rijkswaterstaat gaat de komende jaren de Afsluitdijk versterken. Regionale partijen grijpen deze gelegenheid aan om tegelijkertijd hun ambities op het gebied van natuur en recreatie te realiseren. De Vismigratierivier is zo'n initiatief, dat naast na ...
help
Natuurkaravaan - biowalking [Video]
2014
Een Natuurkaravaan trekt van 26 februari tot en met 10 maart langs natuurinitiatieven op het gebied van zorgen, ondernemen, ontspannen, leren, consumeren en wonen in Nederland. Deze serie heeft als doel inspiratie en input te geven voor de nieuwe Nat ...
help
Natuurkaravaan - Natuur en Zorgen [Video]
2014
Een Natuurkaravaan trekt van 26 februari tot en met 10 maart langs natuurinitiatieven op het gebied van zorgen, ondernemen, ontspannen, leren, consumeren en wonen in Nederland. Deze serie heeft als doel inspiratie en input te geven voor de nieuwe Nat ...
help
Ons hout [Video]
2014
Waarom is er houtoogst? Omroep Flevoland, Hollands Hout en Staatsbosbeheer hebben deze serie gemaakt over bosbeheer en houtoogst in Flevoland.
help
Bedrijfsportret Boerenstee [Video]
2011
Portret van recreatiebedrijf De Boerenstee in Woudenberg. Bedrijfsstrategie en -management, omzetontwikkeling, exploitatie liniehutten en groepsaccomodatie.
help
Battle of Concepts [Video]
2010
Bedenk een innovatief agrotoerisme concept.
help
Bedrijfsportret De Boerenstee 2008 - lange versie [Video]
2010
De boerderij van de Familie Van Ravenhorst ligt te midden van weilanden, waar de koeien vaak buiten lopen. Momenteel runt de derde generatie Van Ravenhorst hier een melkveebedrijf. De Boerenstee wordt gezien als goed voorbeeld van multifunctionele la ...
help
Portret Herberg 't Vossegat [Video]
2010
portret Herberg 't Vossegat.
help
Nederland kampt met paardenoverschot [Video]
2010
Het gaat slecht in de paardenhandel. Vooral recreatiepaarden zijn nauwelijks nog te slijten en daardoor wordt het voor de dieren een kwestie van leven of dood..
help
Geitenboerderij Ridammerhoeve - Amsterdamse Bos [Video]
2010
Filmpje over geitenboerderij Ridammerhoeve in het Amsterdamse Bos.
help
Maisdoolhof in Malden [Video]
2009
Mening van bezoekers en aanpak marketingcommunicatie.
help
Kamperen bij de boer waarom? [Video]
2009
Doelgroepen en marketing Camping t Eyveld en Het Betere Boerenbed in Beesel.
help
Het Zuid-Franse Nederland [Video]
2009
Doelgroepen, marketing en communicatie van minicamping De Klaverweide, camping 't Beekdal en groepsaccomodatie De Kiek.
help
Inrichtingsplan Middag-Humsterland : samen wonen en werken in een eeuwenoud cultuurlandschap [Video]
Brink, H. van den \ Schuur, F. van der \ 1998
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.